Aktuellt

Gästinlägg: Hej då, Vindkraftskyrkan

Nedanstående är ett gästinlägg signerat den återkommande gästskribenten Blankröstaren. Bloggen vill passa på att påminna om att man måste gå...

2021-06-17 13:11

1939: Molotov-Ribbentroppakten 2021: Dadgostar-Åkessonpakten

När kommunister och fascister ingår pakt ska de som hamnar däremellan frukta utfallet. Sverigedemokraterna säger sig nu begära en misstroendeomröstning mot regeringen Löfven (S), efter att V säger sig vara beredd fälla regeringen för JÖK-förslaget att belägga de lägenheter som idag får de höga presumtionshyrorna med marknadshyror, vilket är ungefär det samma.

Nazister och kommunister skakar hand efter att ha krossat Centerpartiet och Liberalerna Polen mellan sig.
Historien upprepar sig inte, men den rimmar. Naturligtvis kommer inte centerpartister och liberaler att massutrotas i koncentrationsläger, Estland, Lettland och Litauen ockuperas i nästan 50 år, stora delar av Finland annekteras och miljontals människor dö bara för att kommunister och fascister i Sveriges riksdag nu verkar vilja samarbeta om att fälla mittenregeringen. Undvik dock aldrig en möjlighet att trigga snöflingor med en rubrik.

Vänsterpartiet säger sig vara redo att gå vidare med att fälla regeringen eftersom de vill att presumtionshyror i procenten nybyggda hyresrätter framöver ska ändras till marknadshyror. Presumtionshyrorna är redan idag typ dubbelt så höga som gamla reglerade hyror och inget någon fattig har råd med ändå, så man får förmoda att Vänsterpartiet här blöder för den övre medelklassen som vill slippa betala höga hyror för nybyggda hyresrätter i premiumlägen.

SD:s Åkesson uppger nu att man begär en misstroendeomröstning mot regeringen. Återstår då att V erkänner sig som rasister och samarbetar med SD, och att man får med sig Franz von Papen Ulf Kristersson (M) och eventuellt Ebba Busch (KD) (behövs KD ens om V hänger på?) på tåget att fälla regeringen så här under coronakrisens slutfas.

Ironiskt nog kan det sedan bli en fascistiskt stödd regering som ... inför marknadshyror. Åkesson byter i en handvändning bort reglerade hyror i hela beståndet - även det gamla - mot lite strypning av invandring och lite hårdare tag med utvisningar.

Dock är det ju en gammal och kär tradition sedan 1939 att kommunister och fascister samarbetar medan de slipar knivarna för att hugga varandra i ryggen längre fram.

På uppsidan kan man ju hoppas på ett extraval och att då både de så kallade Liberalerna och de för Sverige och miljön rent destruktiva så kallade Miljöpartiet åker ut. Om det nu inte börjar luntas skogsbränder inom kort och bara Liberalerna förpassas till historien.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

180 kommentarer:

 1. Hata slumpen att en massa skogsbränder inträffar när MP mest behöver det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hata slumpen att det kommer en massa flyktingar hela tiden när SD behöver nåt att klaga på.

   Radera
  2. Hata slumpen att det kommer en massa välfärdsproblem hela tiden när S behöver något att klaga på.

   Radera
  3. Hata orsak och verkan.

   Radera
 2. 1) Krossa demokratin
  2) ?
  3) Profit!

  SvaraRadera
 3. För info: Ja, KD behövs med.
  M: 70
  SD: 62
  V: 27
  KD: 22

  Du behöver en absolut majoritet som röstar emot för att misstroendet ska gå igenom, dvs 175 "röd knapp".

  Det öppnar för en massa kul taktiserande, t ex att KD röstar misstroende för att visa sig gå till attack, medan M avstår för att "ta ansvar" eller nåt liknande. Skulle det gå igenom väntar extra val.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur fungerar det med den begränsade sittningen i riksdagen, eller har de slutat med det?

   Radera
  2. Bra fråga. Den behöver nog tillfälligt upphävas. Men det är nog en teknikalitet.

   Radera
  3. Alla ledamöter kallas in vid missförtroendevotum

   Radera
  4. Joakim Persson: Jag ställer mig något frågande till ditt avslutande konstaterande.
   Skulle misstroendeförklaring bli aktuell så måste självklart Regeringen avgå. Därom är vi överens!
   Därefter har Talmannen fyra rundor att söka ny regeringsbildare medan den avgångna Regeringen enligt praxis ombeds sitta kvar som övergångsregering.
   Med andra ord ej extraval per automatik utan snarare att förmoda samma cirkus som sist det begav sig och därefter Löfven bildar Regering fram till ordinarie val september nästa år.

   ... Och V i och med detta, oavsett vad inställning man har i själva sakfrågan om hyressättning, begått politisk harakiri ...

   Radera
  5. @chief K
   Varför skulle det vara harakiri för V att "give them hell" om det inte är det för SD?
   Eller typ alla mer och mindre galna partier i Knesset om man vill titta utanför våra gränserna?

   Radera
  6. @chief: Ja, det stämmer. Men S kan undvika ett nederlag i att bli den första regering som faktiskt förlorar en misstroendeomröstning genom att t ex på söndag utlysa extra val. Man kan använda talmansrundor för att förhala det oundvikliga, visst.

   Radera
  7. David: Jag håller mig i diskussioner rörande svensk inrikespolitik inom sveriges gränser och intresserar mig föga för vad som försiggår i andra länder i just det avseendet.
   Skillnaden enligt min mening mellan V och SD i det av dig nämnda är att enligt min mening, vissa reservationer mot deras program och förda politik åsido, V fortfarande kan anses som ett seriöst politiskt parti ... medan däremot detsamma enligt min mening ej gäller för SD.

   Radera
  8. Joakim Persson: Enligt min mening ej ansvarsfullt av en Regering i rådande situation, pandemi och annat däri inkluderat, att endast drygt ett år innan ordinarie riksdagsval ställa till med ett extraval. Jag har högre tankar än så om ansvar och seriositet hos S.

   Och som jag antar förstås så vid ett eventuellt extraval kommer jag att lägga min röst på S.

   Radera
  9. Om man vill ses som seriös av potentiella väljare tror jag att man måste försöka fälla varje regering vars överenskommelse bygger på att man skall få noll inflytande. S & M försöker fälla varje regering de inte själva leder vilket är ett betydlligt hårdare krav. Och de ses av flertalet som seriösast.

   Radera
  10. Dadgostar kanske räknar med att "knycka" vänsterväljare inom S till V, genom att visa att hon inte bangar ur? Inte omöjligt att hon lyckas. Hon vill inte längre agera dörrmatta till S.

   Löfven säger att de ska fullfölja Januariavtalet. Just nu tyder då det inte på att han tänker utlysa extraval, tänker jag mig? Fortsättning följer ...

   Radera
  11. David: I princip ganska korrekt ... men ... I den rådande situationen givet den specifika sakfrågan och givet de vilkas stöd V söker alternativt kommer att stödja går man fullständigt vilse i analysen och sätter kortsiktig populistisk taktik framför långsiktig ideologisk strategi.
   V bäddar för en annan Regering än nuvarande och en sådan Regering kommer sannolikt inte att tveka en sekund att införa just det V motarbetar, d.v.s. en frångång från nuvarande förhandlingsordning vid hyressättning ... och då att fråga sig vad Dadgostar och V egentligen vunnit med detta ...

   Radera
  12. Hyresfrågan är ingen prio för en ev M/KD-ministär då de behöver SDs stöd (SD är negativa).

   Vi får se hur det manövreras kommande dagar. Nästa deadline är klockan 1000 på måndag, då omröstning ska ske. Men jag tror man har en lösning innan dess. Antingen få V lägga ner sina röster, eller utlysa extra val.

   Radera
  13. Ja, jag gissar att Löfvens nattsömn inte blir den bästa kommande helg. Han säger ju vid ett första uttalande att Januariavtalet ligger fast, men efter betänketid kanske han kommer på andra tankar och utlyser extraval?

   Radera
  14. Ja, Andreas Norlen suckade och satte på kaffet och ställde sig att börja baka...

   Radera
  15. Dadgostar Har byggt upp SÅ mycket prestige i detta att hon nu svårligen kan banga ur, dvs. om hon får definitivt positivt besked från de borgerliga.

   Radera
  16. Ni har glömt Lööf, hon går med på att dra tillbaka kravet om marknadshyror för nyproduktion för att "inte stödja" SD, det om något är Löfvens trumf-kort. Vad FP tycker bryr sig nog ingen om.

   Radera
  17. ABC: Smart! Och vad skall hon ha för det? En statsrådspost?

   Radera
  18. Anledningen till att Dadgostar är så obeveklig är att hon menar att man börjar i nyproduktion som sedan rinner ner till resten. Hon är ute efter att mota Olle i grind. Så tänker nog hon.

   Lööf kommer förmodligen inte heller att ge med sig. Viktig fråga. Mycket prestige och trovärdighet nu.

   Radera
  19. Ett eventuellt extraval är ju ovisst. Kan sluta hur som helst.

   Radera
  20. Så mycket egennytta, tänk om någon faktiskt kunde jobba för landets bästa,men lär aldrig hända, såsom i himmelen så ock på jorden, ett folk får de ledare som speglar deras tomma inre

   Radera
 4. Det blir inget extra val men däremot kan det bli nya talmansrundor...

  SvaraRadera
 5. Skulle väl tro att det blir ett chicken race som vanligt, sen får V något köttben och därefter rullar det på som vanligt.

  Förhoppningsvis kan det leda till att C blir mer avogt inställda till V så att det här märkliga subtila flörtandet dem emellan kan upphöra.

  SvaraRadera
 6. Undrar vad Folkhälsomyndigheten säger om ett eventuellt extraval.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är en bra fråga nu när man redan har annonserat fortsatta rörelsebegränsningar t.o.m september. Här är några till:

   Vilka partier tjänar mest på ett extraval i September 2021 där det blir nästintill omöjligt att torgkampanja? Får SVT:s vinklingar mer eller mindre inflytande än vanligt? Vilka har bäst Game på Nätet? Kommer Ebba att få flytta sin rättegång till efter valet?

   Radera
  2. Inte ett jävla dugg får jag hoppas för annars är det verkligen inte okej, för att parafrasera statsministern.

   Radera
  3. Kriget mot smittan pågår ju för fullt ( ett krig som kanske aldrig tar slut ) och då kan det vara intressant att veta hur FHM förhåller sig till ett eventuellt extraval.

   Radera
  4. Kanske rekommenderar man "röstning hemifrån"....

   Radera
 7. Några vänsterpartister blir sjuka eller råkar rösta fel. Min gissning.

  SvaraRadera
 8. V får en hemlig lapp och så är allt bra igen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog med förslag. Alla för "hemlig lapp" sträcker upp en hand.

   Radera
  2. Jag har funderat på hur en sådan lapp skulle kunna fungera.
   Förslagsvis skriver Stefan och Nooshi "Nu kan vi låtsas att allt är bra" på lappen och så torkar de båda sig i arselet med den så det blir synliga spår varvid den blir för pinsam för att NÅGONSIN göras offentlig.

   Radera
  3. Leendet lossnar inte.
   En pakt skriven i bajs.
   Så mycket starkare än blod.

   Din humor är fan sämst.

   Radera
 9. Fascister blev ju nationalsocialisterna i Stalins språkbruk först efter juni 1941. Innan dess var det ju en "socialistisk pakt mot imperialisterna" dvs international- och nationalvarianterna av socialism.

  Så mycket fint gemensamt, båda brunskjortade, förföljelser, koncentratonsläger/gulag, etnisk rensning, folkmord, totaliarism. What could possibly go wrong.

  Som Goebbles beskrev det, den röda bakgrunden i naziflaggan var symbolen för socialismen och swastikan stod för nationalismen.

  När man går hela varvet runt så är det ju inte långt mellan totalitära ismer vare sig det är proletariatets diktatur, fűhrern eller il Duce.

  Per definition kunde ju inte nazisterna vara socialister längre i Stalins retorik. Då är man ju "bröder", så de blev fascister.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nazisterna var naturligtvis aldrig socialister. Hans maktövertagande finansierades till stor del av industrimän och VD:ar:

   https://en.wikipedia.org/wiki/Secret_Meeting_of_20_February_1933

   Then Hitler appeared and gave a ninety-minute speech. He praised the concept of private property and argued that the Nazi Party would be the nation's only salvation against the communist threat.

   Radera
  2. Bankgubbar och storindustrialister som skrev till Hindenburg och bad honom göra Hitler till rikskansler:

   https://en.wikipedia.org/wiki/Industrielleneingabe

   Var dom socialister allihop? Deras högsta önskan var att få sitt aktiekapital beslagtaget av en socialistisk stat?

   Radera
  3. Det skulle iof förklara ganska mycket om alla gamla bankgubbar visade sig vara maskerade socialister.

   Radera
  4. Jovisst floatade nassarna iväg från socialisttänket rent praktiskt 1930 enligt Encyclopedia Britannica när Otto Strasser tröttnade på att Hitler inte liksom körde på det spåret som de utåt värvat stöd för åren innan.

   https://www.britannica.com/story/were-the-nazis-socialists

   Sen kan man fråga sig hur mycket "riktig" socialism Stalins Soviet stod för. Totalitarianism modell despot är väl synonymen för båda systemen.

   Det underfundiga var bara att i Stalins propaganda så var de båda socialister fram tills Barbarossa, då blev det namnbyte.

   Radera
  5. Inte unikt att företag ger masdor av pengar och moraliskt stöd till vad som senare hugger dem i ryggen. Hyfsat aktuellt idag faktiskt.

   Radera
  6. Fast hur högg Hitler industrialisterna i ryggen? Visst, han startade ett jävla världskrig, men det var ju knappast med avsikten att förlora och ödelägga Tyskland.

   Radera
  7. Han högg dem i ryggen genom att i praktiken nationalisera deras verksamheter. Som regel var allt mer eller mindre under NSDAP:s kontroll och det inkluderar givetvis alla stora & väsentliga industrier. Industrialisterna/bankmännen fungerade mest som frontmän om de inte själva var nazister.

   Kommunism är socialism med klasskamp
   Fascism är socialism med nationell kamp
   Nazism är socialism med raskamp

   Samtliga är fiender till ett fritt samhälle och har mycket mer gemensamt med varandra än något högerparti.

   Radera
  8. Staten och kapitalet, vilka kom först?

   Radera
  9. @ Fredrik Axelsson:

   Spännande, vilka företag nationaliserades? Exempel?

   Radera
  10. Hitler outsourcade väl större delen av industrin och guldet till det lilla (påpassligt) "neutrala" landet i norr

   Radera
  11. ....ivrigt påhejad av storfinansen.

   Perfekt att vara neutral och sälja vapen till bägge sidor, Win-Win.

   Radera
  12. Haha, näe, nu låter det som Äro -Flam-lögner, Stefan. Den tyska krigsmakten kunde aldrig ha försetts med utrustning från den lilla svenska industrin. Guld erhöll vi i viss omfattning som säkerhet för exportkrediter.

   Radera
  13. Det finns väl storinustrialister och bankirer som är vänsterorienterade.
   Soros till exempel.
   Här i Sverige hade vi "den röde bankiren" till exempel, han var väldigt involverad i att sälja guld och konst som beslagtogs under Rysska höstrevolutionen.

   Så, jag tycker inte att man kan säga att storindustialister och bankirer är höger per automatik.

   Radera
  14. så du påstår att Juden (Flam) ljuger alltså? Har du källgranskat hans påstående, eller drivs du av oskuldens lättja?

   Radera
  15. Internationella företag med verksamheter i Tyskland insåg att de fått kniven i ryggen senast när deras verksamheter togs över. När staten äger kapitalet spelar det inte så stor roll om det är Tyskland eller Krupp som tar över en verksamhet med tvång.

   Radera
  16. Nu googlade jag "Hitler quotes socialism"
   Det var intressant, bland annat hittade jag det här citatet från självaste hitler.
   „I am a socialist, and a very different kind of socialist from your rich friend Reventlow. I was once an ordinary workingman… But your kind of socialism is nothing but Marxism.“

   Source: https://quotepark.com/quotes/1771113-adolf-hitler-i-am-a-socialist-and-a-very-different-kind-of-soc/

   Har ni förresten kollat upp vem som var "den röde bankiren"?

   Radera
  17. @Stefan: Jag har källgranskat en del. Inte allt, men det krävs ju inte heller för att beslå någon med lögn. Även andra har så klart gjort det. Karlns etniska eller religiösa tillhörighet har inte i diskussionen att göra.

   @turlasvante: Att ett fåtal utländska företag nationaliseras efter Hitlers omfattande privatiseringsprogram är alltså "socialism"? Intressant definition.

   @Anders Rydén: Nu svarar du på en fråga som ingen ställt. De tyska industrimän som stöttade Hitler var säkert i viss utsträckning nazister, men säkert också kapitalister eftersom det inte finns någon motsättning däremellan.

   Radera
  18. Just ja, en annan rolig detalj i sammanhanget är att googla etymologin för ordet "privatization".

   Radera
  19. Kul att ni nämner Krupp f ö, den var ju privat hela kriget och sen fick Alfried Krupp tillbaka firman när han kom ut ur fängelse:

   https://en.wikipedia.org/wiki/Krupp_trial

   Direktör med slavarbetare, fängelse i några år, och sen direktör igen.

   Radera
  20. @Joakim Persson: Kul, det visste jag inte, men Hitler var alltså en stor privatiseringsivrare för att komma ur depressionen.

   The firms belonged to a wide range of sectors: steel, mining, banking, local public utilities, shipyard, ship-lines, railways, etc. In addition to this, delivery of some public services produced by public administrations prior to the 1930s, especially social services and services related to work, was transferred to the private sector, mainly to several organizations within the Nazi Party.

   Lite friskolereform över nazisterna, man fattar var M fick idéerna ifrån.

   Radera
  21. Nu är nassarna svåra att placera ändå i jämförelse med övriga partier, men just den här internetdebatten "nazism = nationalSOCIALISM, gotcha!" verkar aldrig dö ut. Givetvis var de inte marxister eller socialister, lika lite som de var liberaler. Privat ägande av produktionsmedlen var fortsatt tillåtet -- dock reglerat, förbjudet med vinstutdelning och uteslutet om du var av t ex fel etnicitet.

   Radera
  22. @Joakim Persson: man får förmoda att den debatten förs av samma intelligentia som tror att Nordkorea verkligen är en "demokratisk folkrepublik" eller tror att kannibaler älskar sjömansbiff.

   Radera
  23. @Det finns ett flertal källor där Hitler säger att skillnaden mellan hans socialism och marxismen är att han ville socialisera folket framför företagen.
   Det kunde vara saker som upplösande av äktenskap, att staten skulle ta ansvar över barnuppfostran, statliga arbetsförmedlingar och hyresregleringar.

   Men även saker som semesterfirande och bilar ville Nazisterna lägga sig i.
   Volkswagen och KdF - Koloss von Ruegen är i detta fall typexempel på hur Nazisterna politiska mål gestaltade sig i vanliga människors vardag.

   Radera
  24. Jag har faktist haft en del samtal med historieprofessor Lars-Olof Larsson om just nazism.
   Kanske bäst att tillägga.

   Radera
  25. Då talade säkert Larsson om för dig att Hitler ofta talade om socialism hit och dit, men att man bör bedömas efter sina gärningar; Hitler och nazisterna var därför inga socialister. Vi talar inte om Nordkoreas version av "demokrati" heller, trots att de håller sig med ett kulissparlament, påhittade oppositionspartier etc.

   Radera
  26. Bendover : Så du säger att Sveriges medlöperi till Nazisterna bara är en konspiration som framförts i novellform av Flam för att misskreditera Socialdemokraterna ?

   Radera
  27. @Stefan: framför allt har Sveriges relation med Tyskland under kriget befordrats av långt intelligentare, grundligare osv forskare ända sedan 90-talet. Flam har i stort sett noll nya fakta, hela notapparaten är delvis stulen, massa cherrypicking, etc. Hur skulle Flam kunna hitta nåt nytt i material som granskats av åtskilliga forskare i 25 år?

   Radera
  28. Beforskats , inte befordrats.

   Radera
  29. Jo fakta finns det gott om, och nej det är (för mig) inget nytt.

   Men för diskussionens skull, hjälp mig förstå vad hans agenda isåfall skulle vara? Så split? Hets mot Svenskar och Sossar i synnerhet?

   Jo hans motto är "Socialism är ondska" , och jag kan faktiskt inte säga emot honom där...

   Radera
  30. Ja du, varför Flam ljuger kan man ju bara spekulera i. ATT han ljuger, fuskar och kopierar kan man däremot konstatera.

   Radera
  31. @Ben,
   Finns det någon nu levande socialist som kan ge ett exempel på ett äkta socialistiskt land?

   Radera
  32. @Ben : Vilka är dessa "man" och vad är det dessa kan konstatera?

   Du gärna ge mig exempel där det finns otvetydiga bevis på att ha ljuger.

   Sen får du gärna utveckla vad du syftar på "kopiera"..citat är mig veterligen ännu inte förbjudet

   Radera
  33. Var det inte viss svensk industri familj som hjälpte Bosch företag att undkomma statligt tvångs övertagande...

   Radera
  34. @Anders Rydén: Vad har det med saken att göra?

   @Stefan: Att Sverige skulle betalat krigsskadestånd, t ex. Det är en ren lögn från Flam.

   Han har vidare lyft en helt serie noter från en rapport från State Department som refererar till NARA, dokument han aldrig läst. Vem refererar ens till dokument de aldrig studerat? 25 noter kopierade rakt av. I forskningsvärlden är det t ex solklart fusk.

   Radera
  35. @Ben,
   Känner du till definitionen på idioti?
   Det är när man upprepar en sak flera gånger men förväntar sig ett annat resultat.

   Kan du ge något exempel länder där socialismen har lyckats?

   Radera
  36. @Anders Rydén: Vad har det med Hitler, som absolut inte var socialist, att göra? Det är andra gången jag ställer den frågan nu.

   Radera
  37. Inte utan egennytta som främsta motto

   Radera
  38. Stefan: Ja, det är möjligt att Flam ljuger i egennyttans syfte. Hans bok är ju skit, men om han kan påstå att den innehåller sensationella uppgifter säljer den kanske.

   Radera
  39. Ben: Syftade på den svenska finansfamiljen som egentligen har mottot "att verka utan att synas"

   Men ja, egennytta är det som driver den mänskliga evolutionen, därför Socialism leder till ondska.

   Radera
  40. Märkligt hur diskussionen bara byter ämne så fort den blir konkret.

   "Va? Bevis för att Flam ljuger? Öööööh, Wallenberg! Socialism är ondska!"

   Radera
  41. "nazism är höger, inte vänster, här är ett antal sakliga bevis"

   "Jaha! Men kan du nämna ett framgångsrikt socialistiskt land då?"

   Okej grabbar, det ser inte alls desperat ut.

   Radera
  42. Japan körde enligt en dokumentär jag såg med framgång centralplanerad ekonomi efter kriget med framgång. Landet lyfte sig rejält.

   Men precis som med nazisteran har jag svårt att se centralplanerade ekonomier där staten är stor oxh bestämmer som något annat än vänster.

   Radera
  43. @Ben: Wallenberg hade i högsta grad inflytande på Sveriges medlöperi med Nazisterna, så är definitivt en del av historien som inte tycks vilja tala högt om.

   Att Sverige hade dubbel bokföring och sålde till bägge sidor före, under och efter kriget finns det bevis på, även om just Sveriges räkenskaper olyckligtvis har sållats för eftervärlden. Gällande sk "krigsskadestånd" , har Sverige aldrig tagit dessa orden i sin mun, då det implicit skulle innebära erkännande av skuld. Att utbetalningar gjorts finns det kvitton på, ja återigen på ena sidan. Bokföring behöver ju som bekant bara sparas ett visst antal år.

   Radera
  44. @Stefan: Nej, anledningen till att ingen pratar om krigsskadestånd är att "utbetalningarna" inte avser krigsskadestånd. Det är också därför Flam ljuger. Sverige har inte betalat krigsskadestånd, och det är ingen "teknikalitet" eller ordval utan ett resultat av att vi inte var allierade med nazisterna eller krigförande.

   Radera
  45. Finns en fantastiskt underhållande tråd på Twitter där en riktig historiker på punkt efter punkt visar hur Flam har fel, ljuger eller fritt fantiserar, ignorerar källor som motsäger honom helt osv. Får leta upp den någon gång.

   Radera
  46. @Ben: Påstår inte att Sverige var allierade, jag sa "medlöpare"

   Sen om utbetalningen i sig var saktionsavgifter för att kringgått uppsatta regler (handelskvoter) eller ej, så drog Sverige fördelar av vår förmodade "neutralitet".

   Radera
  47. Stefan: Medlöpare? ... Synnerligen okunnigt och omedvetet om i vilken situation Sverige befann sig rörande nödvändig export/import i och med proklamerandet av u-båtskriget och utläggningen av Skagerackspärren. ... Där fanns i princip inga länder Sverige hade möjlighet handla med förutom Tyskland/Tyskockuperade förutom de som berördes av Lejdtrafiken och det var i praktiken Brasilien/Uruguay/Argentina och därifrån importerades vare sig det livsnödvändiga kolet eller oljan.
   Samt att notera att halva den svenska handelsflottan var chartrad av de Allierade genom överenskommelse mellan Ministry of War Transport och den svenska Regeringen och deltog i krigsmaterieltransporterna i Nordatlant- och Freetown-konvojerna genom hela kriget samt den del av handelsflottan som var inchartrade av USA och Australien och gick i krigstidstransport mellan USAs och Canadas nordvästkust och Australien.

   Så det där argumentet om Medlöperi väger tämligen lätt!

   Radera
  48. Som en person med viss inblick i familjen Flam så kan jag säga att de inte hyser någon större kärlek för socialdemokratin (för att uttrycka det milt). Vet inte om det förklarar Arons Flams agerande men det skulle kunna vara en del av förklaringen.

   Radera
  49. Chifen: man har alltid ett val, när egennytta ligger i vågskålen så kan man alltid argument för sina handlingar

   Radera
  50. @Ben Dover
   Kika på Reichwerke eller tysk järnväg före/under kriget som exempel. Notera också att det är en enorm skillnad på privat ägande och "privat" ägande. I nazisttyskland var mycket ägande "privat" dvs utsatt för enorma påtryckningar från statligt håll. Rättade man sig inte i ledet blev man utbytt och det är klart att vill du kalla det en fri och privat marknad när alla chefer är ersatta av nazister så kan du ju göra det.
   De facto är det statlig kontroll.

   Radera
 10. Popcorn-tajm idag kl 14:00 när "den store ledaren" (aka den sämsta statsminister Sverige någonsin haft) vid "Statsministerns frågestund" ska försöka tygla sitt dåliga humör och maskera iaf delar av sin breda repertoar av härskartekniker

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, normalt får han ju tre veckor på sig att läsa in manus innan han skall prata offentligt - så det är väl lite jobbigt läge för både honom själv och de personliga assistenterna just nu när de måste reagera inom enbart timmar.

   Radera
  2. Har de kallat in Reinfeldt på frågestund? Ja bättre sent än aldrig.

   Radera
 11. Det är lite farligt att avfärda SD som rasistiskt parti, hade de haft bara av kraft att vara det hade de inte haft många procent, men att de är så stora idag är mer komplext än så och kan kokas ner till att den grå massan (grå massa=vi som röstar vart fjärde år och deligerar beslut till de som har tid att att sätta sig in i frågor som Gud glömde istället för att snyta barn och gräla om vem i familjen som har viktigast jobb) tvingas mer och mer att rösta på SD.

  För inte så många år sedan fanns det något som partijournalister kallade för triangulering. Jag uppfattade som att man tog en annans politisk åsikt men gjorde det till sin egen. Hade man gjort det från början (Reinfeldt) så hade SD inte varit ett 20 procentsparti.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När man som i krönikan jämställer V med Stalins och Berias Sovjetunionen och jämställer SD med Hitlers och Himmlers nazi-Tyskland, då har man lämnat allt vad seriositet och sansat omdöme långt bakom sig. Att dessutom jämföra överenskommelsen om att anfalla Polen från tysk och några dagar senare från sovjetisk sida med vår strid om hyressättningen i nybyggda hyreslägenheter förefaller mig också vara ganska hårresande. Något skifte av regering är ju svårt att skönja - V kommer aldrig att stödja en M-ledd regering (dessutom med SD som stödparti), så misstroendeomröstningen får mer ses som en markering.

   Radera
  2. Danska Socialdemokraterna är väl ett exempel på i det närmaste fulländad triangulering. De föreslår ju asylläger i Afrika fullt seriöst

   Radera
  3. De är nationalsocialdemokrater.

   Radera
  4. Man kan ju också leka med tanken att Reinfeldt hade gjort tvärtom, dvs ge Miljöpartiet en örfil och gjort och tagit beslut av princip tvärtemot MP, då hade kanske miljöpartiet idag varit ett 20%. Vilket som är värst kan vi debattera i all oändlighet.

   Men förakta inte triangulering, det håller ytterligheternas partier borta.

   Radera
  5. ..och mainstream blir ytterlighet.

   Eller som Kent sjöng "nu är det OK att hata, bara hatet riktas åt rätt håll"

   Radera
  6. Välkommen till bloggen Palle!

   Radera
  7. Ja, dessa jämförelser med Nazityskland är ganska osmakliga men jag tror Wilderäng gör det för att provocera vilket skapar lite mer trafik på bloggen kanske. Men det sista Sverige behöver tyvärr är nya inkarnationer av Jonas Sjöstedt som aldrig kan prata sakpolitik utan måste brunsmeta motståndare.

   Radera
  8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  10. Ja, brunsmetning av partier som har ett nazistisk förflutet är ju det värsta man kan göra. Annat är det med att anklaga vänsterpartiet för kommunism. Det är ju en nationalsport!

   Radera
 12. Ganska självklart då kommunister står varandra nära rent ideologistiskt. Det enda som skiljer är ju "staten ãger och kontrollerar allt", de andra " staten äger allt men lämnar dőrren őppen vad det gäller storföretag". Enda ideologin/ism som respekterar dig som individ är Kapitailsm, punkt slut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kapitalism är ett system. Inte en ideologi. När det kommer till ideologi så står både socialism och olika former av konservatism (ex socialkonservatism och national konservatism) för en stark stat.

   Radera
 13. Internationella marxister och nationella marxister alltså. Tuffa allianser på vänsterkanten. Får vi en till långa knivarnas natt? "There can be only one marxism".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du menar att SD är "nationella marxister" alltså? Spännande, hur menar du då?

   Radera
  2. Hitler såg marxism som judepropaganda. Men vad spelar fakta för roll när man kan hitta på själv?

   Radera
 14. V har allt att vinna. Varken Löfven eller Lööf vill ha extraval. Vid misstroende och regeringen faller så har de lärt sig läxan. S talar om för C att antingen får V vara med lite sådär som stöd och med några köttben eller så blir det extraval. C grymtar men ger sig. Löfven får i uppdrag att sondera för en ny regering. Det visade sig bli stöd av S, MP, C och V och L (fast L tänkte ju hoppa av men de vill inte ha ett val nu). Så är allt tillbaka som vanligt igen men marknadshyror på nybyggt skjuts upp till efter valet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra analys. Du har nog rätt. C har nog tagit för stark position mot SD för att inte gå med på det.

   Det skulle väl vara om gamla alliansen kan bilda regering med stöd av SD. Kanske kan Annie gå med på det om hon får bli statsminister?

   Frågan är vad som C och SD skulle kunna gå med på? Kanske en rejäl indragning av bidragen som gör det svårare för invandrare som inte är självförsörjande? C har ju alltid pratat utifrån det ekonomiska perspektivet på invandring. De kan komma undan det med att hävda att det inte finns någon rasism i att kräva att alla som har arbetsförmåga skall anstränga sig till det yttersta för att vara självförsörjande.

   Ur SD:s perspektiv så vore mycket bättre med arbetskraftsinvandring istället för bidragsinvandring.

   Radera
 15. Korkat av M och KD om de går med på denna charad.
  V kommer inte att rösta emot en S regering när det väl kommer till kritan. Tror ingen vill ha extraval där man om man kommer till makten får en budget att arbeta med (höstbudgeten valåret). Samt att det inte blir extraval om S lovar V någonting hemligt så har M och KD bränt det krut de hade och skapat "kaos" istället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inget hindrar den nya riksdagen efter extravalet att lägga sin egen budget. Det var ju precis det man gjorde 2018 (budgetpropositionen för 2019 blev en M/KD-produkt).

   Radera
  2. Januariavtalet gäller inte under en expeditionsministär så även utan extraval finns utrymme att få igenom en skattebetalarvänligare budget.

   Radera
 16. Ser att bloggaren har SD-Tourette..Pinsamt!

  SvaraRadera
 17. ocialism = staten äger allt, inklusive du
  Nationalsocialism, staten äger allt, inklusive du, och vad man nu tycker är herrefolkets ägodelar (inklusive icke herrefolk).

  Det är lite knepigt dock att sätta dagens "kommunism" på 30-talets. Det var liksom andra tider då, männen var män, kvinnorna kvinnor sov och radikala socialister var verkligen det. 90 år senare har begreppen förändrats.

  Lite löjligt att göra jämförelsen som bloggen gör.

  Godwins lag, anyone?

  Slut på fikat nu...

  SvaraRadera
 18. Har då ägnat någon eftermiddagstimme i det vackra sommarvädret att bese Dagostars respektive Statsminister Löfvens presskonferenser i rubricerade ämne.
  Hur sympatiskt inställd på ideologisk grund jag än är till vissa delar av V´s partiprogram lika bedrövad är jag över deras totala brist på insikt i pragmatisk realpolitik och den rådande verkligheten angående balansen i Riksdagen.
  Dadgostar, behjärtansvärda ambitioner till trots, framstår som mer än lovligt naiv och är på alla punkter i det nu aktuella allaredan frånsprungen av verkligheten.

  Statsminister Löfven å andra sidan visar sig som absolut realpolitiker med klar verklighetsbild och därmed också varför han är den ende tänkbare Statsministern i det galleri av pretendenter som aspirerar ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såklart Karlsson....

   Radera
  2. Tycker nog exakt tvärtom. Sympatiserar generellt inte med vänstern (även om jag har större sympati för de gamla arbetarvärderingarna än dagens sossemaktideologi).

   Men utifrån vänsterns perspektiv:

   Göra ingenting = rösterna på dem har ingen verkan, dörrmatteparti, tagna för givna

   Misstroende = sätta ned foten, potentiellt långsiktig verkan, samtidigt som sämsta tänkbara utfallen inte blir så dåliga ändå. En högerregering hinner inte uträtta mycket vettigt på ett år, men gör det lättare att vinna röster som opposition, även om flertalet vunna röster antagligen kommer från de andra vänsterpartierna.

   Skulle t.o.m. tro att V medvetet verkar närma sig SD (rent beröringsmässigt) för att vinna över röster från dem. Att visa för stor avsky mot ett parti kan lätt tolkas som avsky mot dess väljare också.

   Radera
  3. Jag håller inte med, Löfven framstår som en lallande fåne, han pratar om ansvarsfull, han är ju definitionen av motsatsen, några exempel, kriminaliteten-arbetslösheten-energipolitiken-Coronahantering koontra övr nordiska länder-migrationspolitik-miljöpolitik.

   Ingenting kan bli sämre än den sittande regeringen så jag ser fram emot att den avgår.

   Det som pågått under flera år och fortfarande pågår är hysterin mot SD, detta fokus gör endast så att de växer, varifrån kommer SD:s väljare? Jo från de andra partierna, enda sättet att desarmera dem är att låta dem ta ansvar för sin egen politik så att de därigenom inte kan åka snålskjuts på de andra partiernas fingerpekande mot dem (nej, jag har inte röstat SD, kommer inte heller att göra det). Jag har vänner med sympatier ur hela spektrat i riksdagen och vi kan ha intressanta diksussioner, men en sak är vi överrens om- var och en får ha sin åsikt och lägga sin röst där de vill enligt deras personliga åsikt.

   Jag tror vi behöver utveckla vår demokrati mot mer en direktdemokrati, de politiska partierna har tappat kontakten med väljarna och dessa känner sig inte lyssnade på.

   Radera
  4. Ta bort incitament till att kunna göra politisk karriär utan att behöva ha faktiskt kompetens.

   Istället för att ha politruker som läser innantill från manus :"experterna säger" , så sätt expertisen på rätt plats från början.

   Radera
  5. Vet inte riktigt om jag vill ha en epediemiolog som statsminister bara för att det kanske blir en pandemi. Eller ska man byta statsminister varje gång det kommer en ny fråga som måste hanteras?

   Radera
  6. Mopongo: du kanske kunde fundera ut ett mellanting? Världen är inte bara vit eller svart

   Radera
  7. Om inte statsministern är epidemiologi har jag inga problem med att hen hänvisar till experter när hen pratar om en pandemi. Oavsett övrig kompetens.

   Radera
 19. Den här kommentaren tas bort av skribenten innan den postas.

  SvaraRadera
 20. Så påpassligt att det har införts förbud mot allmänna sammankomster...så förutseende eller bara slumpen.

  SvaraRadera
 21. Det blir alltid fruktansvärt mycket hjärngympa och hummande när man påminner om att nazismen i allt väsentligt var kapitalistisk. Märkligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte ens Socialdemokraterna är socialister alltså. "Ingen äkta socialism" är väl det enda alla socialister har gemensamt.

   Radera
  2. Det är riktigt, det är mycket svårt att påstå att dagens socialdemokrater är socialister. Sedan löntagarfonderna avskaffades är det svårt att hitta reformförslag från S som bygger på att produktionsmedlen ska överföras till arbetarklassen.

   Radera
  3. Precis. Finns ens socialism?

   Radera
  4. Inte uppnått, men man kan ju knappast klaga på försöken som gjorts hos Sovjet, Kuba, hela östblocket (och då särskilt Jugoslavien om man vill ha en annan variant att analysera), Kina fram till Deng Xiao Ping, Chavez idiotier i Venezuela, Nordkorea, Tanzania under Julius Nyerere, och så vidare. Där har du "socialism på riktigt" eller "socialistiska försök i verkligheten".

   Men den svenska socialdemokratin kvalar knappast in på en sådan lista.

   Radera
  5. Joakim Persson: Såsom anses varande en av närmast sörjande i frågan så tar jag sedan decennier hela den diskusionen med en axelryckning och ett enkelt So What?
   Allaredan Marx konstaterade att det gick inte att fastställa ett givet recept för Framtidens Soppkök ... det skulle bli arbetarklassens egen uppgift att förverkliga hur ett sådant samhälle och ett sådant produktionssystem skulle ta sig ut.
   Och att samtliga av dig ovan nämnda exempel gjorts rent hus med av Rudolf Hilferding för ganska länge sedan i det att en Statsstyrd Planekonomi i en Enpartidiktatur knappast kunde vara Socialism eftersom där fattades den grundläggande faktorn i ekvationen ... nämligen Demokrati!
   Sedan då avslutningsvis av de av dig nämnda exemplen har ju trots sina alla och många negativa aspekter fört det goda med sig att vi därmed vet hur det inte skall se ut.

   Och helt riktigt konstaterat att svensk Socialdemokrati och för övrigt ej heller svenskt Vänsterparti kvalar in på nämnda lista. mvh

   Radera
  6. Nej, vi är helt överens chiefen. Praktiskt "realsocialism", eller välj namn själv, är katastrof och ligger på historiens skräphög.

   Så, det blir tyglad kapitalism som gäller, även för den svenska vänstern. Bara så att ingen förleds att tro att någon i Sverige, eller västeuropa, skulle lyckas baxa igenom ett program för massivt förstatligande eller expropriering av privat egendom.

   Radera
 22. Detta inlägg är fördummande och skrevs bara för att öka på blocklistan ;)

  SvaraRadera
 23. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 24. Cornu har dock rätt u att V och SD har ett mycket mörkt ursprung. De borde upplösa sig själva.

  Partierna existerar sedan "inför proletariatets diktatur, hurra för Honecker och Ceaucescu" samt "vit makt". Det finns aktiva medlemmar som gick med under den tiden som är med nu.

  Centern var ett nationalistagrarparti fram till typ -45 när man fick börja tänka om kring rasbiologi etc. Inga finns kvar sedan dess men underlåtenheten att göra upp med sitt förflutna skämmer, då det utlovades år 2000, men inget hände.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skrev fel år. 2001 lovade Maud att det skulle göras upp med det förflutna i C som fram till -46 hade rashygien i partiprogrammet. Inget hände.

   Radera
  2. Ursprung hit och ursprung dit ... göra upp med det förlutna fram och tillbaka ... Det som varit har varit. Men jag vet ett parti som innan de i så fall tar tag i sitt ursprung tar lika mycket tag i sitt nuvarande ... Och där finns sannerligen en hel del att städa ut!

   Radera
  3. Oj du tänker på S eftersom vi avhandlat de andra läbbisarna?

   Radera
  4. Alltså, alla partier har ett med dagens ögon dunkelt förflutet utan att värdera det. Landsfaderna Tage Erlander påtalade ju t.ex. vår överlägsenhet jämfört USA (med ref till raskravallerna där) - ”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare lottad situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden”

   Hade han sagt det i S idag så hade han haft läge för en låååång sommarsemester så saker ändrar sig med tidens gång!

   Radera
  5. När det gäller V och SD så finns det partikamrater som fortfarande är aktiva och som gick med under "fanorna" för att de gillade införande av "proletariatets diktatur" eller "vit makt".

   Radera
  6. Och det finns en hel del i partierna som helhjärtat stöttar de gamla strömningarna oavsett när de gick med.

   Radera
  7. Menar du att det går att finna individer i samhället som hyser totalitära tendenser, typ psykopater?

   Radera
  8. https://www.rmv.se/aktuellt/psykopatiska-drag-psykopati-rattspsykiatri-howner/

   Radera
  9. Totalitär är väl inte psykopati. Man behöver inte vara psykopat för att tex fått för sig att vita är nåt slags herrefolk eller att proletariatet bäst gynnas av att bli av med allt käbbel i en demokrati. Man kan nog vara ganska korkad bara rakt av.

   Radera
  10. Tror inte att alla kommunister och nazister skulle gå att diagnoserna som psykopater men visst finns de också.

   Radera
  11. Man behöver inte ha en klinisk diagnos för att ha böjelser för Totalitär makt nej, men det underlättar givetvis.

   Psykopati är en bred och delvis generaliserande benämning på psykisk störning , där bla avsaknad av empati och förståelse för att det egna egennyttiga beteendet upplevs negativt av andra människor ingår som kvalificerande faktorer.

   Vanligare än du tror, de allra flesta med psykopatiska drag är högfungerande och på många arbetsplatser hade dessa tex. hörnkontor, innan nymoderna företeelser som införandet av Aktivitetsbaserade arbetsplatser förde med sig. Kallades även Chefer.

   (Sanna ledare brukar uppvisa och besitta större andel sympatiska drag)

   Sen finns det absolut "småpåvar" som gillar att stå i givakt och lever för att alla andra ska följa reglerna, dessa tycker själva att man står lite högre i rang och då man gör lite som man själv vill.

   Sen har vi tex. Paragrafryttare och Nyttiga idioter, och dem du kallade korkade, gränsen är ju som bekant hårfin, gemensamt är dessa gör som man blir tillsagd och ifrågasätter inte en order eftersom den kognitiva dissonansen (motpolen till ens egen verklighetsuppfattning) blir för stor och det är lättare att bara följa med strömmen. Hör hittar du majoriteten av tex fångvaktarna i koncentrationslägren, dessa bröts successivt ned i samma takt som dom rättfärdigade sina handlingar med att dom "bara lydde order". Ofta ganska hygglo individer innan kriget, men ofta utan mening och mål i tillvaron. Lätta att manipulera för den "större sakens skull".

   Radera
 25. "Det som varit har varit"...fråga judarna som förvägrades inresetillstånd i Sverige då "någon" föreslagit att stämpla ett J i deras pass så dessa kunde skickas tillbaka till koncentrationslägren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "After the Nürnberg laws of 1935 the emigration of Jewish started to grow strongly.

   At Spring 1937 Sweden changed the criteria of a refugee's status; after 1.1.1938 Jewishness was not accepted as criteria.

   Nazi-Germany's army crossed the Austrian border 12.3.1938. Already two weeks after this Swedish authorities were aware, that in Austrian passports there might be a permission to return to Germany. Those people, who didn't have such one, shouldn't let to come to Sweden (except because of a special reason).

   Soon after Anschluss Sweden and Switzerland demanded Germany, that their authorities on border must must have a possibility to recognise those German citizens (=Jewish), which Germany wouldn't accept back. At Autumn in Sweden was given an order which made possible to remove non-political Jewish from Sweden immediately.

   In the beginning of October 1938 German authorities begun to stamp Jewish passports with letter "J". In the end of the month, immigration authorities in Sweden got a categorical order not to let those peoples to come to Sweden.

   British Daily Herald wrote 11.1.1939: "Sweden's shock for Jews": "Sweden, one of the world's most democratic nations, has apparently been forced at last by the Nazis into bowing the knee to their anti-Semitictheories. [...] All foreigners staying in Sweden longer than two days will have to answer a series of questions. And one of them will be if either of their parents were Jews."

   Swedish Foreign Office kept record on foreigners if those were Jewish or non-Jewish (Norwegian refugees were categorised even 1943)."

   Radera
  2. "någon"? Vi vet vem det var.

   On 5 October 1938, after a meeting between Heinrich Rothmund, the Head of the Swiss Police, and Nazi leaders in Berlin, it was agreed that all German Jewish citizens should have their passports stamped with an identifying letter ‘J’.

   Radera
  3. …men Chiefen ville ju att vi skulle glömma och gå vidare…..

   ” Ursprung hit och ursprung dit ... göra upp med det förlutna fram och tillbaka ... Det som varit har varit.”

   Glöm aldrig.

   Radera
  4. @Ben:"När den judiska flyktingströmmen ökade i slutet av 1930-talet, skärptes flyktingpolitiken i de flesta länder i Europa. Hårdare regler infördes för att stoppa de judiska flyktingarna redan vid gränserna. Det var emellertid ofta svårt för gränspolisen att veta vilka som var judar.

   I början av hösten 1938 framförde Sverige och Schweiz, oberoende av varandra, önskemål om att de tyska judarna skulle få särskilda pass. Detta ledde till att den tyska regeringen införde de så kallade ”J-passen”.

   Den 5 oktober 1938 blev alla judiska pass ogiltiga och skulle lämnas in till polisen inom två veckor. Judarna fick därefter ansöka om nya pass. Passen stämplades med ett rött ”J” på första sidan."
   -Källa "Levande Historia"

   Radera
 26. Hmm, vem är mest rasistfascistisk? Dadgostar eller Lööf? Jag håller nog med Dadgostar om att det nog är hon som egentligen vill offra sin anständighet bara för att genomföra marknadshyror.

  Centern är ju anständighetens parti, med det heliga uppdraget att hålla undan mörkrets kraft SD. Amen.

  SvaraRadera
 27. Något som i högsta grad är upprörande är Sverige och dåtida rashygien. Hur kunde ett s k upplyst land som Sverige ägna sig åt sådan djävla smörja? Obegripligt!

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Statens_institut_f%C3%B6r_rasbiologi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja en massa ”forskning” fokuserades på att mäta skallar på samer och tornedalsfinnar.

   Om man så att säga (pseudo)”vetenskapligt” kunde etablera att dessa var någon slags ”undermänniskor” så var det kanske lättare att i nästa steg tex frånta ”undermänniskor” som tex samer sina markrättigheter, men vad vet jag...

   Radera
  2. Ja, den store Carl Von Linné drog ju sitt strå till stacken. Märkligt att människan kan irra sig in på så dunkla vägar ...

   https://samiskhistorieblogg.wordpress.com/2016/04/22/carl-von-linne-som-rasbiologins-fader-och-samernas-ursprung-av-lars-nila-lasko/

   Radera
  3. @Abbe: Det är offtopic men vid tiden för skallmätningarna så var samers traditionella markättigheter redan borta, utan det man var ute efter var att stävja det mycket vanliga fenomenet att samer och icke-samer bildade familj då det sågs som ett hot mot den svenska (och samiska) rasrenheten.

   Radera
 28. Bloggaren bör tänka en gång till innan han drar sina slutsatser. Ur vänsterblockets perspektiv kan det vara extremt positivt på medellång sikt med nyval och borgerlig regering med stöd av SD. Ett år med denna nya och så omtalade konstellation, dom hinner antagligen inte uträtta några förbättringar för resultatet hinner synas. Efterspelet från Coronan får dom ta. Dom får antagligen sitta vid makten nä skiten träffar fläkten. Dom kommer garanterat göra bort sig i början vilket kommer vara för nära nästa val för folk ska hinna glömma. Så sedan har vi 8 år till med vänster sossar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut. 32 grader. Det räcker.

   Radera
  2. Observer, ja, man är rätt glad över frånvaron av snö, det är alldeles för varmt att skotta nu...

   Radera
 29. När kommer LW ta över som utformare av Expressens löpsedlar? Fast det är klart, historiska allusioner som i denna bloggrubrik skjuter nog över målet, om tanken är att man ska få fart på lösnummerförsäljningen.

  SvaraRadera
 30. Tråkigt och tröttsamt med alla nazistkopplingar och käbbel i kommentarsfältet. Skulle vara mycket mer intressant med konstruktiva diskussioner med scenario och förmodade strategier.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Be ge dig snarast möjligt till din förmodat förbereda BOL och se över förråden. Provkör generatorn. Ladda bössan.

   Radera
  2. Alla vet att det blir några turer, Stefan sitter kvar för att han fick C att fatta att skeppet sjunker om inte V får några köttben. C grymtar men ger sig. Frågan om marknadshyror tas efter nästa val. Allt återgår och JÖK har typ officiellt fortfarande 73 punkter men typ 3 av dem vilar till efter nästa val i retoriken.

   Inte mycket att tjoa om.

   Radera
  3. Eller så tas tillfället i akt att göra en ursäktande Exit och ducka för det kommande kaoset

   Radera
  4. Jag skulle valt de senare om jag var ledare. Ingen i hela världen bryr sig så mycket om marknadshyra att man reagerar makten

   Radera
  5. Ledare och ledare. Marionett är än bättre beskrivning av verkligheten...men ja husse kallar

   Radera
  6. Svenska fd Statsministrar (mfl) brukar få finna jobb efter sin tid att "styra" landet . Vi har ju ingen (officiell) korruption här i landet.

   Radera
  7. Förstår fortfarande inte riktigt vem husse skulle vara?

   Radera
  8. Mopongo: Löfven har jobbat som vapenlobbyist till Wallenberg med Svenska Skattepengar som mutor ... förlåt "bistånd"

   Radera
 31. Tycker mest det är komiskt. VPK har haft hundra bättre anledningar att ta till misstroendeomröstning för.

  Sen börjar det förstås bli tröttsamt med nazi och brunsmetarretoriken också. Inte bara för att åtminstone 25% uppenbarligen slutat bry sig, utan för att det faktiskt förminskar vad nazisterna gjorde och står för.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha. Ironin är stor i den här kommentaren.

   Radera