Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-06-28 08:43

Besked om extraval eller talmansrundor kommer idag - men ingen presskonferens utlyst

Idag ska statsminister Stefan Löfven (S) lämna besked om han utlyser ett extraval eller om det blir talmansrundor för att välja statsminister. Någon presskonferens verkar inte utlyst, vilket antyder att Löfven ännu inte bestämt sig.
Synd om Löfven får sparken och lämnar politiken, då bloggen isf inte har användning för denna bild mer

Det saknas alltså ännu besked och åtminstone jag hittar inte något om någon utlyst presskonferens.

Det senare talar för att saken ännu inte är avgjord, utan förhandlingar pågår som kommer ligga till grund för beslut om extraval eller talmansrundor. Extraval går alltså inte att avfärda, och vore förstås det bästa med tanke på att det parlamentariska läget förblir väldigt instabilt och oklart.

Men vi får väl se. Så länge får vi nöja oss med att förhoppningsvis förstördes midsommarhelgen för politikereliten högsta elit. Om man nu inte anser att en jobbhelg är en bra helg.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

13 kommentarer:

 1. Mina källor på Sveavägen säger mig att man valt att modernisera och att extravalet kommer att utlysas på Snapchat.

  Därför kämpar man nu med att spela i en 30-sekunders-filmsnutt där Löfvén dab:ar på en moderatlogga medan en docka av Ebba Busch brinner i bakgrunden till tonerna av en specialmixad dubstep-version av Skrillex/Damian Marley-hitten "Make it burn them". Löfvén har en kritvit Adidas-overall och en fejkad halstatuering föreställande en Ak 47. Hela skiten regisseras av Jonas Åkerlund.

  Kommer bli superfett när dom väl släpper den. Detta har jag från samma källa som kom med den där exklusiva infon om Palmerevolvern till Daniel Suhonen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju inte utan att man skulle vilja att det blev så...

   Radera
 2. När kommer brödet? Ännu har jag bara sett skådespel, verkligen spännande, journalister och politiker har verkligen fått igång ett kackel i sin hönsgård utan like. Vad skulle hända om Sverige sattes utan en ledande regeringen, hemska tanke ett totalt kaos och kris skulle uppstå. Ja bland politiker och journalister alltså, vanligt folk skulle inte märka nått mer än ökat käbbel i media. Det politiker fruktar allra mest är just att folk skulle upptäcka att ingenting förändras när det inte finns en politisk ledning, allt skulle bara mala på som förut och människor skulle äntligen kunna planera sina liv utan häftiga svängningar med nya lagar och regler.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Take a hint: Hela hipsterkulturen och all neurolinguistisk programmering kring surdegsbak är ett meddelande från ödlefolket i Atlantis (alltså de som styr, egentligen) att du får fixa brödet själv hädanefter.

   Radera
  2. Skit me, jag som e så dålig på att baka

   Radera
  3. ja, stora ord politisk kris, regeringskris.... Statsmedia skyller "krisen" på andra än sittande regering, vilket är märkligt, vidare så använder de narrativet att någon måste böja sig L eller C för att "krisen" skall motverkas, märkligt ställningstagande. Den enda som fn kan utlysa extraval är Löfven. Oavsett bakgrundsorsaker så sade riksdagen förra veckan att de inte hade förtroende för sittande regering.

   Ett spinn från statsmedia och övriga för att vinna klick...

   Hur svårt skall det vara, Löfven kan utlysa extraval eller lämna över till talmannen, eller effektuera någon annan hemlig regeringskonstellation S har klurat ut. S i ensam minoritetsregering....?

   Radera
  4. Talmannen kan väl utse Kungen som aktiv Stadschef?

   Radera
 3. Kanske gör dom som diverse förbundskaptener i fotboll, det är lite prestige i att släppa "startelvan" så sent som möjligt...

  SvaraRadera
 4. Tänk om det blir samma låsning efter ett extraval?

  SvaraRadera
 5. Dramaqueens! För att citera SvD: "Det finns värre saker än demokratiska val"

  SvaraRadera
 6. Jisses. Är det vi nu skådar "politikereliten högsta elit" finns det all anledning till oro.

  SvaraRadera
 7. 60-40 att Löfven meddelar att det blir extraval.

  SvaraRadera