Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2021-06-21 07:06

Blödröda ras i Asien efter negativ börsvecka

Efter att vecka 24 varit negativ i Sverige och USA, så inleds den nya veckan negativt i de asiatiska tidszonerna. Rasen är blodröda och allra hårdast på Tokyobörsen.
Dagens Björn (V)
Veckan som gick stängde för veckan med -1.91% för S&P-500 i USA och -1.68% för OMXSPI, efter nedgångar med -1.31% respektive -0.92% i fredags. Trots nedgångar om -0.81% för Nasdaq 100 var det dock en positiv börsvecka för teknikbörsen med +0.37%.

Nedgångarna bör också ses ur perspektivet att vi faktiskt hade börsrekord i exempelvis Stockholm i veckan, men sedan gick det snabbt nedför.

I Asien är det nu hårt rött på morgonen. ASX 200 -1.88%, Hang Seng -1.35%,  Straits Times -1.15% och i Tokyo rasar Nikkei 225 med otrolilga -3.65%.

Ur detta perspektiv ska man nog inte sätta upp ett börsras i Stockholm idag som en konsekvens av den förestående regeringskrisen, utan mer en fråga om att Sverige följer med snällt i kopplet.

Guldpriset har också fallit och hittas på 491:- SEK per gram, trots att USDSEK hittas på 8:63 efter raset för kronan på regeringskrisen. Svenska räntor verkar dock inte påverkade än så länge, hur man nu ska tolka det.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar