Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-05-25 14:43

Lönetisdag: Förbered din post-pandemiska look med 25% rea på Stayhard

Detta inlägg är ett jättebetalt samarbete med Stayhard - herrmode från mer än 250 varumärken och leveranstid på 1-3 dagar.

Försökte bläddra igenom mina foton efter någon aktuell bild på bloggaren, där jag inte är klädd i pandemisk klädstil. Var lite klent med det, så det får bli en pre-pandemisk yngre bloggare som 2018 planerar världsherravälde på en ej namngiven plats. I alla fall erbjuder Stayhard 25% rabatt på större delen av sitt sortiment fram till och med den 27:e.
Bloggaren 2018, ung, ondskefull och helt utan ironi eller självdistans
Det verkar dock vara ute med svarta polotröjor, eller polotröjor alls, om ni vill emulera bloggarens ständiga och klassiska Steve Jobs-look med blåjeans och svart polo. Som tur var köpte jag på mig 5-6 stycken när det var trendigt, så jag klarar mig till om något decennium.

Annars har jag börjat använda skjortor vid de få tillfällen jag lämnar pandemiisoleringen. Alterantivt så är det den pandemiska looken som gäller, fast den köper man kanske inte på Stayhard utan hos leverantörer som inte accepterar den här bloggen som affilliate och alltså inte får några reklamlänkar till relevanta produkter.

Däremot är det kanske dags att börja förbereda sig för en post-pandemisk look, där man inte går omkring i bekväma mjuka friluftskläder, utan återigen börjar ha moderiktiga kläder.
Senaste fotot på bloggaren utan pandemisk look, utan lunchande på bykrogen iklädd en faktiskt skjorta och Unipörs. Nej, författaren och bloggaren ler inte, jag kisar mot solen.

Själv behöver jag nu hitta tillbaka till att klä mig för publika framträdanden igen, om än lite oklart när det faktiskt kan bli aktuellt - det är ännu inte säkert att det blir någon bokrelease, eller spikat med något framträdande på den digitala bokmässan online. Några nya föreläsningsbokningar blir det inte heller, utan på den fronten är det stendött numera och inte ens eftersläpande tidigare bokningar finns kvar längre.
Nej, det är faktiskt inte photoshop, utan hornen är helt oironiskt och utan självdistans på riktigt. Från april förra året, innan Marviken släpptes. Det är förstås Lena som fått hornen att växa fram.

Nu ska jag personligen i alla fall se över vad garderoben kan kompletteras med på Stayhard. Om det inte finns svarta polotröjor så behöver jag nya svarta tishor för den där Hank Moody-looken som är alternativet. Jag har fortsatt problem med vilken storlek jag ska välja efter att ha gymmat under pandemin. Tidigare alltid fungerande M har liksom en massa skjortor blivit för små. Tänkte mig pröva svenska Resteröds svarta, kanske i tvåpack, eftersom jag är helnöjd med deras svarta bambustrumpor som nu är de enda jag har för att slippa sortera strumpor.

För övrigt - ska du inte köpa några prisnedsatta produkter från Stayhard, testa koden KBK150 så får du eventuellt 150:- SEK i rabatt vid köp över 999:- SEK, men bara en gång per kund, och gäller inte vissa märken eller presenkort.

Minutaktuellt foto på bloggarens svarta bambustrumpor från Resteröds

Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

32 kommentarer:

 1. Vilket omedelbart leder till frågan om den klassiska beige polotröjan i banlon kan anses obsolet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. https://vintagekläder.se/salda-vintageklaeder/290-retro-vintage-banlon-polo-beige.html

   Radera
  2. Så tillräckligt hippt för att sälja slut.. På något gammalt restlager eller var man nu hittar oanvända sådana..

   Radera
 2. Känner "cringe" när jag hör eller ser reklam om just Stayhard.
  Värre namn på klädbutik är svårt att komma på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Misstänker att det började som ett apotek för seniorer, men i sann start-up anda körde de en "pivot" till klädbutik.

   Radera
  2. Jag får väl erkänna att det blev lite av ett frågetecken för mig också kring inlägget innan jag förstod att det var kläder det handlade om.

   Radera
  3. Kanske snart fastigheter då..

   Radera
 3. Ropa inte hej ännu! Pandemin kommer inte att ta slut ännu, pga den indiska mutationen som sprider sig 50% snabbare än den brittiska, som i sin tur spred sig 50% snabbare än Wuhan-covid. Nu börjar massor av finnar, som är enkel- eller dubbelvaccinerade, att insjukna. Den nya varianten smittar redan efter en kort tid inomhus i samma butik och t o m trots man har använt mask. Finland förbereder sig nu för den fjärde vågen under sommaren och ställer in en massa planerade lättnader för coronan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sprid kunskap inte panik.
   "En färsk brittisk undersökning visar att både Pfizer-Biontechs och Astra Zenecas vaccin efter två doser ger ett gott skydd mot den indiska coronavirusvarianten."
   https://svenska.yle.fi/a/7-10000929

   Radera
  2. Finnar har alltid varit lite "knapsu" när det gäller sjukdomar så det är klart att de stirrar upp sig ingenting.

   Radera
  3. Statistiken talar för sig själv: antalet dödsfall i covid i Sverige: 14 366, i Finland: 939. På två sjukhus i Finland har 40% av patienterna fått Indien-covid och den har spridit sig även till vårdpersonalen och deras anhöriga, trots att man har använt sig av skyddsmaterial, som brukar förebygga smitta med tidigare covid-varianter. Smittkedjorna är både många och långa. Det här kom fram som en kalldusch efter provtagning och analys. Antagligen har Indien-covid spridit sig rejält även i Sverige, men man har ännu inte upptäckt detta. Jag läste att en dos Pfizer ger ca 30% skyddseffekt mot Indien-covid (den mest smittsamma av dessa mutationer).

   Radera
  4. Då får du nog forska vidare Marjatta. Det handlar om 33% som får den Indiska varianten milt eftersom de fått en dos vaccin. 88% får den inte alls efter två doser (Pfizer som är det vanligaste vaccinet här). Nu börjar jag faktiskt ifrågasätta din forskningskompetens. Jag tyckte mest det är mer lämpligt av dig att sprida fakta, inte panik. Då många här är närvösa för att insjunka av viruset, hur tänker du där?

   Jag som riskgrupp har inte varit särskilt nervös, dock har jag jag följt FHM förmaningar och stannat i Skåne/2h bilresa. Jag har haft Corona redan, har full respekt för den och är nu vaccinerad. Men jag som arbetar med Nasa-begåvningar och umgås med Nasa-begåvningar som forskar i området har full respekt för viruset. Jag förhåller mig således ödmjuk inför mina egna begränsningar. Din statistik är såklart meningslös ifall du inte sätter den i ett överdödlighetssammanhang över tid. Hur forskar du?

   Radera
  5. @Marjatta L 2021-05-25 23:50

   Antalet dödsfall MED covid i Sverige: 14 366. En liten men ack så viktigt skillnad. Tänk vilka sjuka prostata cancer-dödssiffror vi skulle ha om alla som dör med det räknas som döda pga det.

   Radera
  6. Wow. Det är inte bara dödligheten i covid som är bekymmersam. Många får långtids-covid och riskerar att slås ut från arbetslivet, med sjukdomar som t ex ME som följd (kroniskt trötthetssyndrom). Blodproppsbildningen i hjärta och lungor hos många med covid är oroande, pga att viruset gör blodet "klistrigare". Det är inte så enkelt att lösa upp proppar i vitala organ i kroppen. Svenskarnas attityd till covid är skrämmande, flockimmuniteten eftersträvas med ett högt pris. Vaccinering och testning samt sekvensering (som görs i kanske 20% av fallen), för att fastställa vilken mutation som den covid-sjuka har drabbats av, är viktigare än den osäkra flockimmuniteten, som kanske inte varar så länge. Sverige har gjort bort sig rejält i sin covid-hantering, andra länder kan inte fatta hur svenskarna och särskilt FHM tänker.

   Radera
  7. Marjatta, tack för ett klokt svar. 40% har redan fått en dos och det kryper nu snabbt ned i åldrarna. Utrullningen av vaccination kan man kanske ifrågasätta. Personligen tycker inte hanteringen varit så dålig, fast vi vet ju inte hur alternativet varit ifall vi istället kört en rejäl lockdown. Finns så många aspekter på det.

   Angående långtidscovid är jag full införstådd och beläst då min 11-åring utreds fortfarande. Han hade Covid-19 i November. Dottern fick det som en förkylning, de insjuknade samtidigt.

   Radera
  8. Pandemin har varit även positiv för min del! Jag arbetade och studerade på distans redan före pandemin, men nu har jag sluppit ta emot inspektörer och Jar-Jar Binks´ släktingar (som ojjar sig och säger "herregud!") hemma.

   Jag forskar inte på något medicinskt område, utan instrument- och metodutveckling, där jag uppfinner och konstruerar demonstratorer (=prototyper). Jag har byggt flera stora system tidigare och de har blivit försäljnings-succéer globalt, så risk-kapitalisterna har kunnat göra feta vinster på mitt arbete.

   Firman som jag jobbar åt har tidigare krävt att "jag ska OMEDELBART skicka till dem alla mina tre opublicerade forskningsartiklar samt min privata laptop-dator", men jag sa givetvis NEJ till dem. Före pandemin krävde de att få komma hem till mig, för att göra en "arbetsmiljö-inspektion" och då hade jag täckt över mina demonstratorer med presenningar. Både jag och kompisen Jar-Jar Binks upplevde att kontrollanten smygfilmade: han skannade av detaljer i rummet med demonstratorer med sin lilla väska. Sedan hörde han av sig: "han måste få komma och inspektera lite till" och efter det "en gång varannan månad", tills jag har startat en egen firma och tagit över hela arbetsmiljö-ansvaret. Riskkapitalisterna som äger firman vill nämligen ha "noll risk och vinst-maximering".

   Sedan kom covid och jag kunde säga nej till fortsatta inspektioner pga av pandemin, som jag kan tacka för att jag slipper visa upp faciliteterna. Problemet är att man inte vet hur många som kommer nästa gång för att "inspektera", det är industri-spionage. Flera i min bransch gjorde sånt även förut, när grejerna fanns på universitetet. De blev insläppta utan någon kontroll och kunde gå in i labbet och fotografera av rubbet utan att jag var där.

   Radera
  9. Låter märkligt med dessa kontroller.

   Trist om det nu är så att Finland är illa däran av den Indiska varianten. Det kan ju i så fall hänga ihop med sämre flockimmunitet, en tanke bara.

   Radera
  10. Wow. Det är tråkigt att din familj har drabbats av covid, som kan vara farlig för många äldre och även för några unga individer. Vi har alla olika arvsanlag och det dör faktiskt några unga människor i covid, även om det är sällsynt.

   Hälften av de nyligen insjuknade i den smittsamma indiska covid-mutationen i Finland var vaccinerade, en del t o m två gånger. Inte ens användning av masker och bra skyddsutrustning har hjälpt mot denna mutation.

   Jag har ingen åsikt om nedstängning av samhället, som förstör ekonomin för många företagare. Jag vill bara se en riskminimering med vettiga åtgärder som har visat sig fungera med bra "evidens", som t ex förbättrad ventilation i allmänna utrymmen och användning av skydd som masker vid behov.

   Jag var på Biltema häromdagen och stod i den rymliga entrén utanför kassorna. Flera andra (manliga) kunder passerade mig på nära håll bakifrån, så att jag kunde känna deras varma, ångande andedräkt mot mitt ansikte och tänkte att de inte hade talas om social distansering. Det fanns väldigt gott om utrymme, men de passerade mig överraskande väldigt nära inpå, utan någon som helst respekt för 2 m-regeln för social distansering. Många bryr sig inte om rekommendationer.

   På Byggmax, som har stora tält och där man kan handla mycket utomhus, är bättre och den sociala distanseringen inne i butiken har funkat bra. Jag inser nu att vi har på sistone glömt handdesinfektionen när vi har kommit tillbaka till bilen efter att vi har handlat, vi har uppenbarligen vaggats i en trygghet efter våra vaccinationer med Pfizer och Astra.

   Radera
  11. Jag är övertygad om vem som ligger bakom dessa kontroller, en psykopat med mycket härskartekniker, som har redan tidigare presenterat mina uppfinningar och demonstratorer som sina egna. Han har ett sjukligt behov av kontroll och uppmärksamhet och han ligger med arbetsledaren på firman som jag jobbar åt. Som tur är så är jag inte längre beroende av den firman och jag leker med tanken av att packa ihop alla deras grejer, lasta dem på släpet och köra rubbet till deras fabrik.

   Radera
 4. Dom här är fina när man kommer upp på morgonen och är lite frusen så här i karantänen:

  https://www.baturina-homewear.com/mens-dressing-gowns.html#/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den gör alltid succé. Besvarar frågan "Who's the Man?" när man sen glider ner i lobbyn på Grand Hotell för att vidare avnjuta sin frukost i kvinnligt mednickande sällskap.

   Radera
  2. Påminner mig om en hotellfrukost på Hotel Birger Jarl i Stockholm för några år sedan. Ner glider det unga paret runt 30 som haft/har en romantisk övernattning. De har bägge klätt sig i hotellrummets vita morgonrockar med bara badbyxor och bikini under, i någon sorts tro att Birger Jarl är ett spahotell. 150 kostym- och dressklädda affärskvinnor och affärsmän följer paret med blicken. De låtsades själva som ingenting och höll god min i elakt spel, men åt upp sin frukost rätt snabbt och försvann sedan för att aldrig synas till mer.

   Radera
  3. Förhoppningsvis blev det en bra story för dem att berätta för barnbarnen.

   Radera
  4. Precis, hoppas kunna leva gott på minnen på ålderns höst. Finns det nåt roligare än åldringar som berättar om sina yngre galna minnen, med fina minnen minns jag min farmor o farfar som just levde livet fullt ut.

   Radera
  5. Tycker det är en bättre story hur du visste att de hade badbyxor/bikini under.

   Radera
  6. Morgonrockarna glipade rätt mycket framtill.

   Radera
 5. Om det nu ska shoppas kan det vara bra att tipsa om den tillfälliga skattefriheten på gåvor till anställda på upp till 2000 kr under året (utöver julgåva).
  https://www.skatteverket.se/privat/skatter/arbeteochinkomst/formaner/gavor.4.7459477810df5bccdd4800014379.html

  SvaraRadera
 6. Kollade lite på deras förstasida, verkade vara den ultimata "Kumla looken". Trasiga byxor, tatueringar och hängiga mjukisbyxor och hoodies.
  Om jag någonsin måste gå i fängelse skall jag stocka upp från Stayhard . ;)

  SvaraRadera
 7. Skjortor från svenska APPLETREES kan rekommenderas. Dock inte för arbete på gården ;) https://appletrees.se/product-category/clothes/shirts/page/2/

  SvaraRadera
 8. Cornu, du verkar väldigt närsynt, starka linser. Jag är närsynt men långsint!

  SvaraRadera