Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2021-06-29 08:32

Dubbla börsrekord i USA - men börsen föll i Stockholm på måndagen - nedåt i Asien på tisdagsmorgonen

I USA blev det börsrekord både för tunga S&P-500 och på Nasdaqbörsen, men i Stockholm föll börserna under måndagen. I de asiatiska tidszonerna faller nu börserna under morgonen.
Bullen och bloggaren
Stockholmsbörsen föll under gårdagen och OMXSPI stängde på -0.25% och storbolagens OMXS30 på -0.64%.

I USA var det muntrare där beskedliga uppgångar om +0.23% för S&P-500 ledde till nytt börsrekord. På teknikbörsen Nasdaq var det ännu festligare och Nasdaq 100 stängde efter +1.25% även den med börsrekord. Dollarn stärktes marginellt till USDSEK 8:51. Bidragande till glädjeyran på börsen kan sänkta marknadsräntor varit där den 10-åriga amerikanska statsobligationen föll med 0.05 procentenheter, eller så var det fallet ett utfall av att de som fick loss pengar genom att sälja aktier istället köpte obligationer.

Guldpriset hittas på 486:- SEK per gram.

I Asien är det rött över samtliga index som bloggen följer.

ASX 200 -0.08%, Hang Seng -0.90%, Nikkei 225 -0.81% och Straits Times -0.98%.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

1 kommentar:

  1. Som andel av Nasdaq 100 utgör Facebook 3,94 % och bidrog med sina +4,18 % starkt till indexsiffran.

    Bland de absolut tråkigaste aktierna jag äger men ett självklart val med dess monopolistiska ställning och miljarder användare. Den regulatoriska risken stannar vid att delas upp i ett antal bitar om tjugo år, win-win oavsett.

    SvaraRadera