Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-05-29 13:15

Lördagsläsning: Banjohögern och smörgåstårteekonomin

Dynggrävaren Per-Ola Olsson har författat en läsvärd text hos Timbros kulturskrift Smedjan titulerad Banjohögern vill bara bli lämnad i fred. Läsvärd lördagsläsning om frihet och att man på landet helt enkelt vill bli lämnad ifred, eller om man så vill raka motsatsen av vad Miljöpartiet bygger sin existens och politik på.
Landet
Olsson, som förutom att vara en profil i sociala medier och jobba som skribent i landsbygds- och jordbruksfrågor, delar upp borgerligheten i tre delar. Det borgerliga partietablissemantet operahögern, den missnöjda invandringens-fel-högern skränhögern och slutligen banjohögern som bara vill att saker ska fungera och få vara ifred.

Ja, på landet kan man acceptera att det inte går någon av Miljöpartiets bussar. Mina grannbyar Ubbhult, Fotskäl, Tostared och Hajom har ingen kollektivtrafik alls. Grannbyn Hyssna har kollektivtrafik ute vid länsvägen någon kilometer från byns närmaste delar. Men det kanske är okej, så länge man får ha sina bilar ifred och utan att bli sönderskattade. För det finns ingen miljöpartistisk tunnelbana att ta som alternativ. Och inte undra på att ungdomarna kör moppe eller A-traktor när man har en mil till bussen. I bästa fall. Men inte blir man lämnade ifred från Miljöpartiet. Dock blir man generellt lämnad ifred från ordningsmakten - för på landet finns inga poliser - så man reder sig själva, så avståndet till bussen kompenseras av trimmade mopeder. Mot kanske en smörgåstårta som rimlig betalning för trimningen.

Problemet är att Stockholm lägger sig i och inte låter banjohögern vara ifred. Då slår banjohögern tillbaka. Olsson tar upp hans eget Simrishamn som exempel. Där röstar banjohögern på SD. I riksdagsvalet. För att jävlas med Stockholm. Lokalt i kommunvalet, röstar man inte på SD - i alla fall inte lika mycket - för då kan ju SD få något att säga till om och bestämma i saker som påverkar lokalt och det vill man ju inte.

Socialdemokratins Daniel Swedin blev kränkt på Twitter. Då kanske han ska fundera på varför inte han skrev detta själv - att folk vill att saker ska fungera och vill bli lämnade ifred. Inte att de ska leva på bidrag efter att Miljöpartiet gjort dem arbetslösa i den heliga bidragstagarskapande alliansen MP-S. Kanske inte så konstigt att socialisterna nu bara härskar i en av Norrlandsregionerna, det som tidigare varit Socialdemokratins starkaste fäste. Men när man gått från arbetarparti till bidragstagarparti, så går också deras tidigare väljare högerut. 

Per-Ola Olsson är väl så genuint arbetarklass man kan vara. Han gräver avlopp åt de besuttna stockholmarnas sommarstugor på Österlen, och tar bokstavligen hand om stockholmarnas skit. Det är nog ett skitjobb som Swedin aldrig skulle skita ner sina naglar med.

Oavsett, man bor förhoppningsvis inte på landet för att man vill att Miljöpartiet ska bestämma att du inte får köra bil, att du inte får fälla ett träd och att du inte får gräva i din gen skit. På landet bor man för att man vill vara ifred, och då även från Miljöpartiet. 


Banjosödern


Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

76 kommentarer:

 1. Daniel Wiklander. Både Wiklander och Sweden har väl iofs skrivit det där 100 ggr.

  En alternativ förklaring till att folk röstar SD i riksdagen är att de faktiskt förstår att det är där flyktingpolitiken avgörs. Men Per-Ola Olsson kanske inte tror att hans grannar är normalbegåvade?

  Artikeln är efterbliven på ganska många sätt. Tvek på att nån här nere skulle vilja ha en upplänning som Hedin som president. Vi har ju lokala hjältar som Harry Franzén i så fall.

  Årets oklaraste debattartikel med en massa konstruerade gränsdragningar som inte håller i verkligheten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är faktiskt väldigt mycket som avgörs i flyktingfrågor i kommunerna. Men i regionerna förstår jag inte varför man ska rösta på SD, förutom att de stora partistöden finns där.

   Radera
  2. Terese Bengard skriver ofta, och dessutom väldigt bra , på facebook om hur korkad syn storstadseliten har på landsbygd/glesbygd och de fördomar som svt och södermalmsjournalister sprider. Det hon skriver är balanserat och mycket läsvärt

   Radera
  3. Det gör hon kanske. Bengard är (f d) sossekommunalråd:

   https://sverigesradio.se/artikel/6090012

   Ytterligare ett bevis på att "banjohöger" är ett påhitt och att det inte går att dra en tydlig höger/vänstergräns här.

   Radera
 2. Artikel av Daniel Swedin, två år gammal, som tar upp exakt samma problemformulering som Olsson nu hittat och påstår är "höger".

  https://www.aftonbladet.se/ledare/a/yvAVyE/lantisarna-har-ratt-till-valfard

  Skulle vilja påstå att Swedin har viss rätt att häckla Olsson här faktiskt m h t att han helt uppenbart inte gjort sin research.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och ändå är det Swedin som talskrivare åt Stefan Löfven som aktivt stött samarbetet med MP.

   Radera
  2. Ja, alltså, hela "det är MPs fel" är väl förmodligen också en konstruktion. Jag tror inte landsbygden var helt ifred under Reinfeldts regering.

   Radera
  3. Reinfeldt böjde sig för MP sista fyra åren.

   Radera
  4. ...men det kan vi inte veta eftersom Olsson inte direkt ger några tydliga, konkreta exempel på vad som är fel och hur detta är Miljöpartiets fel.

   Radera
  5. Det är jag som drar upp Mijlöpartiet.

   Radera
  6. Ja, då får du väl berätta vad indragna bussar och titanplattor i knäna har med MP att göra. Olsson verkar sjunga en trött gammal visa om hur riktiga karlar har titanplattor i knäna, men att den finkänsligt kirurgen från Limhamn är en kärring från stan. Inte imponerad.

   Radera
  7. En lantbrukare i trakten, Örby, fick ett kast med motorsågen som skar upp en fåra över bröstet.. Han gick hem till hustrun och beordrade att hon skulle sy ihop såret.. "Nänä, du åker till sjukan"! Icke, blev svaret och han plockade fram grejorna han brukade använda för att sy ihop sår på sina husdjur.. Resultatet blev kanske inte så vackert, men funktionellt.. Vid ett senare besök hos läkare, åratal senare, så undrade läkaren upprört vem det var som hade skapat detta "konstverk"... så verkligheten kan överträffa dikten.

   Radera
  8. Alltså... han sydde ihop såret själv, utan bedövning eller annat tjafs..

   Radera
  9. Ja, det finns många såna historier. Oklart dock vad de har med vänster/höger att göra.

   Radera
  10. Ja, han kunde gott ha tagit bort en del text, dvs. delarna med kåserierna. Det tillförde inte precis något, enligt mig. Tvärtom.

   Radera
  11. Liksom Ben har ju Per-Ola en ganska raljant attityd.

   Nej, det är en enorm skillnad i vad Swedin säger och vad Ohlsson säger i det du länkade till Ben.

   Vad Swedin vill göra är någon slags förment välgärning likt Prussilusskan i Pippi Långstrump.

   Medans "banjohögern" vill fixa sådant själva.

   Du kan inte jämföra de två.

   Radera
  12. Om du försöker läsa vad jag skriver, så är det att PROBLEMFORMULERINGEN är densamma. Inte att svaret nödvändigtvis är det. Swedish är åtminstone konkret istället för "hurr durr titanplattor".

   Radera
  13. Nä,
   Problemformuleringen är inte densamma.

   Har egentligen ens Swedin rätt till att uttolka en problemformulering åt folket på landsbyggden?

   Han tillhör ju ändå en urban elit.
   Du brukar ju annars vad noga med att skilja på olika samhällsklasser.

   Radera
  14. Jo, det är den, att du inte håller med visar att du inte begripit nånting (see what I did there?)

   "Urban elit" är inget ord jag brukar använda, vad skulle det vara för klass menar du?


   Radera
  15. Nä, varenda människa som är född och uppvuxen på landsbyggden begriper detta.

   Att en stadsbo försöker uttolka en problemformulering är lika tokigt som om en Engelsman försöker förklara vad en Walsare är.
   Eller en WOKE som försöker företräda BLM rörelsen.

   Det går bara inte.

   Radera
  16. Vad bra, då kan vi för all framtid avskriva Olssons krönikor och åsikter då de saknar relevans för majoriteten av Sveriges befolkning, likt nåt frimärkssamlar-cirkulär och Olsson inte heller är intresserad av att göra informationen tillgänglig eller begriplig.

   Radera
  17. Som sagt var, du begriper inget än.

   Vilka känslor eller vem som är kränkt eller inte lägger vi åt sidan.
   Men längre ner tänker jag försöka förklara effekterna av dagens urbana norm om de får fortgå.

   Radera
  18. Testa att svara på den enkla fråga jag ställde för typ 10 poster sen. Eller så kan du ju gissa lite mer om min karaktär och vandel, det kanske avleder uppmärksamheten från att krönikan bara består av svammel och identitetspolitisk gråt?

   Radera
  19. Nu har jag svarat på effekterna av vad din och andras attityd blir längre ner.

   Du skulle bara veta hur ofta jag och mina likar pratar om denna attityd.

   Radera
 3. Se flesta människor är nog "banjohöger" faktiskt. Väldigt många politiskt ointresserade vill inte behöva bry sig, utan att allt ska fungera och att de ska lämnas ifred.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket ställer frågan varför det ska betecknas som "höger".

   Radera
  2. Det får du fråga vänstern om. Det är de som tjatar mest om klasspolitik.

   Radera
  3. Vad har klasspolitik med "jag vill att det ska funka" att göra?

   Radera
  4. @Ben,
   Du missade att banjohögern vill själva tillåtas att kunna fixa det som inte fungerar.
   Det är en enorm skillnad.

   Försök inte nu att förvränga det Per-Ola säger.

   Vad du inte förstå men som vi på landsbyggden är bekanta med är något som närmast kan beskrivas som en spontan ordning.
   Det händer oförutsedda saker som bara måste lösas.
   Och då löser man det eller ber om hjälp.
   Det är inget som man skriver en arg insändare om och vill att någon annan ska fixa åt en.

   Radera
  5. Jaså? Exakt VAD är det de ska fixa själva? Exempel ur krönikan tack.

   Radera
  6. He, he.

   Den frågan visar bara att du inte begriper någonting.
   Du är inte med på banan alls.

   Det är lika bra att du gör något annat än att försöka dig på någon slags kulturell apropiering över oss på landsbyggden.

   Här har du ett citat från artikeln:
   "Hur förklarar du frihet? Hur förklarar du hur du avgör vilket träd som ska sågas ner och vilket som ska stå kvar? Hur förklarar du hur vår känns? Hur förklarar du hur du avgör om en jord reder sig? Hur förklarar du besvikelsen och tragedin att behöva avliva ett djur som ändå skulle slaktas? Hur upplevs du när du i en värld där de redskap politiken har är stöd eller regleringar, på frågan vad landsbygden vill ha, svarar ”inget”?"

   Radera
  7. Inget svar på frågan. Försök igen.

   Radera
  8. Kulturell apropriering, förresten Anders? Har du blivit soja vänster och BLM-anhängare? Kräver lite särbehandling pga din vaga känsla av förtryck? Krönikan är ett så oprecist försök till offerskap att det passar som hand i handske med social justice warrior-komplexet.

   Radera
  9. Ja du.
   Här är mer från artikeln.

   "Du är varken värd det samhället garanterar andra eller betrodd att fatta beslut över dig själv. När makten varken värderar dig eller litar på ditt omdöme och när du blir krossad mellan makt och verklighet, måste du välja väg och du gör uppror och du distanserar dig."

   Som sagt var, du har faktiskt ingen som helst susning om vad han pratar om.

   Radera
  10. Fortfarande inget svar på frågan. Är du oförmögen att svara eller är det bara den här vaga känslan av kränkthet du vill förmedla?

   Radera
  11. Det finns en utbredd känsla av att vara kränkt, det gör det.

   Lår säga du har en chef som noga granskar varje minut du arbetar, ingen som helst tillit från chefens håll.
   Allt du gör ifrågasätts.
   Du visar då förstås ett missnöje och agg mot chefen efter ett tag.

   Om han då frågar om du vill ha ett höj och sänkbart skrivbord fär att du ska kunna trivas på ditt arbete.
   Vad hade du då tänkt om chefen?

   Ungefär på den nivå är din fråga om vad vi på landsbyggden vill fixa själva.

   Hur ska jag kunna förklara för någon som du som knappast vet vad personlig rådighet och ansvar för sig själv och för andra innebär.

   Du pratar och tolkar saker såsom en knähund som försöker förklara hur en jakthund ska leva sitt liv.

   Radera
  12. Nice, det är veterandagen och nån internetsnubbe recenserar min karaktär och vandel. Antingen tar du tillbaka det där, eller så går det åt båda hållen. Ditt val.

   Radera
  13. Hm, skit inte där du äter.

   Radera
  14. Ja, då är du ju van att lyda order utan att tänka självständigt.
   Okej då är du ingen knähund snarare en vallhund då.

   Radera
  15. Och du är en inavlad tandlös lantis, som delar din tid mellan mammasyster och den finaste kvigan. Seriöst, tycker du det är produktivt att klistra diverse fördomar på folk?

   Radera
  16. Var den sista repliken en "Nu gör du som jag säger, inte vad jag själv gör" situation?

   Radera
  17. Jag bad dig ta tillbaka det och skärpa dig, du gjorde inte det, då kan jag så klart sänka mig till samma nivå, det är inga problem. Har du och kvigan tagit ut lysning än?

   Radera
  18. Vad menar du att jag ska ta tillbaka?
   Tar du åt dig för att jag sa så får du skylla dig själv.

   Antingen skrattar åt ett sådant påstående eller tar man det personligt.

   Självdistans är nog något du bör jobba lite mer med.

   Radera
  19. >Lipar i timtal om hur kränkt han är av "stadsbors attityd"
   >Uppmanar andra att han lite självdistans och vill förolämpa folk fritt

   Välj en, och endast en.

   Radera
  20. Jag är inte särskilt kränkt lägre.
   Snarare beslutsam skulle jag vilja beskriva det som.

   Tack för det Ben.

   Sen kanske en känsla av ledsamhet också.

   Du vet det är svårt att vara kränkt samtidigt som man grillar en T-benstek på gräsuppfödd belted galloway.

   Radera
  21. Går fort i hockey, men sådär är det med banjobarn; avgrundsdjup förtvivlansgråt ena stunden, glatt joller och skratt i nästa.

   Radera
 4. Att vilja bli lämnad ifred är till sin natur ganska höger och jag tyckte att Banjohöger var ett rätt kul begrepp. Vänster, något förenklat, vill expandera staten, dra in mer pengar och spendera dessa pengar på projekt de finner behjärtansvärda.

  Mängden pengar leder till att folk lägger sig i andra människors göranden och låtanden i högre grad, vilket jag tolkar som just det problem banjohögern har med sakernas tillstånd. Personligen har jag aldrig fattat varför kommuner lägger obegripligt mycket tid på att detaljstyra vilken färg ett villakvarter ska ha på tegelpannorna, samt om inte altanen är för nära tomtgränsen.

  Den enda rimliga förklaringen måste ju vara makthunger och ett behov att "designa" samhället efter eget tyckande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är det ju dock inte bara staten som sysslar med pengar. T ex fanns planer på att starta storskalig gruvdrift på Österlen vilket många protesterade emot. Är det "banjohöger" att protestera mot privata gruvföretag? Eller "skränvänster"? Eller "banjocenter"?

   Radera
  2. Återigen.
   Hade äganderätten gällt även under marken man äger så hade det inte varit aktuellt med gruvdrift på Österlen.

   Demonstrationerna kom till tack vare att staten la sig i genom att inte respektera markägarens äganderätt på det sättet som markägarna önskade.


   Radera
  3. Det var alltså statens fel, trots att det var ett privat bolag som skulle starta gruva? Var det inte Cornu som tog upp det här med att extremister, det är de som har samma svar oavsett vad frågan är?

   Radera
  4. Men herregud.

   Vilka är det som ger tillstånd till gruvdrift?
   Vilka är det som lovar att det är okej att köra över markägarna vid en konflikt?

   Radera
  5. Innan en gruva kan komma till stånd krävs normalt en prövning i en oberoende domstol enligt demokratiskt beslutade lagar. Att du anser att "lagen" är "statens" fel visar ju bara att du inte begriper det minsta om hur ett land styrs. Alla länder har diverse inskränkningar i äganderätten, det är inget konstigt.

   Radera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Varför just banjo (-högern)? Förknippas banjon med högern?

  http://spelabanjo.se/att-spela/instrument/historia

  SvaraRadera
  Svar
  1. 1:50 in i klippet.
   https://youtu.be/Uzae_SqbmDE

   "Who's picking the banjo here?"

   Radera
  2. Dom vill alltså likna sig själva vid utvecklingsstörda barn från en film som porträtterar landsbygdsbor som homosexvåldtäktsmän, och sen bli tagna på allvar? Ok.

   U sure got a pretty mouth on you, Anders! Squeal like a pig, boy!

   Radera
  3. @Ben,
   När jag fick reda på att jag skulle ärva min gård hade jag tid att fundera på vilken inriktning jag skulle ha.

   Jag ville ha köttdjur som ger ett fantastiskt kött.
   Så jag köpte några belted galloway.
   Några får, värmländska skogsfår, även de ger ett fantastiskt kött.
   Höns blev det också.
   Inte så många djur förstås.
   Det räcker med att kunna bjuda sina vänner på lite god mat då och då.
   Jag bjöd på kalvfilé vid nyårsafton förresten
   Det mesta av marken arrendera jag ut till en annan månskensbonde.
   Han gillar att köpa stora maskiner.
   Han arbetar förresten med att laga lantbruksmaskiner.

   Nu håller jag på med att få till mitt trädgårdsland dessutom.

   Du vet, man ska inte jobba ihjäl sig samtidigt som det enda man får är otacksamhet.
   Eller bli bemött av raljanta människor som har en överlägsen attityd.
   Eller vad tycker du?

   Radera
  4. Om man väljer ett namn som syftar på ett utvecklingsstört barn så bör man nog fundera på vad det är man håller på med. Det är vad jag tycker.

   Radera
 7. Vad passande, för själv så har jag fått nog av att höra glesbygden skrika om att staten ska subventionera dem med allt från gårdsbidrag till glesbygdsatsningar. Det som främst gör mig förbannad är att se hembygdsivrarna i C stå och prata om hur fantastiskt det är med öppna gränser för arbetskraft, för jordbruksprodukter däremot. Där ska gränserna vara hermetiskt tillslutna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tänka sig att alla de där vita cis-männen på landsbygden plötsligt blivit identitetspolitiker! "Vi på landet måste få tolkningsföreträde på att beskriva vår situation, ingen stadsbo får ifrågasätta, låt det här vara ett tryggt rum för oss som själva definierar oss som landsbygdsbor"

   Radera
  2. @Hannibal,
   Du vet väl att en lantbrukares inkomst är runt 40% av medianlönen och mer än hälften av intäkterna är olika stöd.

   Så visst, får vi en fyrdubbling av avsalupriset på det vi producerar så ska vi nog sluta att gnälla och kräva bidrag.

   Själv har jag ett jordbruk som är mer inriktat mot självhushåll så jag reder mig.

   Men hur klarar du dig?
   Har du fixat en kolonilott?

   Radera
  3. @Ben,

   Jag tycker nog du är lite väl ivrig att raljera över detta fenomen.
   Är du nervös för någonting?

   Radera
  4. Men lägg av nu, det där tröttsamma tricket med att psykologisera andra och hitta nåt slags dolda bevekelsegrunder är sabotage och naturligtvis kan jag hitta på en massa skit om att "banjohögern" vill vara ifred för att dom håller på med ritualmord eller vad som helst. Lägg av med det där nu.

   Radera
  5. @Anders Rydén

   Jag räknar med att köpa mina livsmedel på den fria marknaden. Du vet den som böndernas lobbyistparti Centerpartiet alltid hyllar och anser optimal när det handlar om allting annat än livsmedel.

   Radera
  6. Du är välkommen att göra det.

   Själv vill jag kunna sälja mina varor på en fri marknad.
   Tyvärr gör subventionerna att jag är är tvingad att sälja dessa varor till ett underpris.
   Så då skiter jag i att göra det.

   Det är väl bra.
   Alltså att vägra sälja under faktisk produktionskostnad?

   Jo, så gott som alla bönder är tvingade att sälja under produktionskostnaden.

   Radera
 8. För sådär en 30 år sedan brukade även svenska bönder protestera.
  Men efter att de insåg att de knappt ens hade stöd från LRF insåg de att det inte var lönt att protestera.

  Så de gick hem till sina gårdar knotade på tills de gick i pension.

  Hade de tur så var det någon som tog över gården och fortsatte med lite djur vid sidan om sitt ordinarie arbete.

  De bönder som nu ses som heltidsbönder har hamnat i ett rationaliseringsrace där cirka fem procent ska konkurreras ut årligen.
  Många av dessa bönder har andra verksamheter vid sidan om själva jordbruket.
  Så även de glider mer och mer in i att ha sitt jordbruk som en hobby.

  Självklart är det få som vill, eller för den delen kan, ta över en sådan verksamhet.

  Men jordbrukare och många som arbetar kring jordbruket väljer att hålla på med jordbruk på grund av en känsla av frihet och en rådighet som kan vara svår att beskriva.
  Kanske är det samma känsla som en prepper har när förråd och utrustning är i ordning?


  Lönsamheten finns inte där länge, så det enda som återstår är friheten i sitt arbete.

  Tar man då även bort friheten vad finns då kvar för att fortsätta med att driva ett lantbruk?

  Det handlar alltså inte enbart om att ordna någon bussförbindelse eller ha ett servicekontor på bekvämt avstånd.

  Se dessa saker mer som någon form av uppskattning för det man gör.

  Så vad blir då effekten av att ignorera den så kallade banjohögern.
  Ja, det uppenbara svaret är förstås att de för fullt håller på med att sluta göra de saker de helst vill göra.

  Det är faktiskt lite komiskt att gå på LRF möten nu för tiden.
  Där sitter ett gäng gamla gubbar som arrendera ut sin mark till "byns sista bonde".
  "Byns sista bonde" hinner sällan gå på sådarna här möten, han har ju en gård att sköta så länģe han nu orkar att göra det.
  Sen är det sådarna som jag om har några kor eller annat till självhushåll samt några enstka djur för avsalu.

  Så, känner ni er trygga med att ni även kommer att kunna få tillgång på billig mat även i framtiden?
  Med tanke på att fler och fler producerar er mat på hobbybasis.

  Nej, detta är faktiskt ett globalt fenomen.

  Nästan allt ni ser som handlar om djurmisshandel, utarmad jordbruksmark eller misskötsel av djuren har sitt ursprung i ett rationaliseringsrace som få vill fortsätta med länge till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skitlångt inlägg som ändå inte besvarat min mycket enkla fråga. Kan du inte svara för att du är en inavlade tandlös bondlurk? Är det därför du inte begriper frågan? (See what I did there?)

   Radera
  2. Nä,
   Jag har glömt din fråga.
   Kan du ta den igen?

   Radera
  3. Du vet det var en kviga som gav mig en speciell blick.
   Jag tappade fokus där.

   Radera
  4. Fråga nåt utvecklingsstört barn om dom kan hjälpa dig. Mammasyster eller pappabror kanske?

   Radera
  5. "Tidelags- och inavelshögern, med sin främsta företrädare proffsgråterskan Anders Rydén, intersektionellt offer från Södertörn".

   Radera
  6. Nä, nu ska jag dricka smuggelsprit som jag bytte mot lammracks.

   Av princip så håller jag mig borta från Internet då.

   Är ett gin som heter The botanist drickbart för övrigt?

   Skit samma flaskan står här så det är väl bara att prova.

   Radera
  7. Tror rödvin passar bäst till identitetspolitik och kränkma; det är sen gammalt.

   Radera
  8. Ben Dover, har du tänkt på att alla kor per definition är mammor?

   Radera