Aktuellt

Klimatanpassning behövs nu - men vill det offentliga betala?

Eventuella effekter av en klimatförändringsdämpande politik låter vänta på sig decennier, om de alls fungerar när resten av världen ökade CO...

2021-05-24 18:20

Renovering av ladan fortsätter

Renoveringen av ladan fortsätter, så ibland kan jag vara lite frånvarande. Det är dock mest Lena som står för renoveringen, medan jag gör punktinsatser där det behövs fyra händer och fyra ben.
Allt på bilden har Lena fixat
Ladan i sin nuvarande huvudsakliga utformning är uppförd 1937, vilket finns dokumentation på. Det stod en lada här innan åtminstone 1890, men kanske så tidigt som 1852. Sedan dess har stallet isolerats och moderniserats på 90-talet och själva rev vi och byggde upp maskinhallen från början igen förra året.

Nu fortsätter resten av delarna, och det är än så länge främst min fru Lena som står för renoveringen. I huvuddelen har nu allt golv ryckts upp och bytts ut och isolerats, vaxats med linoljevax, väggar har renoverats och isoleras, trappan har rivits och en ny, inte fullt lika brant trappa har uppförts i en mer logisk och användbar riktning. Man kan se spår av den gamla trappan på väggen ovan. En gammal dörr har sats igen med återvunna brädor enligt ovan.

Själv har jag i denna etappen främst bidragit med en del bärhjälp och händer vid inriktning av väggar eller nya dörrar, men det blir mer arbete längre fram.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

16 kommentarer:

 1. Renovera Ladan? Lämnar du inte in den på verkstaden för sånt? HAHAHAHA jag är här hela veckan folks.

  SvaraRadera
 2. Saknar att snickra. Blir inte mycket i en lägenhet. Hoppas kunna fynda ett sommarhus hos kronkalle om några år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När Thailand öppnar blir det gott om övergivna sommarhus.

   Radera
  2. Bra tips, men köper nog helst på näset. Nu är jag dock utprisad. Men jag sparar och gnetar, ska ju jobba till 55år nåt. Utan inkomst blir det svårare att låna pengar

   Radera
  3. @turlasvante2021-05-24 19:21
   Skulle aldrig köpa något i en diktatur. Eller ens resa dit för den delen...

   Radera
 3. Cornu, du har en mångsidig, duktig fru. Bra på det mesta, ser det ut som.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det får man ge honom/henne. Dessutom är hon snygg, måste jag medge. Tur man själv har bra på den fronten, förutom det där med en snickrande sängkamrat

   Radera
  2. Med / menar jag ”och”. Ser att det kan misstolkas. Det var alltså en komplimang 😬

   Radera
  3. Tack, det var snällt.

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Kompisen Jar-Jar Binks snickrar just nu ett stort trädäck i söderläge, enligt boverkets nya och väldigt generösa regler för balkonger och altaner. Den är 9 x 3.6 x 1.6 m. Flexi-plåtar har monterats under, med fall mot en hängränna längst ner. Meningen är att kunna använda utrymmet under trädäcket till diverse förvaring, som t ex cykel, snöslunga, bildäck, virke mm.

  Jag har planterat ännu mer ungersk syren och häggmispel (fortsättning av ett mångårigt häck-projekt). Vi köper virke, skruvar och planteringsjord på Byggmax till våra projekt. Beskärning av prydnadsbuskar som är risiga pågår samt förtvivlan över två sorter som "hotar att rymma till grannen", slån och rosenhallon, se upp för dessa rymlingar, som passar bättre i kruka.

  SvaraRadera
 6. Det ser ut som det står en trappa framför dörren, det är säkert nåt modernt som kidsen på Södermalm gillar.

  SvaraRadera
 7. Hur har ni gjort med bygglov? Tänker på att ni verkar ändra ekonomibyggnadens användning så 9 kap. 2§ kanske gäller. ”Väsentligen andra ändamål” gäller ju utom detaljplanelagt område.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Byggnadens användning har inte ändrats.

   Radera