Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-06-09 08:00

Börserna nedåt i Asien på onsdagsmorgonen - ränteras i USA

Börserna faller något i Asien under onsdagsmorgonen. I USA rasade räntan på statsobligationerna till den lägsta nivån sedan början av mars, men börserna orkade knappt upp ändå. Det verkar som att pengar håller på att överge börsen.
Billigare att låna dessa för amerikanska staten
Stockholmsbörsen stängde positivt på +0.35% för OMXSPI igår, men de amerikanska börserna orkade knappt röra på sig. S&P-500 stängde på +0.02% och Nasdaq 100 +0.06%. Russel 3000 gick +0.15% och DJIA -0.09%.

De amerikanska små rörelserna kom trots att räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen rasade ner till 1.53%. Det är dess lägsta nivå sedan den 10:e mars, vilket borde gett börserna stöd, särskilt Nasdaq. Med USDSEK på 8:27 och guldpriset på 503:- SEK verkar inte heller dollarn försvagats, vilket får mig att killgissa att pengar börjat lämna de amerikanska aktiebörserna för att sättas in i obligationer. Annars kan förstås sammanbrott i förhandlingarna om stödpaket via infrastruktursatsningar i USA spela in. Nu behöver man inte låna lika mycket längre, vilket borde sänka räntorna.

Vi får se om USA just nu upplever sell in may, don't come back 'til labour day. I Sverige är dock talesättet tvärt om med köp till sillen, sälj till kräftorna. Två talesätt är Jesus, en av dem måste ha fel.

I Asien är det också segt under morgonen. ASX 200 -0.05%, Hang Seng -0.18%, Nikkei 225 -0.27% och Straits Times -0.23%.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar