Aktuellt

Gästinlägg: Hej då, Vindkraftskyrkan

Nedanstående är ett gästinlägg signerat den återkommande gästskribenten Blankröstaren. Bloggen vill passa på att påminna om att man måste gå...

2021-06-30 08:35

Blandade börser i Asien på onsdagsmorgonen efter positiv börstisdag och nya amerikanska börsrekord

Gårdagen bjöd på en positiv börstisdag i såväl Sverige och Europa som USA. I Asien är det fortsatt dock blandade börser så här på morgonen. Dollarn stärks, och guldet faller, samtidigt som det är nya börsrekord i USA som gäller.
Plåtbulle
Stockholmsbörsen gick +1.15% för OMXSPI och +1.04% för OMXS30.

I Europa gick CAC +0.14%, DAX +0.88%, Euronext 100 +0.23% och FTSE 100 +0.21%.

De amerikanska börserna slog återigen börsrekord efter uppgångar på +0.33% för Nasdaq 100 och +0.03% för S&P-500. Förvisso ett litet rekord, men ändå. Lite oklart det där med sell in may, don't come back 'til Labour Day.

Dollarn stärks till 8:53 USDSEK på oförändrade marknadsräntor och guldet har fallit tillbaka något till 483:- SEK per gram.

Bloggaren ska bli huggen i armen för andra gången idag, och kanske därmed blir lite frånvarande kring eller efter detta. De egna portföljerna gör högstanoteringar eftersom aktiedelarna fortsatt uppåt med börserna och obligationsdelarna har gått plus de med, om än inte lika mycket. Bäst av ränteplaceringarna verkar Swedbank Robur Corporate Bond Euro High Yield ha gått med +0.67%.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar