Aktuellt

"Tag några öl innan du loggar in på börssidorna"

En god vän till mig tillika aktieräv berättade att vederbörande fått tipset att "ta några öl innan du loggar in på börssidorna". D...

2021-05-12 07:19

Kraftigt börsras i Stockholm under tisdagen - nedgångarna fortsätter i Asien under onsdagsmorgonen

Stockholmsbörsen var bäst i världen igår, i alla fall på att rasa bland de index som bloggen följer. Tisdagens kraftiga nedgångar följs under onsdagsmorgonen upp av fortsatta nedgångar i de asiatiska tidszonerna.
Björnen är död
Återigen var Stockholmsbörsen alltså bäst i klassen, fast nu inte på uppsidan utan på nedsidan. Kanske ett resultat av hur starkt Stockholm gått relativt resten av världen det senaste året, justerat för valutakursutvecklingen?

OMXS30 föll med -3.15% och OMXSPI -2.85% under gårdagen, medan exempelvis tyska DAX bara rasade -2.47% och franska CAC 40 -1.86%.

I USA var nedgångarna måttligare med S&P-500 på 0.87% och teknikbörsen Nasdaq runt oförändrat med -0.09% för Nasdaq Composite. De amerikanska långa räntorna fortsatte uppåt och USDSEK ligger på 8:34. Guldpriset är ner och handlas på 491:- SEK per gram.

I Asien fortsätter börsnedgångarna. ASX 200 är -1.19%, Hang Seng -0.37%, Nikkei -2.49% och Straits Times -0.64%. I Japan ska bland annat Nissan rasa nästan 12% och Mistubishi nästan 5%.

Vi får väl se om det vänder i Stockholm idag, eller om nervositeten tilltar. För Stockholmsbörsen kan man konstatera att man är tillbaka i stödområdet, så kanske lugnar saker och ting ner sig igen och vi rent av får en ordentlig studs uppåt? Faller dock stödet finns det en hel del att ta på nedsidan.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

9 kommentarer:

 1. Oljan tickar uppåt så någonstans har ekonomin drag under galoscherna iaf. Hjälper kanske inte 1000 P/E-gänget.

  SvaraRadera
 2. Hade en aktie som nästan var grön igår, den låg på mellan -0.05 och -0.1% stora delar av dagen sen hämtade den tillslut igen det och landade på svart, ingen förändring i kurs.

  Men känns som att det är dags för vissa priser att svalna av lite. Ser gärna att tech slaktas lite mer, då kanske det kommer tillbaka till köpvärda priser i vissa bolag igen.

  SvaraRadera
 3. Slagit i USA, rädsla för inflationen och stigande räntor.

  SvaraRadera
 4. Konstaterar också att till just nu fallande börser så har vi en pågående clownshow i kryptovalutan Onecoin. När kommer nästa???

  SvaraRadera
  Svar
  1. I och med att kryptovalutor är odugliga att handla varor för kan de inte monska i värde bpå grund av inflation. Och alltså kommer de fortsätta stiga accelererande. Allihopa. För alltid.

   Radera
  2. Ja, bland annat cirka 60 000 svenskar undrar vart deras pengar tog vägen.

   Radera
  3. Verkar vara en riktig "smeta", grundaren försvunnen, pengar gömda i gulfstaterna mm.

   Radera
  4. Onecoin har aldrig varit en kryptovaluta utan ett pyramidspel och ren och skär bedrägeri

   Radera
  5. Så är det. Märkligt att folk köper allsköns skit.

   Radera