Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-05-07 08:03

Uppåt på de asiatiska börserna - guldet fortsätter stiga

Under morgonen är det uppåt som gäller på de asiatiska börserna. Trots en fallande dollar fortsätter guldpriset att stiga i svenska kronor.
Australiska halvuns Kangaroos
Det ser ut att pågå en rotation ut ur risk, alternativt så håller tillgångsinflationen på att skena även utanför aktiemarknaden (duh!). De amerikanska börserna steg under gårdagen och S&P-500 stängde på +0.82% och Nasdaq 100 på +0.82%. Även marknadsränttorna fortsatte att sjunka för den amerikanska 10-åringen, och därtill steg guldpriset och ligger nu på 493:- SEK per gram, vilket vi inte sett sedan tidigt i februari. Detta trots att dollarn fallit tillbaka igen, så någon form av rotation in i guld sker. Alternativt så söker sig tillgångsinflationen dit.

Stockholmsbörsen backade igår och OMXS30 gick -0.39% och breda OMXSPI -0.64%. De kontintentaleuropeiska börsindexen steg dock, med tyska DAX på +0.17%, franska CAC 40 på +0.28% och Euronext 100 på +0.10%, så Stockholm var väl lite eljest.

I Asien är det uppåt som gäller. Nikkei går svagt +0.12% efter att ha varit stängt och säger inte så mycket. ASX 200 går +0.22% i Australien, som eventuellt avser att ha stängt för inresa till landet långt in i 2022, Hang Seng går +0.22% och Straits Times +0.81%.

Med fredag så kan förstås vad som helst hända på börsen när man vill in eller ut inför helgen. Ungefär som måndag, tisdag, onsdag eller torsdag alltså.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

4 kommentarer:

 1. Var skulle du rekommendera att man köper guld eller andra ädelmetaller i investeringssyfte?

  SvaraRadera
 2. Ska bli intressant att se om guld lyckas stänga över 1800-1802 USD/Oz idag. Inte troligt, men kul om det lyckas.

  SvaraRadera
 3. Vad finns det för pappersguld man kan köpa nuförtiden? Något som rekommenderas mer än något annat?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag köper guldgruvor/bolag och fonder. Mer risk, men fungerar för mig.
   Min upplevelse är att det är bra om man är en motvals-person.

   Radera