Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-06-03 12:29

FLASH/BREAKING: Kaffet slut på Ica

Triggar Warning för starkt content. Kaffet är helt slut på Ica.
Kaffehyllan Ica Kvantum MM i Skene
inget rpoblem för bloggläsarna som förstås är preppers med minst ett års kaffe hemma. Men tänk på samhället.

Kolla aldrig en bra story. Kaffet byter bara plats i butiken. Eller?
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

76 kommentarer:

 1. Sätter omedelbart en falsk "ur funktion"-skylt på kontorets kaffeautomat.

  SvaraRadera
 2. Man får lite 1940-vibbar. Kafferansonering nästa...
  Det var dock tidigt i pandemin ett möjligt scenario att det skulle bli brist på kaffe. Toapapper hade dock ingen kunnat förutse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi var snabbt på Willys och köpte allt kaffe vi kunde bära. Har fortfarande lite kvar 🤣

   Radera
  2. Jag hade lådvis med mugg-papper i mitt uterum redan före pandemin. Jag lärde mig en gång: "den dagen man slutar att torka sig i arslet, ligger man risigt till". Jag fuskar dock lite, använder röv-dusch, från Sea-Sea-båttillbehörs-affären. Italiensk modell, superbra handtag, jag har även gett bort flera sådana i present. Din röv tackar dig efter en sådan behandling!

   Radera
  3. Jag har gott om kaffe med bäst före datum 2020-x-x. Det smakar ändå utmärkt. Försöker bjuda alla som kommer hit. Alla som smakat är hittills nöjda.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  4. Är det lågkonjunktur Nano?

   Radera
  5. Inte än. Några av mina aktier går riktigt bra. Möjligen är mina reserver av vin för låga. Vi firade mors dag en dag senare dvs i måndags när båda barnen kunde närvara med en Barolo 2016 till oxfilé. Nu är det slut på 2016 men det finns några andra årgångar.

   Men imorgon eller några år framåt måste det bli lågkonjunktur för uppgången på börsen kan inte vara. Eller har en AI ingripit och förändrat tillvaron. Verkar som företag som nyttjar AI växer bra.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  6. "Bäst före" betyder inte "dåligt efter".
   Jag är tillräckligt gammal för att vara uppvuxen före "bäst före" och har inte tagit någon skada av det. Tror jag.

   Radera
  7. Nano: Låter bra. Jag har ett lager med Gevalia som jag kom över billigt, och som går ut i oktober i år. Då vet jag (fast kaffet är förmodligen slut i god tid innan dess).

   Radera
  8. Observer. Var väl 10 år sen det var stölder på rosteriet på Alderholmen men antar att du betalade för dina paket.

   Radera
  9. Östergren: Absolut. Jag är en hederlig man. Varenda krona redovisas.

   Radera
  10. Hela bönor håller långt långt förbi bäst före.
   Sen får man väl tänka på om man ska skatta för vinsten man gör när man dricker kaffe som köpts billigare än idag? (skojar)

   Radera
  11. Exakt. Hela bönor håller länge. Men det kan vara svårt att få tag på en bra kvarn, som ger en bra kornstorleksfördelning.

   Radera
 3. Varför ingen bild på toalettpappershyllan? Vad är det vi inte får se? Och hur kommer det sig att ICA-Stig helt plötsligt är 35 år yngre?

  SvaraRadera
  Svar
  1. ICA-Stig bedömdes väl som en nyckelkompetens i samhället och blev således vaccinerat med Sputnik-V, därefter ser hen yngre ut.

   Radera
  2. Svaret är NIVEA. Det gjordes ett experiment i TV med en massa dyra krämer, som kärringar brukar smeta i ansiktet. Som jämförelse hade de använt vanlig, billig NIVEA och den VANN mot förmodan! Fet och dryg, precis som Göran Persson!

   Radera
  3. Måste nog byta tv. På min tv ser nya ICA-Stig äldre ut än Nationalteatern- och operasnubben.

   Radera
  4. Östergren, oled 8k är det som gäller. Sen snålar du inte på soundbaren. B&O är bra, men går inte bygga ut tyvärr. Men du klarar dig kanske utan subbas ;)

   Radera
  5. Sorry. Oled funkar inte för mig (i bränningar). Soundbar är för töntar 😆

   Radera
  6. Har köpt 3 billiga LG OLED utan att få inbränningar i någon av dem. Men jag misstänker att om man kollar mycket på CNBC så bränner loggan in med tiden.

   Radera
 4. Jag läste om ett spar-tips om toapapper. Kläm rullarna platta, så att hylsan inuti blir deformerad. Sätt sedan in sådan en rulle i hållaren. När rullen snurrar runt långsammare i hållaren, blir åtgången av toapapper automatiskt mindre. Annars snurrar rullen lätt några varv extrpå och papperet rinner kanske ända ner på golvet. Det är inte fräscht, så man slänger den biten. Jag har sett några sådana toapappersrullar i affären, där det är meningen att få kompaktare förpackningar både till lagret och hyllan i affären.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här är ännu bättre, he-he:

   https://9gag.com/gag/a9E2yEL

   Radera
  2. Lustigt jag kom på att klämma rullen helt själv, just för att den i slutet tenderar att rulla ut sig på golvet. Min bättre hälft har dock inte lärt sig det än, men den dagen jag kommer ihåg att fälla toalocket kanske hon kommer ihåg att klämma den nya rullen.

   Men det gäller att klämma lagom så att den fortfarande går att rulla lätt. En vetenskap i sig. Någon borde doktorera på det.

   Radera
  3. Man sparar ännu mer om man inte sätter dit någon ny rulle.

   Radera
  4. Det gör inget, om man har en bra "rövdusch". Det finns en kass modell i vanliga byggvaru-affärers VVS-avdelning, jag har tagit ventilen från den och skruvat på ett kanonbra, italienskt dusch-handtag. En uppfräschad röv är en bra start på en ny dag!

   Radera
  5. "Renligheten är halva maten", säger man i Finland ("Puhtaus on puoli ruokaa").

   "Tvätta dina händer ofta, fötterna sällan och huvudet aldrig". (John Ray).
   Pese kätesi usein, jalkasi harvoin, päätäsi ei koskaan. (John Ray)

   "Vatten är smutsens läkare". (Finskt ordspråk).("Vesi on lian lääkäri")

   Radera
 5. Jag har rostade kaffebönor hemma, Monsoon Malabar, som ska vara mildare än de flesta andra kaffesorterna. Malningen är tyvärr lite knepigare, för att få det rätta kornstorleks-intervallet för kaffet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rostade, hela bönor påstås hålla längre, bra i prepp-förrådet!
   Min förra kaffe-tant med Monsoon Malabar flyttade till Gurra, så numera dricker jag IDEE-kaffe, ång-tvättat kaffe. Det ska vara mildare än vanligt kaffe, har jag hört. Om jag häller i rejält med kaffe-grädde i min mugg, den neutraliserar kaffesyran och magen "jublar" hela dagen.

   Förut åt jag istället för kaffet, koffein-tabletter från Apoteket, de var snälla för magen, men jag märkte ingen effekt av dem, heller. Jag brukar "gå i gång" av kaffet extra mycket och det luktar enormt gott också. Det finns något speciellt ämne i "kaffematrisen", som får oss att varva upp, det är inte bara koffeinet.

   Att brygga en stor kopp kaffe beror på kemi och fysik:
   https://swe.sciences-world.com/brewing-great-cup-coffee-depends-chemistry-27227

   Radera
  2. Bra val, körde Monsoon Malabar under min hipster-tid.
   Kaffe är som knark för mig så känner igen känslan.

   Radera
  3. Tillhör också de beroende av kaffe. När jag 2011 åt genom armen en längre tid försvann beroendet. Jag fick anstränga mig en tid för att få åter beroendet.

   Allt kaffe med vacuum intakt verkar ha kvar de viktiga komponenterna utom givetvis det vanliga kaffet i USA. Vid reservlagring som riskminimering behövs också filter. Gissar att toapapper är ett dåligt substitut.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  4. Säger nja på toa papper som substitut, funkar vill minas att det gjordes ett "seriöst" test av bästa sorten i någon student tidning. Minns tyvärr inte vilken som vann, men borde vara klar prepping favorit ;-)

   Radera
  5. Hade ett litet paket Kopi Luwak i reserv som jag fick av min dotter efter en av hennes irrfärder. Tyvärr verkar min sambo helt i tysthet har skickat det till återvinningen. Det sägs vara exceptionell gott då det är förprocessat.

   Radera
  6. Fick ett sådant av min son. Fungerade utmärkt, men gissar att många drar sig för att pröva.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  7. Dubbelt lager av Torky är min räddning. Släng in ett par paket Melitta även i prepp-lådan.

   Radera
  8. Jag har alltid varit beroende av kaffe, jag får en rejäl kick av drycken. Efter en kopp blir jag ofta väldigt städsugen och kan hålla på i flera timmar och "knäskura tak" hängandes i kristallkronan som en fladdermus. Nä nu blev det lite ljug! Städnojan är nog min mest kvinnliga sida, jag varken lagar mat eller bakar bullar.

   Lustigt nog verkar mitt legala insomnings-doping, som doktorn har skrivit ut på recept pga två gamla diskbråck, fungera exakt likadant. Jag skär av en pytteliten bit med giljotinen på kvällen, och plötsligt blir jag jättesugen på att städa. Ibland vill jag inte ens gå och lägga mig, när städningen känns så kul. Sedan kan jag skära av "lite till" och då blir även badrummet skinande rent. Efter det är jag helt mör och stupar i sängen och somnar direkt.

   Kaffe gör mig väldigt kreativ och idéerna bara forsar in i hjärnan och jag behöver papper och penna, så att jag kan anteckna allting innan jag glömmer. Vanligtvis kommer idéerna överallt, på bussen och T-banan. Nu har jag en tränings-sommar (också pga åsk-risken kör jag inga processer just nu) och sedan fortsätter testkörningarna. Jag måste bli klar, eftersom verksamheten snart upphör pga pengabrist. Jag skapar ofta budget-lösningar, de passar till fältanvändning eller till små labb, som har ont om anslag.

   På universitetet har jag inte varit på ett tag, utan det blir att skicka artiklar och en massa foton via mejl. Nu har jag fått tillbaka min ursprungliga biträdande handledare, efter att han blev allvarligt sjuk och återhämtade sig. Den förra handledaren, professorn, ryckte bara på axlarna och läste aldrig mina skrifter. Han läste inte andras, heller, det var hans "modus operandi". Han reste i hela världen på sexresor under halva arbetstiden, påstods det. Personalen där hittade på de mest vidriga historierna om mig och den här professorn och ingenting av det är givetvis sant.

   Deras ekonomi störtdök och de krävde plötsligt dubbelt så mycket pengar av industri-företaget, som jag jobbar åt. När det inte blev något nytt avtal efter den 8:e förhandlings-omgången, beordrades jag att ta bort alla firmans grejer och jag gjorde det och sa upp mig. Industri-företaget letade efter en ny person till mitt jobb. Jag hade 20 års erfarenhet av jobbet. Firman anställde mig sedan direkt. Många blev jättearga och påstod att "jag har stulit alla universitetets pengar". Industrin och jag tvingades betala en tredjedel av underskotten (några hundra tusen kronor) och det gjorde vi mycket motvilligt, men de påstår ändå att vi stal ALLA deras pengar och förstörde hela stämningen där. Det känns vansinnigt, att jag som student tvingades jobba gratis med industri-produktion under flera månader och universitet fick fakturera industrin och få de pengarna. "I was taken to the cleaners by SU".

   Radera
 6. Spelar ingen roll om de bara byter plats på kaffet, det är för djävligt ändå...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan bara hålla med. Blir jag tillfångatagen i strid och hamnar i förhör, behöver de bara hota med att tvinga i mig kaffe för att jag ska berätta allt och lite till.

   Radera
  2. Kan faktiskt inte komma på något som smakar så vidrigt som kaffe gör. Det skulle vara såna där arraksbollar då kanske...

   Radera
  3. Mmm, blir sugen.. Är ju bland bättre kombo.

   Radera
  4. Bara jag får kaffe-grädde till!
   Inget snåleri! Fettet i grädden bryter kaffesyran så fint! Mums!

   Radera
  5. Mormor hällde kok-kaffet på fatet och placerade ut tre sockerbitar, som hon sög i sig kaffet igenom. "Ryyyys" lät det i Finska Norra Norrbotten också.

   Radera
 7. Magen brukar komma igång efter en kopp kaffe, eller rättare sagt tarmen. Då passar det lite toapapper-nostalgi hit: Under efterkrigstidens Helsingfors på 60-talet hade vi hela morgontidningen "Helsingin Sanomat" på badrumsgolvet. Hade vi tur så var den torr och någotsånär fräsch. Man rev loss bitar med händerna och sedan började den mödosamma "uppmjukningen", som kunde pågå under flera minuter och orsakade långa toaköer utanför, och ett intensivt ryckande i badrumsdörr-handtaget. Jag brukade välja Brezhnev till uppmjukningen. Vår bror fick tidningen som löneförmån, som tryckpress-elektriker på HS.

  Våra kompisar hade det lite bättre, deras pappa klippte det lästa tidningspapperet i remsor, som var mycket lättare att handskas med och mjuka upp. Numera är det oftast förbjudet att spola ner tidningspapper, pga att det orsakar lätt stopp i avloppsnätet och då är det inte roligt!

  SvaraRadera
 8. Skjut genast 3 röda signalbloss vilket är signalen att samtliga mobförråd öppnas upp omedelbart för nu måste kaffeförsörjningen säkras!

  SvaraRadera
 9. De har även i ren desperation tagit några kaffehyllor i brist på kaffe!

  SvaraRadera
 10. Oj! Vi hade visst bara Ica-basic att välja på, synd oxå på butikens bästa hylla ;(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ica basics radhusfilé rekommenderar jag ej.

   Radera
  2. Kan dock knappast vara sämre än deras basic-kaffe. Testade EN gång, och aldrig mer. Riktigt rävgift. Borde inte få säljas.

   (Dock, deras tvättmedel funkar helt ok.)

   Radera
  3. Avskrap från rosteri-golvet? Paketerat och klart.

   Radera
  4. Paus-kaffe, 10 kr/paket.

   Radera
 11. I en marknadsekonomi tar inte kaffet slut. Priset justeras istället upp tills en ny balans uppstår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande! Vad tar du för en (levande) mammut?

   Radera
  2. Kaffe =/ mammut..

   Och för tex kaffe så skulle jag tro att marknaden löser det. Det produceras nytt och är inte livsnödvändigt. Dessutom bra möjligheter till fungerande marknad med många producenter och återförsäljare.

   Radera
  3. Ärligt talat, kaffe är ett jävla skit precis som kokain.
   Det dom har gemensamt de två k-na är att produktionsländerna stannar i fattigdom.

   Radera
  4. Tack och så jag aldrig varit beroende av kaffe. Men dricker det på jobbet. Snus är min drog, vilket motverkar karies Win-Win ;)

   Radera
  5. Om du vill slippa karies kan jag rekommendera öl. Har iaf funkat för mig.

   Radera
  6. Kör med bubbel och rosé

   Radera
 12. Kan rekommendera Kimbo i olika varianter som säljs till rimligt pris på mediamarkt, eller postorder förstås.

  SvaraRadera
 13. Verkar också rätt tomt på hyllorna med ägg. Även Outly i kaffe och XL kondomer. Hänger allt ihop?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svenska ägg är det brist på pga pågående epidemi (fågelinfluensa om någon kan ha missat det).

   Radera
  2. Ägg håller länge. Sedan kan man skaka ägget och känna om "inredningen kastas huller om buller". Om inte, så är ägget OK, men man behöver också lukta på det. Ex-hönsfarare, som inte hade hjärta att vrida nacken av hönsen och göra hönsgryta.

   Radera
 14. Varför jag alltid har ett rejält lager med Nescafé guld hemma.. Last line of defense.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Morgonstund har Nescafé Guld i mund"!

   Radera
  2. Den fräckare fredagen: "Morgonstånd har k.... i mun".

   Radera
 15. Produktionen i en av världens största slakterikoncern JBS ligger sedan några dagar.
  Det var en ransomware attac.
  Detta kan vara värt att reflektera lite över.
  https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-05-31/meat-is-latest-cyber-victim-as-hackers-hit-top-supplier-jbs

  SvaraRadera
 16. https://www.fokus.se/2021/05/michael-wolf-det-kommer-en-krasch/

  Herr Cournicopia får gärna kommentera denna debatt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tittar inte på sånt, för låg bandbredd. Sammanfatta vad jag ska kommentera.

   Radera
  2. "Runt 35 procent av alla amerikanska dollar har skapats under de senaste 10 månaderna. Centralbanker och regeringar genomför sedan tio år ett fullskaleexperiment genom att pumpa upp penningmängden i världen till astronomiska nivåer. Enligt skolboken borde det ha skapat hög inflation. Men pengarna har inte gått till löntagarna och sedan vidare till konsumtion med stigande konsumentpriser som följd. I stället har pengarna placerats i tillgångar som aktier (+47% på 12 månader), bostäder (+20%) och bitcoins (+623%).

   Hur länge kan detta fortsätta? Och vad händer när sedelpressarna stannar och räntorna normaliseras? Kan luften pysa ur ballongen? Eller slutar det med en krasch?"

   Radera
  3. Intressant. Micke verkar som en schysst kille. Han hjälpte mig en gång i ett försäkringsärende.

   Radera
  4. Låg bandbredd till trots (fungerar med FF). Frågan är när? Blev jag klokare, nej. Jag håller med Wolf att vargen kommer, när är typ helt omöjligt att säga dock. Jag killgissar och agerar själv utifrån att den kommer i intervallet 23-25. Då sitter jag likvid. Ska då fynda lägenheter till barnen hos kronkalle.

   Radera
  5. Annika Winsth, går även igenom hur inflationen mäts och varför. När man läser vissa kommentarer här om 10-20% inflation så blir man allt mörkrädd över den svenska skolan.

   Radera
 17. Har en av Gevalias klassiska plåtkaffeburkar från 80 talet oöppnad. Köptes för 100kr på loppis och nu känns det som min livs investering.

  SvaraRadera
 18. Nejdå de ska nog packa om till 255 gram... kafflation. Köper numera bara Arvids som fortfarande har 500g jämt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner en amerikansk miljardär, Lewis, han samlar på allt möjligt. Han beställer hem en låda Gevalia-kaffe veckovis. Han har enorma samlingar.

   Radera
  2. Jag har slutat med thé tills vidare, pga för mycket histamin (=jäst dryck). Har svårt att bryta ner histamin, pga för lite av entsymet DAO, DiAminOxidas.

   Radera