Aktuellt

Nya extrema Ygeman-rekord för elpriserna - 630 öre per kWh i södra Sverige på måndagen den 29:e november

"Vi har inte elbrist." - energiminister Anders Ygeman (S) till Expressen 8:e september 2021 Nordpool har nu fastställt elpriserna ...

2021-05-05 08:28

Röd tisdag följs av rött i Asien under onsdagsmorgonen - trendvändning?

Det gapar tämligen rött i indexen under gårdagen och onsdagsmorgonen, med några få undantag. Gårdagens breda nedgångar fortsätter i Asien, men inte i Australien. Kanske ser vi en kortsiktig trendvändning på börsen nu?
Rödare än Miljöpartiet
Det var alltså nedåt över hela linjen av index bloggen följer, undantaget amerikanska Dow Jones Industrial Average, som låg oförändrat på +0.06%.

I övrigt utmärkte sig tyska DAX med -2.49% och Stockholmsöbrsens OMXSPI med -1.87 tillsammans med Nasdaq Composite på -1.88%.

Dollarn är relativt oförändrad på 8:48 USDSEK och guldpriset likaså på 485:- SEK per gram, och ädelmetallen agerar i det här läget praktisk riskreduktion i en portfölj och inte bara teoretisk.

De amerikanska marknadsräntorna föll med två punkter för den amerikanska 10-åriga statsobligationen, dvs det var ökat köptryck på obligationer och kapital gick därmed från börsen till ränta.

I Asien fortsätter nedgångarna med Hang Seng -0.43%, Nikkei 225 -0.83% och Straits Times -1.08%. Det kan dock handla om att komma ikapp Väst, och betyder inte att nedgången nödvändigtvis fortsätter. Jag skrev inte asiatiska tidszonerna här, för i Australien är det faktiskt upp med +0.40%.
Dagschart OMXSPI

Tekniskt kan man inbilla sig att det finns ett stöd för OMXSPI på denna nivå, då index vände här även den 20:e april, samt legat runt detta område under andra halvan av mars och början av april, där nivån utgjorde ett motstånd på uppsidan.

Annars har dock MA5 vänt ner genom MA21 för första gången sedan nedgången i december, vilket innebär att även den kortsiktiga trenden nu är nedåt, så det här kan fortsätta en bit till nedåt om det index går ner genom eventuellt stöd. Nästa nivå blir i så fall runt 2050 eller ytterligare 6-7% ner från igår.

Eller så händer något annat.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

6 kommentarer:

 1. Nu är dock Hang Seng och Nikkei stängda idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och nu inleder OMXSPI runt 1% uppåt. Björnen kom inte den här gången heller...

   Radera
  2. Nikkei har varit stängd hela veckan f.öv, öppnar upp imorgon igen.

   Radera
 2. Jag tror på en fortsatt nedgång, en period. Idag inget onormalt med en uppstuds när index tappat ca 4% senaste 2v. Om det här sen är starten på en större sättning eller inte?
  Finns väl inte så mycket positiv energi som drar börsen uppåt just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det är ju lite svårt att se ytterligare uppgång från den här nivån, så ett läge så gott som något att sälja. Ganska många indikatorer som ser lite luriga ut (vill minnas insiderförsäljningar höga + allmänhetens deltagande på börsen högt + konjunkturindikatorer av varierande slag höga), även om det inte säger nåt egentligen på kort sikt... Så det är väl som vanligt. Behöver man pengarna inom fem år är det lika bra att sälja nu kanske. Kan mycket väl bli negativ totalavkastning kommande femårsperiod.

   Eller så blir det bara lugn sidledes rörelse eller nåt. Känns dock som om vi spänt bågen ordentligt, Bidens nyaste planer innebär att man bränner på med 10% budgetunderskott i USA och ingen plan på minskande skuldkvot ens på medellång sikt, det kan bli ganska spännande att se hur det utvecklar sig.

   Radera