Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2021-06-26 12:34

Brittisk studie: Bild på bil ökar chansen till träff på dejtingsidor - men Volvo sänker möjligheten

Brittiska Money har genomfört en studie där man skapat identiska konton i dejtingappar, men med bilder på olika bilar på profilerna. En man ökade sin chans att få en matchning med 34%, men en kvinna bara 3%. Det varierar dock stort med bilmodellen där Seat, Opel (Vauxhall), MG, Subaru, Skoda och Volvo minskade chanserna till matchning rejält. Bäst positiv effekt fick Tesla med en ökning på 110%.
Näst sämsta bilen för kvinnor att ha på sin dejtingprofil var Volvo S90
Att män har svårt att få matchingar i dejtingappar är ett välkänt fenomen. Enligt Moneys undersökning är chansen att få en matchning utan bil på profilbilden 8.94% för män och 55.66% för kvinnor.

Om man som desperat man slänger med bilen på profilen så ökar chansen för matchning med i snitt 34%, men endast 3% för kvinnor.  

Det duger dock inte med vilken bil eller bilmärke som helst, och Money testade att lägga upp manliga och kvinnliga profiler, med 70 olika bilmodeller.

Eftersom bloggens läsare till 95% är män kommer vi nu fokusera på resultaten för männen, om inte annat anges. 16% av bloggläsarna var singlar enligt den stora läsarenkäten 2021, med en stark politisk korrelation att de som röstar på ett visst parti verkar ha svårt att bilda relationer, men det får vi återkomma till.

Sämsta bilmärket på dejtingprofilen var MG (-50%), Seat (-49%), Opel/Vauxhall (-45%), Skoda (-45%), Subaru (-31%), den svenska stoltheten Volvo (-17%) och Renault (-16%).

Bäst var Tesla (+110%), Aston Martin (+99%), Porsche (+73%), Range Rover (+57%), Audi (+41%), Mercedes (+25%) och BMW (+15%).

Bland specifika modeller var Seat Azteca den allra mest avtändande bilen med -77%, följt av Opel/Vauxall Mokka med -54%. De bilar som gav bäst förbättrade matchningar var Tesla Model S (+113%) och Tesla Model 3 (+106%).

Tesla ökade också kvinnors matchning mest, följt av Aston Martin och Porsche. Den näst mest avtändande bilen en kvinna kan ha på sin dejtingprofil var en Volvo S90, men värst var återigen Seat Azteca.

Sportbilar generellt var bättre på att öka matchningsmöjligheterna än andra bilar, både för kvinnor och män. Till och med Audi TT gav positiva resultat konstaterar Money.

Slutsatsen är att om du vill öka chansen till matchningar på dejtingappar, låna en Tesla av någon bekant. Eller posera åtminstone framför din bil om den finns på positiva listan ovan. Sedan får du när väl kontakt uppnåtts förklara att det inte var din bil. Din profilbild kan inte i slutändan kompensera för din personlighet, men du kan åtminstone få fler möjligheter att bli avvisad verbalt.

Förmodligen skulle fördelningen kunna se något annorlunda ut i Sverige, om man gjorde samma test på svenska dejtingtjänster då det antagligen finns kulturella aspekter som för Range Rover och Aston Martin. Och MG. 


Bloggaren äger både en Tesla Model S (+113%) och en Subaru (-31%), men är gift och slipper därmed personligen denna problematik.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

20 kommentarer:

 1. Sades det något om färgen på bilen? Tänker att jag ska låna en en brandmans utstyrsel och posera framför min vita Tesla. Jag söker ju en flickvän utan körkort

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ahlgrens bilar doppade i choklad funkar nog allra bäst - särskilt den där speciella veckan i månaden... ;-)

   Radera
  2. Min erfarenhet är att vara brandman inte är så hot idag som tex 90 talet.
   Lågbetalda komunalare liksom

   BTW, varför en kvinna utan körkort ?
   Ska hon ha låg lön också ?

   Radera
  3. Turbo. Kvinnor och män utan körkort är mer vältränade så det är det wow är ute efter.

   Radera
 2. Jag var omsvärmad av vackra kvinnor när jag körde en rostig Simca 1500 på 80-talet. Kanske dags att skaffa sig en likadan? Nån som har en till salu. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha.
   Det hade jag en som vintervila nångång i slutet av 80talet. Min dåvarande flickvän krävde fyra hjul på vintern.
   Den skrotades på våren när hojen ställdes på.
   Nostalgi.

   Radera
  2. Vinterbil j-a autokorrekt

   Radera
  3. Pensionär vid 55:
   Det var andra flikks 'på den tiden' dom krävde lite en rejäl karl med kunskap i fälgkors o sånt, barnen krävde ju ,laga punka på cykel, justera växlarna på Shimanon , bromsklossar, rikta hjul som inte ryms i gaffeln.
   Idag visar flikksen upp sig på Tinder eller sånt och förväntar att 'lyckträffen' har en sån pass tjock börs att han kan hålla ut och hålla sig från lyxfällan och iaf. en säsong 'kung kung i baren'.
   Men än finns det några flikks kvar som kan kapa en bräda o få fast gardinstången t.o.m. i gipsskiva , alla är inte 'hajhiilare'

   Radera
 3. Blev förvånad att det köptes nåt så stort som en Subaru, även om det är en utmärkt bil, när Suzuki Jimny finns på marknaden.

  Suzuki Jimny ger nog ingen bonus på Tinder dock. Om inte folk misstar den för en Jeep eller Land Rover.

  SvaraRadera
 4. Fanns det någon uppdelning land vs stad som gick att skönja i detta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Plats tre från toppen hittar du land Rover.

   Radera
  2. Ja. Skall det tolkas som att män med en Land Rover är lantliga och händiga, ej endast med cash?

   Radera
  3. Med en Landrover får man mycket tid att umgås då man väntar på bärgaren :)

   Radera
  4. Anders: Snygg ordvits.

   Radera
  5. Ja, förlåt.

   Stora SUV fordon som till exempel Land Rover eller Toyota land crusier har faktiskt en funktion utanför Östermalm mer än att visa på en viss skicklighet i att fickparkera.

   Det kanske är bäst att påpeka.

   Nu är det förstås en engelsk undersökning och där signalerar en bild på Land Rover Defender eller Range Rover kanske lite annorlunda signaler än vad de gör här.
   Jag gissar att signalen där är att man äger ett större gods på landsbyggden.

   Radera
  6. @Bisk,

   Om inte annat är det gott om plats i bilen medan man väntar på bägaren.

   Radera
  7. @Teheimar,

   I England gör fordonen nog det.
   I centrala Europa är nog en bild på en Gelenderwagen en större brudmagnet.

   Jag försöker fundera på vilket sorts fordon som gäller här i norden.

   Radera
 5. Ska du ha bättre framgång hos damerna tror jag en schyste motorbåt i rätt storlek slår nog dom flesta bilar då med en båt kan man ha roligare och mer skoj.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ungef. var 28:e dag startar en period av krav på extremt bra sanitet närsomhelst under dygnet, kan du inte uppfylla det kravet så måste du föra bok på flikksen och utesluta en vecka per flikks, så 'kör du' 3 flikks så måste du ha 4 för kontinuitet, eller köra 4-shift på 3 och få 1 vecka där du kan ha toalocket uppe ;)

   Radera