Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-06-28 08:09

Börsveckan inleder blandat i Asien under måndagmorgonen efter stark amerikansk börsvecka med börsrekord

Börserna inleder blandat efter helgen i de asiatiska tidszonerna. USA bjöd på en mycket stark börsvecka, som Sverige delvis gick miste om på grund av midsommarafton, så det är inte osannolikt att Stockholmsbörsen kommer öppna positivt.
Dags att damma av Bullen på Vallgatan igen kanske?
Förra veckan innebar att Stockholmsbörsen backade med -0.40% för OMXSPI och -0.08% för storbolagen i OMXS30. 

I USA var det dock muntrare med hela +2.10% för Nasdaq 100 och +2.74% för S&P-500 förra veckan. S&P-500 slog rent av börsrekord och stängde på sin högsta notering någonsin.

Samtidigt har dollarn stärkts lite nu på måndagen och USDSEK ligger på 8:50. Även guldpriset går framåt något genom starkare dollar och hittas på 488:- SEK per gram.

I Asien är det dock blandat. ASX 200 +0.02%, Hang Seng -0.13%, Nikkei 225 -0.5% och Straits Times +0.21%.

Man kan dock vänta sig att Stockholmsbörsen vill springa ikapp husse när börsen öppnar igen och det är därmed inte osannolikt med en positiv start på den svenska börsmåndagen.

Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar