Aktuellt

Bostadsbankomaten och Finansinspektionen: Fyra av tio nya bolån går inte till bostadsköp - ökar

Finansinspektionens rapport Den svenska bolånemarknaden  visar att fyra av tio nya bolån inte gick till att köpa bostad eller att byta bank....

2021-05-14 08:11

Upp i USA under torsdagen - positiv fredagsmorgon i Asien

USA vände upp under torsdagen och de asiatiska tidszonerna hänger med uppåt. Tillsammans ökar det chanserna för stöden på Stockholmbörsen att hålla under dagen. Lite TA på Tesla också.
Bullen på Vallgatan är tillbaka!
USA stängde med +1.22% för S&P-500, +0.72% för Nasdaq Composite och +1.17% för Russel 3000, så husse återhämtade en del av det fall på onsdagen, som inte Stockholmsbörsen hängt med på.

De amerikanska räntorna föll tillbaka något igen efter reaktionen på den skenande inflationen och Federal Reserve sade att det minsann inte tänker höja räntan eller vidta andra åtgärder förrän inflationen ligger över 4% i flera månader. Ungefär som svenska Riksbanken kommer resonera om den höga svenska inflationen.

USDSEK ligger på 8:40 och guldpriset på 493:- SEK per gram.

En positiv fredagsbörs i Stockholm får kanske stöd av att de asiatiska tidszonerna hänger på USA. ASX 200 +0.58%, Hang Seng +0.78%, Nikkei 225 +2.29% men Straits Times går -2.23%.

I övrigt är det alltid intressant att titta på Tesla-aktien, som nu ligger vid ett avgörande stöd. Bryts det nedåt har en huvud-skuldra och typisk bubbelgraf bekräftats i bolaget. 
Dagschart Tesla

Därefter finns det stöd vid 400, 300, 200 och 100 om man tittar tillräckligt långt bakåt. 400 ter sig dock som ett rätt starkt stöd, men först måste aktien alltså få ett utbrott nedåt.

Tesla har dock misslyckats med att utlösa dessa formationer tidigare, men då var det en starkt uppåtgående trend. Aktien kan inte sägas ha rosat marknaden sedan årsskiftet. Aktien handlas ändå på p/e 184x på årets konsensusprognos och 109x på 2022 års, samt 78x för år 2023 enligt Market Screener, så fortfarande inte köpvärt ens en tredjedel ner vid 400 även om det innebär mer än en halvering av aktiekursen.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

1 kommentar:

  1. Nu kőr vi! Crowdfounding, kőpoptioner főr 1 miljon elr mer så vet vi att toppen är inne när vi sitter där med skãgget i brevlådan. Skit samma, var ju bara 1000-10.000 per skalle!

    SvaraRadera