Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-05-13 13:37

Linocells USB C-billaddare prissänkt hos Kjell & Co

Detta inlägg innehåller annonsering för Kjell & Co.

Kjell & Co säljer en utmärkt USB-C adapter för så kallade cigarettändaruttag, som med sina 45 W enkelt kan användas för att ladda en laptop i bilen och bloggen använder den med gott resultat. Produkten är just nu prissänkt från 349:90 till 249:90.
Starka scener om man inte dammsuger och våttorkar bilen innan fotografering av laddaren
I väntan på att nyare bilar har direkta USB C-uttag, likt kommande stora uppgradering av Tesla Model S och Model X, så har Linocell en billaddare USB-C om 45 W. Det är lägre än vad nätladdare för t ex en Macbook Pro ligger på, men bloggen kan konstatera att det vid normalt bruk är lägre än vad datorn förbrukar.

Således kan man både ladda och använda datorn samtidigt via adaptern, alternativt ladda datorn medan man kör och på så sätt undvika bloggens tidigare slarvbaserade problem med att datorn laddar ut under längre resor. 

Priset är nu sänkt från 349:90 till 249:90 och du hittar produkten genom att klicka på bannern nedan och söka på "linocell usb-c billaddare". Tyvärr kan bloggen inte direktlänka till produkten hos Kjell med affiliateleverantören Awin, vilket man dock kan med Adtractions Kjell-program. Men där har bloggen fått avslag på ansökan om att bli affiliate. Inte helt ovanligt för övrigt, fick just avslag från Kina-Volvo att göra reklam för Care by Volvo.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

11 kommentarer:

 1. Det är väl ändå ett 12V socket och inte ett cigarettuttag? Märkligt man bara får ut 45W. 12V/5A. Tacka vet jag 230V/16A :)

  SvaraRadera
 2. Jag skulle inte köpa en USB-C laddare under 65W. Väldigt begränsande och PD kan du ha nytta av i många år framåt. Kanske att Apples laptop med sina förrförrförra processorgeneration de brukar sälja till fullpris klarar sig med 45W. ;)

  Söker man lite på Amazon.de finns det många 90W och 100W 12-24V till bra pris.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast söker du efter 18650 Li-ion batterier så kan du hitta 6000 mah också, problemet är att dom inte innehåller 6000 mah. Samma sak när det gäller ficklampor med mera, fina höga siffror, men när dom blir testade så stämmer det aldrig.

   Radera
  2. Jag skulle inte köpa en bil utan Schuko 16A/230V, Tesla är numera omsprungna

   Radera
  3. @Trollolol Nu gällde det USB-C laddare. Men visst köper du teknik på nätet måste du ha huvudet med dig eller kunna räkna lite på el.
   Det finns batteridrivna Baofeng radior som påstår att de sänder med 2000W på e-bay med. Men det betyder inte att allt är fejk på nätet.

   @B2 Osäker på vad du syftar på? De flesta elbilar/laddhybrider har en Schuko att falla tillbaka på när bättre laddning inte finns.

   Det är som att alla vill jämföra en USB-C laddare med något helt ovidkommande ikväll. ;)

   Radera
  4. Tomas, ledighetsmys, röd dag eller nåt. Jag menar Schuko inne i bilen såklart. Standard hos vissa numera. Output inte input.

   För USB-C (PD) så vill man såklart ha 100W. Min kylväska klarar sig med 60W, som Teslan kan ge via 12V-uttaget.

   Radera
  5. @B2, ok hel enig med dig då. Också besviken att $TSLA inte har 240V i bilen. (Man kan ha en egen inverter) Men min Cybertruck-reservation skall ha det i alla fall. Osäker om den klarar 3-fas vedklyven. ;)

   Radera
 3. Den där laddaren måste jag prova. Har inte hittat någon USB-laddare än som håller 5 volt ut. Alla jag testat hittills svajar i spänning och går ofta under 4,8volt och då stannar min anslutna utrustning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du hittat ett 230V uttag som ger 230V?

   Radera
  2. Det har hänt ibland, men det kan variera rätt mycket. I förra huset hade jag en spartrafo som höjde spänningen 10volt till brödrosten

   Radera
 4. Glöm bara inte datorn/mobilen inkopplad när du lämnar bilen.
  Finns gott om folk som råkat ut för att bilbatteriet dör eller att den inkopplade teknikprylen börjar brinna.

  Själv kom jag 2019 till min bil och möttes av stanken av smält plast. Hann kasta ut den glödheta powerbanken som varit inkopplad men hade jag kommit några minuter senare hade jag antagligen haft en litium-brand i baksätet.

  SvaraRadera