Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2021-05-19 11:17

Huggen i armen på Kronans Apotek - men besviken på 5G-hastigheten

Den gamle bloggaren har nu blivit huggen i armen på Kronans Apotek. 5G-täckningen var dock en djup besvikelse, men det kanske blir bättre när Bill Gates mikrochip tagit fäste ordentligt.
Väntar på min tur utanför Apoteket Kronan i Skene
Det var första dagen som Kronans Apotek i Skene tillsammans med Medicheck vaccinerade mot Covid-19 nu när fas 4 släppts på i Västra Götalandsregionen för 50+. Därmed var det en del inkörningsproblem i starten och redan när gamlingen bakom bloggen skulle få sitt hugg i armen var man försenade med 15 minuter.
Pfizer, bloggaren, yeah!

Hugget levererades snabbt och professionellt, med den sedvanliga penetrationssmärtan från sticken, och sedan en kyla som spred sig i överarmens muskel medan de 5G-mikrochip som Bill Gates skickat med Pfizers vaccin spred sig i kroppen. Efter att ha fått ett litet plåster och en ny tid om sex veckor, tilldelades bloggaren en av tre sittplatser för att vänta på plats i femton minuter utifall att man mot förmodan skulle få några akuta biverkningar.

Bloggaren upplever än så länge exakt noll biverkningar och mikrochipen i armen känns inte alls längre, utan den känslan försvann inom några minuter från hugget. Vid hemkomsten mättes en kroppstemperatur på 36.5 grader upp, vilket är normalt för tiden på dygnet, och bör som vanligt leta sig upp till drygt 37 grader innan läggdags.

Kronan/Medicheck hanterar en vaccination per fem minuter, och det räckte således med tre för ändamålet avskärmade sittplatser i lokalen.
5G med maximal täckning i Göteborg igår kväll


Dock är 5G-täckningen en besvikelse. Farten nedåt är vid mätning bara 561 Mbit/s, eller ungefär hälften av gigabit fibern hemmavid, och framför allt är farten uppåt usel med endast 63 Mbit/s. Svarstiderna är enormt usla med 35.30 ms. En assymetrisk förbindelse, som säkert är bra om man vill titta på Netflix, men snabbt punkterar alla förvirrade visioner om att kunna fjärrstyra fordon i 4k kameraupplösning i realtid. 35 ms fördröjning är nog för långsamt, och farten uppåt imponerar inte. 35 ms gör ju också att det inte går att gejma utan att bli fraggad som en riktig camper lamer, eller vad nu ungdomarna kallar det numera.
Gigabit fibern hemma som referens

Det är möjligt att det blir bättre nu när jag fått Bill Gates 5G-mikrochip i armen, så jag får göra en ny mätning nästa gång jag är inne i Göteborg. Samtidigt kommer ju fler och fler ha 5G-utrustning nu när vaccinationerna är igång och dela på bandbredden som därmed minskar när allt du gör ska loggas och skickas upp till Bill Gates servrar, så ovanstående 5G-hastighet lär väl sjunka framöver.

För er som inte förstod det så ironiserar jag över foliehattarna och konspirationsnötterna som yrar om 5G, Covid-19, vaccin och Bill Gates. I övrigt vill jag påminna om att man i VGR enkelt kan boka tider hos Kronan om det finns lediga dito och du fyllt 50, eller förstås på någon vårdcentral eller vaccinmottagning om man lyckas hitta lediga tider.

Tillägg: Angående biverkningar så körde jag veckans onsdagspass på gymmet, B-passet enligt träningsprogrammets A-B-C-dagar, med bänkpress, hantelrodd och triceps extensions bakom huvudet. Det blev personbästa på både hantelrodd och triceps extensions, så än så länge verkar det inte finnas några smygande biverkningar för min del. I övrigt har jag börjat använda Strengthlogs app för bokföring av gymträningen.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

54 kommentarer:

 1. Blir man inte magnetisk av sprutan? Lästa nånstans att magneter fastnar på stickstället...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror det är för att nanorobotarna (som 5G-chippet tillverkar) inte har hunnit sprida ut sig ordentligt.

   Radera
 2. Hmmm, om man blir magnetisk borde då inte allt som fungerar med en magnet leta sig mot armen? Det låter ju synnerligen opraktiskt faktiskt...

  SvaraRadera
 3. Det här med 5g är faktiskt rejält farligt. Folk tänker som så att en modern stridspilot klarar 9g då ska jag nog klara 5g, men det krävs bra fysik redan vid 5g.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 5g över tid skulle vara fullständigt katastrofalt för vår hälsa, så jag tror du är inne på rätt spår där.

   Radera
 4. 1 V efter vaccinationen kan jag bara andas i vatten. Omständigt på jobbet men funkar bra hemma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du plötsligt blivit gay också eller är det bara grodorna än så länge?

   Radera
 5. Hörde att vaccinet är gjort så att DNA är ändrat och man blir homosexuell.
  Blir mer om blommor och gardiner på bloggen nu kanske?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Beror väl på vad för homosexuell man blir. Jag kanske blir läder***.

   Radera
  2. Vi får vänta och se vad som händer. Det tar väl ett tag innan mikrochippet ger full effekt.

   Radera
  3. Latex- eller lädergardiner kan väl vara en grej också iofs. Eller heter det draperi då?

   Radera
  4. Ohoo... Plötsligt sitter han på hästryggen bakom Putin... barbröstade båda två...

   Radera
  5. Det kan vara en chip för kemisk kastration, som man injicerar under huden och som sedan utsöndrar en substans under lång tid. Man kan genom läkemedel sänka halten testosteron hos män eller djurhanar i syfte att minska könsdriften. Full effekt kommer efter 4-5 veckor och håller i minst sex månader. På mindre individer sitter effekten ofta i avsevärt längre.

   Radera
  6. Marjatta: HUR vet du detta??!! De gamla fördomarna om finnars skicklighet med kniv tar ett språng framåt i modernitet....

   Radera
  7. AndersH. Jag har haft han-hundar, som "styv-matte" till kompisen Jar-Jar Binks prickiga hundar. De blev dock inte "chippade" med kemisk kastration-substans. Grannens bulldogg som var helilsken blev dock chippad på prov på mitt förslag, den blev tokig när man passerade deras inhägnade fastighet och sa till vår hund: "Du din jävel!" och vår hund svarade med "Nej DU din jävel" och så störtade bulldoggen mot järngrinden, som gick upp och han bet vår dalmatiner flera gånger. Det upprepades en gång till. Tyvärr var bulldoggen så aggressiv att han blev bara lite lugnare med riktig kastration och han försökte anfalla alla förbipasserande människor och hundar, fast bakom staketet.

   Radera
 6. Har du pratat med Bill direkt elr är det enbart Netflix och kanaler gratis inkluderat i nålsticket?

  SvaraRadera
 7. Det kanske inte är Bill som kontrollerat mikrochippen? Tänk om det är Melinda?

  SvaraRadera
 8. Förvirrad version av världen från undertecknad. Välkommen till 5G som även jag fått två doser av. En batteridriven sopmaskin som är tämligen autonom testas nu. Ett mindre problem är att små elfordon som ligger slängda kan åka med. Min uppfattning är att det problemet strax är löst. Farten är som manuella sopmaskiner inte hög men den sopar bättre och fördröjning av kommunikationen bör vara acceptabel. Nära ligger också distribution av paket autonomt med små robotar de sista hundra metrarna för oss som mestadels inte bor i skogen. Tesla dröjer längre.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 9. Alla vet ju att halvledarbristen beror på att TSMC gör nano-chip till Pfizer!

  SvaraRadera
 10. Jag blev jätteglad när jag läste den här bloggposten. Tack!

  SvaraRadera
 11. Jag väntar nog på versionen med 6ig, har redan bredband, men kan behöva den extra hjälpen med kvinnorna.

  SvaraRadera
 12. Grattis till vaccinationen, själv är jag nu inbokad på Fredag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sticket kändes knappt alls. Däremot började illamåendet och ledvärken drygt ett dygn senare och pågick i 11 dagar. Så jag tänker inte ha bråttom att ta den andra dosen, eftersom biverkningarna är ofta svårare då. Snart börjar simningen och vattengympan och ingenting får störa den aktiviteten. Inte ens arbetsgivaren, som skulle skicka en stor mängd jobb till mig, jag kommer att beta av högen först när höstregnen börjar!

   Radera
  2. Verkar vara olika hur mycket biverkningar man får. Hoppas bli mindre för mig som ung vältränad i 40årsåldern, men man vet ju aldrig. Skönt hursomhelst med vaccinationsintyg för resor i sommar.

   Radera
  3. Ung i 40-årsåldern...

   Radera
  4. Med ung menar jag spelplanen finns på båda sidorna. Med green pass på tinder så utmärker man sig. Man kan även tolka ung som ungefär i den nya skolan. Ungefär vältränad i 40årsåldern alltså :)

   Radera
  5. Exakt noll biverkningar här, Pfizer.

   Radera
  6. B2: Eller ung i sinnet? Och en 10-poängare ;)

   Radera
  7. Ung i sinnet, oftast. Jag följer slaviskt Goofys delade matris. Så man inte hamnar snett. Måttlighet gäller på y-axeln.

   @Joakim, härligt att höra att du slapp biverkningar. Finns där andra än Pfizer numera?

   Radera
 13. Satt och uppdaterade mig lite kring siffrorna på andelen konstaterat smittade totalt / vaccinerade och smittspridning per vecka. Funderade då lite kring när vi verkligen får börjar se effekterna av vaccineringen? Eller hur vaccinet verkar mot smittspridning.

  Vi har i runda slängar 3,3 miljoner vaccinerade nu (av 4,3 miljoner doser, vissa har fått två doser), samtidigt som knappt 1 miljon konstaterat smittade (som i viss mån borde har antikroppar) men samtidigt en pågående smittspridning som inte ser ut att sjunka så värst mycket.

  Finns det någon "tipping point" på andelen vaccinerade man bör hålla utkik efter för att verkligen se kraftigt hämmad smittspridning?

  SvaraRadera
  Svar
  1. 60% vaccinerade och personer som genomlidit covid skulle ge flockimmunitet, påstods det. Men med de indiska mutationerna blir situationen svårare, när smittsamheten ökar med 50% och inkubationstiden är bara 2-3 dagar, istället för 5-12 dagar med den ursprungliga Wuhan-varianten. Den brittiska varianten smittade också 50% lättare och den indiska ännu lättare, den sägs smitta även utomhus och efter en väldigt kortvarig exponering. Så behåll den sociala distanseringen och masken lite till.

   Radera
  2. Vaccinen dröjer tre veckor till skydd. Sedan testar vi mycket mer nu.

   Radera
  3. https://imgur.com/a/WiUI01t

   Radera
  4. (från https://www.svt.se/datajournalistik/har-sprider-sig-coronaviruset/)

   Radera
  5. @stefanhsinger Ja, jag tittade faktiskt på c19.se "fall idag" men jag vet inte när dom uppdaterar med att fördela ut andelen fall på faktiskt datum, de verkar i vart fall släpa efter och deras graf sammanfaller inte med SVT's.

   Radera
  6. Ett betydande problem är att testerna ger en viss andel falskt positiva och att det inte finns någon oberoende metod för att konfirmera de positiva resultaten. Senast jag såg diagram från FHM så följdes kurvan över antalet tester närmast exakt kurvan över positiva svar.

   Radera
  7. Cornu, är det först efter den andra sprutan, som det kan vara aktuellt med "Green Pass"? Har själv dålig koll på hur detta fungerar? Kanske inte bestämt ännu?

   Radera
  8. Ingen aning, B2. Tre veckor efter andra sprutan ska man vara helt safe, typ. Så då, definitivt grönt kort. Innan, ingen aning.

   Radera
  9. Låter bra. Då kanske man snart komma till Danmark utan krångel.

   Radera
  10. En vecka efter första sprutan ska mesta av effekten vara uppnådd och man klarar sig iaf från död och allvarlig sjukdom. Andra sprutan verkar inte lika viktig, mer en booster, men ger väl ytterligare några procent skydd.

   Green pass, eller gröna certifikatet som det antagligen kommer heta gäller fullvaccinerade, sen debatteras det lite om de som varit sjuka eller testat negativt också ska få vara med där. Rent tekniskt ingår just nu bara de som är vaccinerade då vi har en databas över detta vilket vi inte har för testade eller sjuka.

   Radera
  11. Den andra sprutan sänker förstås också svarstiderna och höjer hastigheten så det blir riktigt 5g.

   Radera
  12. Tack Kongo, ja det blir nog krav på andra sprutan ifall vi nu pratar om besök till medelhavsländerna. Tur man har sen semester, första veckan i Juli borde jag ha fått båda. Ska dock försöka snabba upp det lite.

   Radera
  13. Till medelhavet kan det nog vara lugnt ändå, de är rätt sugna på att öppna upp för turister igen men det kräver nog i så fall att smittspridningen i Sverige går ner en del.

   Det låter som att slutet på Juni eller början på Juli så ska gröna certifikatet vara igång, hoppas dom får till det bara.

   Radera
 14. Tror du missat att du måste kalibrera in foliehatten så att den fungerar som en parabolantenn för att 5G-chippet ska ha någon verkan.

  Skämt åsido, jag är lika gammal som du, fick samma vaccin i fredags. Var lite öm i axeln i lördags, och lite trött. I söndags var allt som vanligt igen. Besviken, aldrig får man klaga och tycka synd om sig själv!

  SvaraRadera
 15. Har använt strengthlog i ett par år, riktigt kul med all statistik man kan få fram. Hoppas på bättre resultat med min 5g spruta om 1 vecka dock.

  SvaraRadera
 16. Ja hur är det med den gamle bocken Bill, utkastad ur Microsofts styrelse på grund av olämpligt beteende.

  New York Times reported that Gates had developed “a reputation for questionable conduct in work-related settings.

  https://www.cnbc.com/2021/05/17/microsoft-reportedly-investigated-bill-gates-before-he-left-the-board-.html?&qsearchterm=bill%20gates

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det inte sådant där som man - sant eller påhittat - läcker i samband med skilsmässoförhandlingarna?

   Radera
  2. Eller sånt som orsakar skilsmässa.

   Radera
  3. For years, Mr. Gates continued to go to dinners and meetings at Mr. Epstein’s home, where Mr. Epstein usually surrounded himself with young and attractive women, said two people who were there and two others who were told about the gatherings.

   Enligt Gates så diskuterades bara filantropi, trevligt att höra att unga snygga damer är så intresserade av filantropi.

   Radera
 17. Jag: Blir vaccinerad med Pfizer-vaccinet
  Jag, fem månader senare: Får plötsligt lust att skapa en Microsoft Excel(tm)-arbetsbok med tio ark som jämför bostadsmarknaden i sexton länder.

  Inga biverkningar, allt som vanligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gjorde jag redan för 15 år sedan. Inte konstigt jag blir vaccinerad som riskgrupp. Numera kör jag dock openoffice och debian, så det är kanske ännu värre.

   Radera