Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-05-25 08:12

Uppåt på de asiatiska börserna på tisdagsmorgonen efter positivt USA - allt på plus

Börserna i de asiatiska tidszonerna stiger under tisdagsmorgonen efter positiva börser i USA, och rent av överallt. Samtliga index bloggen följer ligger nu plus, utom förstås VIX, som är byggt för att vara motvalls.
Indexlistan
Även om USDSEK är i princip oförändrat på 8:31, så har de amerikanska 10-åriga statsobligationsräntan fallit tillbaka till sin lägsta nivå sedan 5:e maj, vilket förstås glatt börsen. Den svenska tioåringen är snarare nära toppen för året och maj månad.

Guldpriset är ner något till 501:- SEK per gram.

Annars är det bara positivt över hela brädet. OMXSPI stängde måttligt på +0.36% igår, men desto muntrare var det i USA med S&P-500 på +0.99% och Nasdaq 100 på +1.72%.

Uppgångarna fortsätter nu i de asiatiska tidszonerna med ASX 200 på +0.79%, Hang Seng +1.39%, Nikkei 225 +0.60% och Straits Times på +0.56%. Det betyder förstås inte nödvändigtvis att Europa och Stockholm stiger idag. Nedåttrenden är ännu inte bruten, men går börsen upp även idag kan vi börja snacka om trendbrott, så får vi se om börsen orkar vidare mot börsrekordet från i april på någon veckas sikt.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

1 kommentar:

  1. Bitcoin och ethereum upp stort igen. Tror inte på skiten men gick in igen i fredags. Vet inte riktigt vad alternativet är när ällt är så dyrt

    SvaraRadera