Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-05-25 18:28

Inleder korrekturläsning av Drönarhjärta

Betalt samarbete med Bokus och Adlibris.

Min nästa roman Drönarhjärta är nu slutredigerad och satt för tryckning. Det innebär att korrekturläsningen nu inleds. Romanen är med sina 480 sidor min tjockaste hittils, två sidor tjockare än Höstsol med sina 478 sidor. Min förra roman Redovisningsavdelning Marviken var 438 sidor lång.
480 sidor

Drönarhjärta släpps i mitten av augusti som inbunden, e-bok och ljudbok, inklusive på strömningstjänsterna. Huruvida det blir någon boksigneringsrelease denna gång är fortfarande oklart pga Wuhan-pesten, men blir det inte det ska jag försöka försignera böcker hos SF-Bokhandeln i Stockholm och Göteborg denna gång.

Drönarhjärta går att förboka som inbunden hos Bokus för 209:- eller Adlibris för 219:-. E-bok och ljudbok dyker upp när de finns att ladda ner, dvs inte i förväg.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

13 kommentarer:

 1. Säg till om du behöver fler ögon. Äger och har läst alla dina tidigare tryckta böcker och har bra öga för detaljer.

  SvaraRadera
 2. Mycke självcentrerade poster senaste tiden. Är det nyhetstorka eller sänkta ambitioner, tro?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har apropå Harry läst att uppkommen självcentrering kan bero på för mycket terapi.

   Radera
  2. Har apropå Harry läst att uppkommen självcentrering kan bero på för mycket terapi.

   Radera
  3. Har apropå Harry läst att uppkommen självcentrering kan bero på för mycket terapi.

   Radera
 3. Hur fungerar det i Sverige med böcker, får man mer ersättning ju tjockare boken är, eller är det ett fast pris för författaren. Brukar ju märka skillnad på amerikanska tegelstenar och europeiska böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får betalt per bok. I Sverige kan man inte ta mer betalt för en tjockare bok, så böcker hålls oftast kortare än tegelstenslängd.

   Nu har dock streamingtjänsten Storytel börjat ge ersättning per timme, så där ger en längre bok mer betalt.

   Radera
  2. Betalt per såld bok alltså. Författaren jobbar i princip på spekulation.

   Radera
  3. Att få betalt per sida låter lika dumt som om jag skulle få betalt per rad kod jag skrev.

   Mer är inte alltid bättre :)

   Radera
 4. Lyssnar just nu på Redovisningsavdelning Marviken medan jag jobbar eller kör bil, har fem timmar kvar. Riktigt fängslande faktiskt. Har tidigare lyssnat/läst Mid- och Höst-serierna + Stjärnklart och tycker nog att det här är den bästa hittills. Det är en härlig kombo av sci-fi, Kalla kriget-romantik och "tänk om detta hänt istället".

  Nu är jag verkligen en MÖP men föredrar att det är en mer översiktlig beskrivning av vapensystem osv än i tidigare böcker. Det känns även som att passagerna om sex- och samlevnad är något mer avskalade och snabbt avklarade, vilket jag föredrar.

  Följer man bloggen känner man igen många teman i boken, karaktärerna raljerar över saker som herr Författare raljerat över tidigare, vilket kan kännas lite ältande men då får man tänka på att du förmodligen skrev både blogginläggen och passagerna i boken samtidigt. Följer man inte bloggen så kan det vara viktiga inspel för den oinsatte.

  4,5 av 5

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillar boken. Det är dock fem timmar kvar ...

   Radera
  2. 4h 30 min kvar nu. Man har ju genom boken haft en föraning att allt kommer att skita sig mot slutet och nu är det inte bara guld och gröna skogar längre även om inget katastrofalt inträffat ännu. Jag är väldigt spänd på fortsättningen, den känns inte särskilt förutsägbar även om man kan föreställa sig lite olika vägar som den kan ta.

   Radera
 5. Får hoppas att man behåller hälsan(ish) så att man får läsa det senaste bidraget. Symtom sedan igår kväll (trots 2,5v-ish sedan första sprutan) så ska ta test ikväll. :)

  Kul att boken närmar sig. Kommer lagom till jobbvecka två efter semestern!

  SvaraRadera