Aktuellt

Gästinlägg: Hej då, Vindkraftskyrkan

Nedanstående är ett gästinlägg signerat den återkommande gästskribenten Blankröstaren. Bloggen vill passa på att påminna om att man måste gå...

2021-06-22 18:42

Förvaltningsrätten avslår Hujedameis överklagan - diktaturens telekombolag fortsatt förbjudet i svensk 5G

Förvaltningsrätten avslog den kinesiska diktaturens telekombolag Huaweis överklagan mot förbudet att använda dess utrustning för svensk 5G-utbyggnad. Sveriges säkerhet står i första rummet.
Nä, jag hade inget foto på Förvaltningsdomstolen, så för att alla kalenderbitare ska ha något att klaga över använda jag istället ett foto på Högsta domstolen. Detta ger extra mycket interaktioner i sociala medier och med det ökad synbarhet för länken när folk som bara läser rubrikerna kommer klaga på fotot. I övrigt är den här bloggen blockad och censurerad i Kina.
Förvaltningsrättens ordförande Melin säger i en kommentar till domen:
"Sveriges säkerhet är ett tungt vägande skäl och förvaltningsrätten har beaktat att det endast är Säkerhets­polisen och Försvarsmakten som tillsammans har en helhetsbild när det gäller säker­hetsläget och hotbilden mot Sverige."

Man konstaterar i övrigt att användning av Hujedameis utrustning "antas komma att orsaka skada för Sveriges säkerhet" om de placeras i centrala funktioner. Det samma gäller även personal och funktioner som kan hamna i utlandet.

Rätten konstaterar att PTS slarvat och inte informerat Huwei på rätt sätt, men "det finns inte skäl att upphäva besluten eftersom de inte har blivit materiellt felaktiga." 

Huawei själva hävdar att de har så kallat rent mjöl i påsen och inte alls är diktaturens kreatur, men förutom alla andra tidigare bevis har det nyligen visats att man bland annat kunnat avlyssna Nederländernas premiärminister via utrustningen.

För den vanlige svensken stod endast endast den personliga integriteten, arbetet, arbetsgivaren, skatteintäkterna, vården, skolan, omsorgen, rättsväsendet, försvaret och pensionen på spel, och allt som riskerade att förloras var bara välfärd, välstånd, lycka, frihet, demokrati och den egna hälsan när Kina ägnar sig åt massivt spionage mot Sverige och den vägen konkurrerar ut svenska företag och med det sargar svensk ekonomi, demokrati och nationellt oberoende.

Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

15 kommentarer:

 1. Den 4G-puck från Huawei, jag haft i drygt 10 år, fungerar fortfarande utmärkt.
  Trots at CPC håller koll på mej.:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gissar att min p30 pro kommer fungera många år framöver. Finns ju inget som motiverar planerat åldrande gällande Huaweis produkter eftersom spionage numera är huvudsyftet då marknaden begränsats för Huawei så pass mycket.

   Radera
 2. Åh nej vem ska nu sponsra Hakelius mediajippon?

  SvaraRadera
 3. En svensk knähund lyder husse.

  SvaraRadera
 4. Trodde jag både skulle bli magnetisk och få bättre 5G nu när jag är vaccinerad. Allt faller samman.

  SvaraRadera
 5. Hur länge dröjer det innan Telia åker ut ur Kina nu tro?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev fel där i hastigheten. Ericson skall det vara.

   Radera
 6. Amen dåså. Hatten av för en visst motstånd mot det ständiga svenska kynnet av självutplåning som är ständigt närvarande oavsett. Den här gången så fanns det tydligen ett visst tillnykrande. Har CIA/FBI organisationer hjälp till i utbildningen hehe

  SvaraRadera
 7. Sverige startar handelskrig mot Kina, nu blir dom rädda🤪

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med tanke på att Kina har permanent handelskrig mot alla andra så är det knappast ett problem.

   Radera
  2. Du läser nog för mycket svensk media om du på fullt allvar tror att "alla länder" är emot Kina.

   Radera
 8. Sverige skickar nästa år ostindienfararen till K. för att erbjuda haitech!

  SvaraRadera
 9. Mkt bra. Synd bara att Kina ändå lyckas köpa in sig i vissa verksamheter i Sverige och EU. Alla länder med någon form av demokratisk frihet bör bilda en frihandelszon och utesluta att handla med diktaturer. Skit samma om en vara är billigare att köpa från Kina. Allt handlar inte om pengar.

  SvaraRadera
 10. Att man stoppar Huawei och ZTE är helt riktigt!

  SvaraRadera