Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2021-06-24 08:41

Guldet fortsätter nedåt - blandade börser i Asien på torsdagsmorgonen

Guldpriset fortsätter att falla för oss svenskar och i Asien är börserna återigen blandade denna torsdagsmorgon efter negativa börser under onsdagen. 
Svensk flagga, solbelyst, men med mörka moln i bakgrunden. Fantasibrist vad jag skulle ha för bild.
Stockholmsbörsen backade och OMXSPI stängde på -1.03% under torsdagen. Storbolagsindex OMXS30 backade -1.14%.

I USA stängde S&P-500 på -0.11% och tekniktunga Nasdaq 100 på +0.03%.

Guldpriset fortsätter att falla och kostar nu 485:- SEK per gram för oss svenskar, trots att dollarn är rätt stabil för stunden på USDSEK 8:48, med något stigande marknadsräntor i USA. I dollar är guldet nu på 1777 USD per troy ounce.

I Asien är det återigen blandat under morgonen. ASX 200 -0.51%, Hang Seng +0.22% och Straits Times +0.06%. Nikkei 225 uppges i min lista ligga på +0.00% så de kanske är stängda eller något. Bitcoin noterade ny lägstanivå sedan toppen och bef

I morgon är det tydligen den sociala konstruktionen midsommarafton, medan det astronomiska sommarsolståndet var i måndags. I de flesta andra länder är dock börserna öppna ändå, även om det kan vara lite speciellt i Sverige (och Norge) på midsommarafton. Bloggaren har redan firat midsommarsolståndet, så bloggen kör väl på som vanligt trots att den sociala konstruktionen midsommarafton brukar vara dagen under året med lägst besökssiffror på bloggen. Så hav förtröstan, ni kan gå in här istället för att dansa små grodorna.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

11 kommentarer:

 1. Det finns småbarn på tomten bredvid, men inga "små grodor" än så länge, jag hoppas att jag slipper höra den sången. De fick 3 st. plastbyråer av mig för att leka affär med, fast de fick för sig att leka post istället.

  De verkar väldigt glada, vilket är roligt, bara de inte får för sig att komma och bada i min pool. Jag måste skaffa ett bättre barnskydd till min pool-trappa, så jag funderar på olika tekniska lösningar. Tomten är inhägnad med grindar, men jag tvivlar på att skyddet räcker.

  SvaraRadera
 2. Fattar inte vad fundamentan i att guldet INTE rusar upp är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan det bero på att bankerna dumpar papper innan Basel III?

   Tror att vi kommer se en rejäl uppgång för ädelmetaller när kryptobubblan snart spricker.

   Den här videon borde alla se!

   Exposing Tether - Bitcoin's Biggest Secret
   https://youtu.be/-whuXHSL1Pg

   Radera
  2. Så länge börserna inte kraschar nedåt så är det väl inget behov av säkerhet? Å andra sidan verkar det inte vara något behov av guld även i krasch-tider när man ser dippen guldpriset under mars 2020.

   Radera
  3. Ja, Tether verkar vara en fin bakdörr/svindel.

   Radera
  4. Med tanke på hur mycket fiat som har skapats ur tomma intet de senaste två åren så är det bara en tidsfråga innan inflationen kommer igång på allvar.

   Det mesta är övervärderat nu. Utom guld och silver. Då är det de man bör investera i. Så tänker jag 🙂

   Radera
  5. Jag tycker det har varit alldeles för mycket bullish snack alldeles för länge i både guld och silver, börjar tvivla på detta. Dippen i guld 2020 när alla trodde det skulle bli kris är en bra markör på att guld kanske inte har den rollen som många påstår. Då var förklaringen den att marknaden hade förlorat för mycket pengar och inte var likvida, så därför köptes inte guld i den utsträckningen som skulle gjort att guldet gick upp.

   Vad händer då i ett Armageddon när allas tillgångar går ner? Då kommer alltså ingen ha råd att köpa guld och guldet således följa med ner i kraschen.

   Radera
  6. Sticker realräntorna kommer guldet att rasa. Så jag fattar inte vad fundamentan är för guld på de här nivåerna vi redan är på ärligt talat.

   Radera
  7. @Klarsynth: Jag fattar inte. Om räntorna drar iväg så ökar väl inflationen samtidigt som aktiemarknaden brukar dyka då, väl? Med inflation och dålig utveckling på börsen vill väl folk till något som behåller köpkraft? Var hamnar man då om inte i guld?
   Limpor, fläskkottletter, diesel och andra verkliga värden är så svårlagrade så var hamnar man? Inte ironisk, okunnig bara.

   Radera
  8. Lite gammal artikel, men förklarar förhållandet väl.

   https://www.sunshineprofits.com/gold-silver/dictionary/real-interest-rates-gold/

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera