Aktuellt

Bostadsbankomaten och Finansinspektionen: Fyra av tio nya bolån går inte till bostadsköp - ökar

Finansinspektionens rapport Den svenska bolånemarknaden  visar att fyra av tio nya bolån inte gick till att köpa bostad eller att byta bank....

2021-05-18 14:58

Kändisar bör i förväg vara tydliga med vilka konton de har

På förekommen anledning bör A-, B-, C- och D-kändisar i förväg gå ut med och vara tydliga med vilka konton man har på Internet och i sociala medier. Det är extremt enkelt att registrerade fejkade kändiskonton, sno bilder och låtsas vara kändisen. För trovärdigheten skull bör A-D-kändisar alltså i förväg berätta vilka konton som är deras, och inte först efter en incident.
Verktyg
Det är inte möjligt att hålla på att peka ut alla falska konton som påstår sig vara en specifik kändis, och man ska inte heller ge de kontona någon uppmärksamhet. Däremot kan man peka ut vilka konton A-D-kändisen, eller dennes personal faktiskt kontrollerar - kom ihåg att bara för att ett officiellt konto heter kändisens namn så måste det inte vara kändisen som postar personligen.

Bloggens egna uppgifter om officiella konton finns på kontaktsidan, men återges som exempel nedan.

Kontaktsidan innehåller även bra information om vad du bör skriva om du kontaktar bloggen. T ex kommer inga länkar utan förklaringar att klickas på, och inga poddar kommer lyssnas på eller Dumtubfilmer kommer tittas på över huvud taget, så lägg inte tid på det. Med några hundra mail om dagen bestämmer bloggen vad bloggen samlar in för information, och kan du inte med egna ord beskriva vad du vill få fram i högst tre meningar är det antagligen inte värt att titta närmare på.

Officiella konton

På Twitter hittas Cornucopia? som Cornubot. Det officiella Facebook-kontot heter Lars Wilderäng, författare och bloggareOfficiellt konto på Instagram finns härPå Clubhouse heter kontot @larswilderang. Om bloggaren framträder i media kommer det länkas på bloggen eller från de officiella kontona i sociala medier, t ex intervjuer i radio, teve eller press. 

Står det inte på någon av dessa officiella konton eller om det inte finns länkat från dessa är det inte författaren och bloggaren som gjort uttalandet. Skärmdumpar kan enkelt förfalskas, finns det inte på kontot är det inte korrekt.

Även officiella konton kan dessvärre hackas, vilket skett en gång.

Det finns även en privat Facebook-profil Lars Wilderäng endast för privat bruk (inga vänförfrågningar kommer accepteras, det är ett privat konto med söta bilder på katter, blommor och mat, och har noll relevans för andra än bloggarens vänner, men används ibland för privat bruk i publika FB-grupper), och ett privat konto hos Tesla Club Sweden. 

I övrigt finns det inga konton i forum eller sociala medier bloggaren kontrollerar. Det kan finnas kvar äldre konton från 90-talet eller tidigt 00-tal eller 10-tal som bloggaren inte längre har lösenord till, eller ens kommer ihåg existensen av. Dessa kan vid det här laget vara kapade.

Tillägg: Fram till kanske runt 2012 hade bloggaren t ex ett konto (kanske typ Cornucopia? eller något liknande) på Internets avträde Flashback, men har inte kvar lösenordet till detta, samt har sedan många år tillbaka blockat Flashback i alla system sedan det bevisats hur extremt dålig kvalitet det är på 99% av allt som skrivs där, när man själv sitter med facit. Dock, Flashback behövs antagligen som en ventil för de personer som förr hade varit inlåsta på sluten psykiatrisk vård och inte mår helt bra, men via moderna behandlingsmetoder tillåts frigång om än med kvarvarande stora personliga utmaningar.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

21 kommentarer:

 1. "Grundregeln är att du har rätt att använda mobiltelefon och internet när du vårdas enligt LPT" (från 1177.se).

  Krävs alltså ingen frigång, mycket möjligt att de som skriver på Flashback sitter på RPA eller sluten psykiatrisk avdelning samtidigt som de delar med sig av sin visdom (och läser denna kommentar).

  F.ö. dyker inte Flashback och Familjeliv upp lika ofta i mina Google-sökningar som tidigare. Undrar om det beror på att de rankas lägre av Google eller om mina sökmönster har ändrats?

  SvaraRadera
 2. "kan du inte med egna ord beskriva vad du vill få fram i högst tre meningar är det antagligen inte värt att titta närmare på."


  Så din blogg kommer i framtiden vara skriven i högst tre meningar?
  Sen finns det duktiga författare som kan skriva en mening på en hel boksida så varsågod, bara skriv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingressen till ett blogginlägg brukar vara 2-5 meningar, ja.

   Radera
  2. Ovan är ingressen tre meningar.

   Radera
 3. Finns det inget snitsigt sätt att signera sina användarkonton med exempelvis BankID så att envar kan kolla att det är rätt avsändare på meddelandena?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man skulle kunna signera sina texter med openpgp. Tyvärr är det så få känner till hur detta fungerar att man framstår som lite konstig om man håller på med detta.

   Radera
  2. PGP är väl relativt krångligt att använda?

   Radera
 4. Eftersom det nämns här, vad är nuvarande definition på B-D kändis?
  On Topic: Håller med att det är bra med tydliga kanaler.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För både B, C och D-kändis? Vart går gränsen liksom?
   Antal följare på Twitter, skalat hand och finns på Instagram med Zlatan? Osv?

   Radera
  2. Skakat skulle det såklart stå. Autocorrect.

   Radera
  3. Haha. Bra där gbdcrvx :)

   Radera
 5. Flashback är ju ett kapitel i sig, tror dina 99% är rätt korrekta.
  Men med tanke på det enorma flödet där så finns det ibland guldkorn i den sista procenten för de som orkar sålla all skit.

  Minns dina försök till bok research i RB tråden, där det i alla fall så småningom lede fram till dem garanterat bästa beskrivningen av ett modernt ledningsberg som inte är hemligstämplad. Vart ju tom. en bilaga i FHT:s dokument om Högre Regional Ledning. https://www.fht.nu/Dokument/Armen/arme_publ_dok_hogre_reg_ledn.pdf

  SvaraRadera
 6. Nu avbryter vi ordinarie sändningar för ett smittspridnings event, 3500 människor på plats men min son får inte spela match med 22 spelare på 4000 kvadratmetr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En del kallar det Eurovision men ja

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Inga ekonomiska intressen bryr sig om din son och hans 21 kompisar. Hårt men sant.

   Radera
 7. Spelar din son i fotboll i Holland?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Passa dig för att kalla Nederländerna för Holland. Jag har gjort det på ett möte och det blev dålig stämning. Fattade dock inte fullt ut varför men tror att det vore som om man sa Skåne men menade Sverige.

   Radera
 8. Vem bryr sig om dessa kändisar, se lever ju på spridning av ingenting!

  SvaraRadera