Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-06-02 08:38

Blandad onsdagsbörs i Asien efter svag amerikansk börstisdag

Under morgonen var det blandade rörelser på börserna i de asiatiska tidszonerna, efter svag utveckling i USA där räntorna steg till sina högsta nivåer på över en vecka.
Högre amerikanska räntor också
Stockhsolmbörsen gick starkt under tisdagen med +1.06% för OMXSPI och +1.01% för OMXS30.

USA, som var stängt i måndags, visade sig svagt och S&P-500 stängde under nollan på -0.05% medan Nasdaq 100 gick -0.23%. Den amerikanska tioåriga statsobligationens ränta steg från 1.58% till 1.62%, vilket är den högsta nivån sedan den 21:a maj.

Dollarn hittas på 8:29 USDSEK och guldpriset har backat till 505:- SEK per gram. 

Den svenska tioåringen hittas på 0.43%.

Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

4 kommentarer:

 1. Jag vet inte, jag tycker det är för högt värderad allting, men eu har inte ens börjat spendera riktigt, alla har för mycket pengar och ränta är låg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket får mig att gissa att därmed aktier fortsätter upp åtminstone i år.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  2. Jo, sparkvoten har väl varit ovanligt hög senaste året, då stiger värderingarna.

   Kanske där det egentliga syftet med "miljonärsskatten" kommer in. Att få människor att sluta spara och konsumera istället. Smarta pengar kommer såklart gå in i fastigheter istället men övriga kanske hellre spenderar dem på konsumption istället för att skatta. Win win för staten då konsumption också ger intäkter. Eller så hatar de bara folk som sparar.

   Radera
  3. Det ena utesluter inte det andra. Socialister nöjer sig aldrig förrän de får makten över hela din inkomst.

   Radera