Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-05-21 08:14

Svag börsfredag i Asien efter kraftig återhämtning under torsdagen - amerikanska räntor ner

Börserna i de asiatiska tidszonerna går mestadels svagt positivt under fredagen. Detta efter kraftiga återhämtningar i många kontinentala europeiska index, Stockholmsbörsen och Förenta Staterna under torsdagen.
Dagschart OMXSPI
Börserna steg kraftigt samtidigt som de amerikanska räntorna föll tillbaka till den lägsta nivån på en vecka.

OMXSPI stängde i Stockholm på  +1.72% och veckans tidigare nedgångar har i princip utraderats.

Även på kontinenten var det muntert. DAX +1.70%, CAC 40 +1.29% och Euronext 100 +1.40%. Brittiska FTSE 100 gick +1.00%.

I USA steg S&P-500 med +1.06%, medan Nasdaq 100 rusade +1.94%, antagligen på de fallande räntorna och med de avkastningskraven på de redan skyhögt värderade techaktierna.

Dollarn ligger på USDSEK 8:31 och relativt oförändrat och guldpriset hittas på 501:- SEK per gram.

I de asiatiska tidszonerna är utvecklingen blandat svag, men mestadels positiv. ASX 200 +0.10%, Hang Seng -0.13%, Nikkei 225 +0.77% och Straits Times +0.11%.

Svårt att säga hur det går i Stockholm idag. Man kan ana ett motstånd på denna nivån, där börsen vänt flera gånger senaste veckan och ritar man en trendlinje enligt ovan är det fortfarande fallande börs som gäller, trots hackigheten. Som alla vet är volatiliteten i princip alltid större  på en fallande marknad, vilket man kan ana i grafen ovan på en stabil uppgång, men väldigt hackig nedgång sedan april. Grafen är dock linjär och inte logaritmisk.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar