Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-05-24 18:46

Fyra av tio bloggläsare är vaccinerade - främst med Pfizer - 20% verkar vägra

Fyra av tio bloggläsare uppger att de nu är vaccinerade mot Covid-19, vilket är i linje med den vuxna befolkningen i stort. Fler är vaccinerade i högre åldrar, men det verkar som att runt 20% av olika anledningar inte vaccinerar sig. Pfizers vaccin är absolut vanligast och står för 75% av vaccineringarna i läsargruppen.
Vaccinerade bloggläsare efter åldersgrupp
 I de yngre åldersgrupperna 21 - 60 år är andelen som fått två sprutor ganska konstant, och tillsammans med de som i åldern 21 - 40 fått sin första spruta så handlar det antagligen om vård- och omsorgspersonal eller personer i någon av de allvarligaste riskgrupperna där åldern inte spelar någon roll. Eller någon annan prioriterad grupp som kommunala chefer.

Från 61 och uppåt blir det allt vanligare att ha tagit två sprutor och samtliga bloggläsare över 81 års ålder, som vaccinerats, har tagit två sprutor.

Gruppen 41 - 50 år har börjat öka i vaccinationsgrad, vilket antagligen beror på att man släppt på 45-åringar i åtminstone Region Stockholm. Det kan även finnas en och annan 50-åring i gruppen, förstås. Annars är gruppen 51 - 60 på väg mot de cirka 70-80% vaccination där de icke-vaccinerade planar ut från åldern 61 och uppåt. 

Man kan förmoda att cirka 20-30% helt enkelt inte tänker vaccinera sig, av olika anledningar. Således är det knappast någon vits att invänta högre vaccinationsgrad än 70-75% innan man släpper på nästa åldersgrupp. Åldersgruppen 51 - 60 är med sina 61% alltså på god väg mot realistiskt full vaccinationsgrad.

Varför så många som 29% av bloggläsarna i åldern 81+ har vägrat vaccin tål att funderas på. Kanske är andelen vetenskapsförnekare och edgelords högre i åldersgruppen när åldern kräver ut sin rätt? Eller så är de gravida eller under 16 år och ska därför inte vaccineras alls.

Av läsarna har 75.0% fått Pfizers vaccin, 10.8% Modernas och 13.6% AstraZenecas vaccin, vilket visar på att det verkar som att svenskarna framför allt vaccineras med det bästa vaccinet. 0.3% uppger att de fått Janssens i Sverige stoppade vaccin och 0.3% något annat vaccin, dvs de kinesiska eller ryska fejkvaccinen. Alla bloggläsare bor inte i Sverige, och vistelseland efterfrågades inte i enkäten.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

75 kommentarer:

 1. Killgissar att man är mer benägen att svara på enkäten ifall man är vaccinerad. Blir nog hemester för de flesta av läsarna eller väldigt sen semester. Själv ska göra mitt för turism i Europa

  SvaraRadera
  Svar
  1. 40% av vuxna är tydligen de officiella siffrorna också, så det är nog rätt korrekt.

   Radera
  2. Okej, då hade jag fel. Kul så många redan fått första sprutan. Många som slipper oönskad hemester då. Kanske poolbygges-bubblan nåt sin topp då

   Radera
  3. Själv ska jag ha en tacky-balja på uteplatsen till nästa lägenhet. Då får jag dessutom snickra lite, trall och inbyggnad av tunnan/baljan

   Radera
  4. Vill man ut och semesterresa så underlättar det att ha det kommande vaccinpasset. Annars kan det krävas negativ PCR-test ej äldre än 48 timmer eller snabbtest vid framkomsten och påföljande karantän tills man får svaret.

   Radera
  5. Svinto, ja så är det. Inte helt okomplicerat att åka över till bordershop över dagen. Utan det är mycket tester och karantän som sig bör för den oansvarige.

   Radera
  6. Säsongseffekten gör jobbet precis liksom förra året. Tveksamt om turisttörstande länder kommer bry sig nämnvärt om vaccinpass eller inte när alla smittsiffror är i botten i sommar likt förra året. Hemester kommer bli helt frivilligt för alla, vaccinerade eller inte, är min gissning.

   Radera
 2. Tillhör åldersgrupp 21-40 och har mycket riktigt fått vaccinet i utifrån min roll som vård/omsorgsarbetare.

  SvaraRadera
 3. Appropå vetenskapsförnekare. Den finns knappast någon objektiv absolut vetenskap då så fort något ämne börjar bli komplext handlar det om vilka data man väljer att titta eller inte titta på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bilbälte kan man också förneka, det är bara de som krockar som behöver det enligt vetenskapen. Med hänvisning till det förgående blogginlägget där någon tyckte att enbart "svaga" vaccinerar sig.

   Radera
  2. Diskussioner kommer och går, svaret blir det samma vare sig det gäller bilbälten, autobroms i bilar eller nu vaccination. Statistiken visar brutalt vem som hade rätt. Vad är absolut vetenskap?

   Radera
  3. Kanske är det Heisenbergs osäkerhetsprincip som är absolut. Jag vet inte.

   Radera
  4. Skillnaden är att bilbälte inte ger bieffekter under normal användning.

   Radera
  5. Ptja, jag är rätt säker på att bilbälte av misstag har kvävt någon i extremt ovanliga fall och under extremt ovanliga omständigheter.

   Radera
  6. "Skillnaden är att bilbälte inte ger bieffekter under normal användning."

   Det är väl klart att det ger bieffekter. Här är ett par stycken omedelbart uppenbara: Lätt tryck över bröst och midja (tre punkts) och extra rörelsemoment.

   Radera
  7. Med hjälp utav Paretos Princip kan vi förutsäga att när vaccineringarna är klara så kommer 80% av alla nya fall att komma från gruppen 20% ovaccinerade.

   Radera
  8. Resten då förstås från nya mutationer, återinsjuknade eller personer där vaccinationen inte tog skruv.

   Radera
  9. Med tanke på att vi kör 75% Pfizer kommer svenskarna ha mycket gott skydd mot mutationerna, eftersom Pfizer tar även dem.

   Radera
  10. @Cheshirecat Extremt ovanliga omständigheter är inte normal eller korrekt användning alltså är det handhavande fel och inte en biverkning.

   @Mattias J Om du känner ett lätt tryck över bröstet när du tar på dig bilbältet rekommenderar jag dig att söka sjukvård eftersom det är inte en normal biverkning av bilbälte och tryck över bröstet kan vara associerad med allvarlig sjukdom.

   @Cornucopia De nuvarande mutationerna. Viktigt att poängtera eftersom i takt med att viruset sprider sig i Indien och Sydamerika så kan vi mycket väl få nya mutationer och det finns ingen regel som säger att ett vaccin som skyddar mot nuvarande strängar kommer att skydda mot alla framtida mutationer. Det är liksom därför som Såssarna vill ge bort en massa doser till 3e världen eftersom deras okontrollerade smittspridning kan göra att vårat vaccinationsprogram blir verkingslöst.

   Radera
 4. "Varför så många som 29% av bloggläsarna i åldern 81+ har vägrat vaccin tål att funderas på. Kanske är andelen vetenskapsförnekare och edgelords högre i åldersgruppen när åldern kräver ut sin rätt?"

  Tja, ett exempel på en sådan vetenskapsförnekare är den franske professorn Luc Montagnier, född 1932, mest känd för att ha medverkat till att upptäcka HIV-viruset, för vilket han fick ett Nobelpris 2008. Nyligen gör han i en videointervju helt klart att inte kommer att vaccinera sig.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Luc_Montagnier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur gammal var han nu sa du?

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Tror att många av de äldre blev skrämda av Astras biverkningar. Astras vaccin riktades väl lite mer mot de äldre. Det kan vara en av orsakerna till att vissa avstod i den gruppen.

   Radera
  4. Wow, så svårt kan det var att räkna ut!? Är man född 1932 det förra årtusendet så har man levt 68 år i det. I det nuvarande årtusendet har han levt i drygt 20 år. Så lägg ihop de två talen finner du att han har varit 81+ ganska länge. Wow!
   Att Luc prisats för att ha funnit HIV-viruset gör honom dock inte till en lyssningsvärd expert på vaccin. Synd att inte ens han begriper det.

   Radera
  5. Väsman, nä det gör han till 88år då han är född i Augusti, vilket var topic. Bra du kan räkna. När forskade han om HIV tror du? Hört talas om "Nobelsjukdomen"?

   Radera
  6. "Montagnier berättade för konferensen förra veckan att lösningar som innehåller DNA från patogena bakterier och virus, inklusive hiv, "kan avge lågfrekventa radiovågor" som orsakade omgivande vattenmolekyler att ordnas i "nanostrukturer". Dessa vattenmolekyler, sa han, kan också avge radiovågor"

   Ni är för roliga

   Radera
  7. Nu väntar jag på Niks svar. Han är såklart redan rökt ifrån etablissemanget, sen länge. Professor emeritus eller ej. Vet du förresten vad professor emeritus innebär? Och varför det inte finns längre som utnämning?

   Radera
  8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  9. Helt säkert är 95 % av alla kommentatorer här 100 ggr mer kompetenta inom virologi än flertalet Nobelpristagare i medicin!

   Radera
  10. Är de? Du hänvisade dock till en gammal nobelpristagare som nu påstår att vi alla är 5G sändare. Jo tjena, men bra du plockade bort ditt inlägg. Jag lyssnar till expertisen på WHO idag. Har du själv tagit vaccinet?

   Radera
  11. Kan vara svårt att boka tid och ta sig dit när man är äldre. Boka tid i en app kanske inte är så enkelt för alla, eller sitta i telefonkö. Man får väl hoppas att de tagit hänsyn till det för de riktigt gamla och att de får hjälp.

   Radera
  12. Sen har jag en del vänner som arbetar som just forskare eller principal researcher inom precis denna gebit. Jag är nyfiken av att lära mig, då min familj är drabbad rätt rejält av detta virus. Senast idag blev det nästa sjukvårdsbesök, då immunförsvaret verkar ha ballat ur igen.

   Radera
  13. Svinto, ja man får hoppas de äldre får en kallelse via posten. Samt de som har intellektuella svårigheter erbjuds hjälp. Just lågt intellekt är ju en riskgrupp i sig, de ingår i riskgruppen. Så jag hoppas där finns speciella rutiner av att få dessa vaccinerade.

   Radera
  14. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  15. WOW, Att lyssna på experterna på WHO måste vara förvirrade, eftersom de sedan utbrottets början uttryckt olika åsikter och gjort uttalanden, som varit diametralt motsatta. Du verkar ju ha stort förtroende för etablissemanget i de här frågorna - trots att den egna familj drabbats hårt, vilket jag beklagar. Men tyvärr, som jag ser det förtjänar myndigheterna inte vårt förtroende. För det första så tog man inte chansen att stoppa smittan vid pandemins början, då man inte avrådde från resor i februari och inte satsade hårt på smittspårning. Därför drabbade Sverige som bekant mycket värre än våra grannländer under våren 2020. Annu allvarligare som jag ser det är att man konsekvent hävdat att det inte finns någon behandling för Covid-19, vilket vi fått höra i media väldigt länge i Sverige, även om bilden väl började ändras i slutet på 2020. Det stämde inte under senvåren 2020 (redan) då grupper av läkare i USA (FLCCC) började använda och rekommendera cortikosteroider (kortison) för att tygla infektionen så att immunförsvaret inte löper amok. Först senare på sommaren började den behandligen användas i Sverige, på vissa IVA-avd. Men givetvis har man i Sverige totalt ignorerat denna läkargrupps insats då de kombinerar kortison inte bara med andra mediciner utan också t ex vitamin C, D, zink och melatonin. Under hösten har de utvecklat sitt protokoll på så sätt att medicinen ivermectin är den allra viktigaste komponenten. Läs mer på www.covid19criticalcare.com
   Dessa läkare sätter fingret på Sveriges och flertalet länders ömma punkt. Jo, det går troligtvis att förebygga att infektionen får ett allvarligt förlopp. Jo, det finns behandlingar och de bör ges så tidigt som möjligt, helst redan i hemmet. Och gärna redan som profylax. Här i Sverige tror vi istället på att folk bara ska isolera sig hemma och vänta på att de blir sämre, så dåliga att de har kraftiga andningsbesvär, istället för att behandla när besvären är små, t ex att motverka att viruset replikeras i början på infektionen, och att minska risken för kraftig överreaktion hos immunförsvaret senare under infektionen. Självklart är risken för långvariga besvär efter Covid-19 högre om man inte gjort vad som går att göra för att dämpa infektionen redan tidigt i sjukdomsförloppet. Att förneka att det finns behandlingar för covid-19 har förstås kraftigt bidragit till att folkflertalet är vettskrämda för viruset. De som har en konspiratorisk ådra skulle väl säga att poängen med det är att få folk acceptera båden sprutan och vaccinpass. Jag förstår bara inte att man inte kan ha två tankar i huvudet samtidigt. Det behövs högst troligt både medicin - främst ivermectin - del för att förebygga och behandla redan sjuka, och vaccin, främst för riskgrupper.

   Radera
  16. Gargamels kommentar 19:30 här ovan är relevant. Komplexiteten gör det omöjligt att i dagens läge uttala sig kategoriskt om Covid-19 och om vacciner emot viruset, men jag förstår att bland vissa av kommentatorerna, och kanske också hos bloggaren,finns stora mått av kunskap och insikt dolda för oss dödliga. Vidare skulle jag sätta en stor slant på att ingen av kommentatorerna tidigare hört talas om Luc Montagnier, men likväl är redo att nedlåtande avfärda mannen.

   I Frankrike finns en annan välkänd och av allmänheten uppskattad virolog m.m, professorn Didier Raoult. Hans illustra C.V. är synnerligen omfattande. I samband med Covid-19 blev han känd för att mot Statens vilja behandla sina patienter tidigt med HCQ kombinerat med antibiotika. Hans sjukhus i Marseille har 10 gånger färre dödsfall bland coronapatienter än de statliga sjukhusen, vilka endast behandlar med av franska staten godkända läkemedel och metoder. Som tack för det goda resultatet försökte myndigheterna utesluta honom från det franska medicinska vetenskapsrådet och ta ifrån honom hans läkarlicens.

   https://en.wikipedia.org/wiki/Didier_Raoult

   Radera
  17. #Nik 22:22#

   En stor del av privata franska allmänläkare/husläkare har mot statens direktiv behandlat tidigt på det sätt du beskriver med utomordentligt gott resultat. Civilkurage!

   De har bildat en förening med ungefär 30 000 medlemmar, som bl.a kräver att få behandla sina patienter på det sätt de finner bäst utan inblandning av franska staten. Husläkarna är de som först kommer i kontakt med Covid-19-sjuka och därför omgående kan starta behandlingen.

   Radera
  18. Vet inte riktigt vad jag ska skriva. Jag säger nej, den blev fel när politikerna tog över. Min son är 11 år. Han är liksom inte ensam om att lida av långtidscovid, jag kan definitivt mer än merparten är vårdpersonalen och de flesta läkare då jag är mer medicinisk kunnig än dem. När jag i Onsdags gick in på min vårdcentral och begärde vaccination av märket Pfizer, tog det typ 10 minuter innan en sjuksköterska ringde upp mig och jag hade tid för vaccin på Fredagen. Med kunskap kommer man långt då jag ställde dem ett ultimatum, antingen lex-maria eller gör vi så här. Då de eller snarare regionen inte följt socialstyrelsen förmaningar om riskgrupper.

   Du får länka till vad du vill, hittills har ingen av er anti-vaxxers berört mig intellektuellt dock. Nik, dock blev ju t o m sågad vid fotknölarna sist så att du plockade bort ditt inlägg, troligen p g a okunskap i ämnet.

   Förresten arbetar du som forskare i ämnet, eller var kommer din gissningar ifrån? Avvaktar svar här igen.

   Radera
  19. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  20. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  21. Kan ju också vara så att de är starka människor med bra gener som inte kan få Corona :) Det är ju jättebra att de låter rädda och svaga människor gå före i kön

   Radera
  22. Wow, handhjärta och styrkekram till dig, du verkar behöva det.

   Radera
  23. Tack Nik, för dina handhjärtan och kramar. Tveksamt de hjälper dock på mig. Hoppas ni nu går iväg och vaccinerar er, kanske för någon näras skull.

   Radera
  24. Wow, din son har mina sympatier. ME är verkligen inte roligt och tyvärr finns väldigt lite hjälp att få.

   Men för att kommentera sakfrågan...
   Det är inte en självklarhet att alla ska vaccineras, inte ens det vanliga influensavaccinet, som har avsevärt mindre risker och biverkningar än covid-vaccinen, ges till alla som är berättigade då det är medicinskt olämpligt. Vaccin i allmänhet kan vara problematiskt hos mycket gamla människor. Så nej, jag är inte förvånad över det relativt sett, låga antalet vaccinerade äldre.

   Radera
  25. @ Lars. Montagnier har gått och blivit homeopat på senare tid. Jag tror nog att jag kommer leta efter medicinsk expertis annorstädes. Didier har gjort en ganska kass studie på 24 personer som gav lovande resultat, dock blev den kraftigt kritiserad för de brister som fanns i själva studien. När liknande studier har gjorts har de inte visat på samma resultat och tillsammans med de negativa biverkningarna som är påvisade för HCQ så har de flesta myndigheter avrått från den typen av behandling.

   Det finns tusentals olika medicinska studier som kommer fram till olika resultat. Det är bara när studierna har replikerats tillräckligt många gånger och visat samma resultat som det vinns något egentligt medicinskt värde i dem. Det här är något som de flesta förstår och känner till men det verkar ändå vara svårt för de som verkligen vill tro. Det är nästan som att "skeptikerna" är de mest naiva och lättlurade i slutändan då de tror på vad som helst som bekräftar deras bild av att myndiheterna mörkar, sjablar eller har en ondskeful agenda.

   Radera
  26. Den s.k. F-skalan från Psykologins grunder. Känner någon att man passar in på 5-6 kriterier så gäller förmodligen alla även om man inte erkänner det för sig själv.

   Konventionalism – konventionella värderingar efterföljs okritiskt.
   Auktoritär underkastelse – okritisk undergivenhet till den egna gruppens moral.
   Auktoritär aggressivitet – tendens att fördöma och straffa de som bryter mot konventioner.
   Anti-intraception – motstånd mot subjektivism, fantasi och medkänslor.
   Vidskepelse och stereotypt tänkande – en tro på att det förutbestämda.
   Makt och hårdhet – godkänner indelning såsom i styrka - svaghet och ledare - följeslagare.
   Destruktivitet och cynism – fientlig inställning mot humanism.
   Projektion – en tro på att yttervärlden består av farliga händelser.
   Sexualitet – starkt intresse för andras sexuella aktiviteter.

   Radera
  27. Beskrev du just en typisk svärjis?

   Radera
  28. #Martin Andersson 09:26#

   Jag har varken sagt bu eller bä om vem man ska lita på när det gäller information om Covid-19. Bloggaren undrade hur 81+ personer resonerar, vilket jag gav ett exempel på. Montagnier har nyligen i en videointervju redovisat sin teori om att dagens Covid-19 vacciner ger upphov till fler muterade virusvarianter. Jag har ingen uppfattning om det stämmer eller ej, men att avfärda honom på uppgifter från Wikipedia är lite magert. Förklara istället vad som är fel i hans resonemang. Intervjun hittas på nätet. Journalistens allra sista fråga var om Montagnier skulle vaccinera sig mot Covid-19. Svaret var ett kort och klart nej.

   Uppenbarligen har du tagit tid och även läst engelska Wikipedias kortfattade uppgifter om Didier Raoult. Det är bra, information från och om Frankrike är bristvara i Sverige. Vem har du tänkt skulle finansiera en omfattande studie av Covid-19 behandlad med HCQ eller Ivermectin? Pfizer, AstraZeneca, Sanofi eller kanske franska staten som investerat all sin prestige i ett vaccinationsprogram? Didier Raoult och tiotusentals franska husläkare har demonstrerat att behandlad som Nik här ovan beskriver, minskar Covid-19s dödlighet drastiskt. Alldeles speciellt jämfört med de statliga rekommendationerna att den sjuke ska hålla sig hemma obehandlad och vid övergången till andra fasen av sjukdomen ges morfin och undanhållas syrgas.

   Och nej, jag är inte vaccinmotståndare. Varje år sedan 1990 vaccinerar hustrun och jag varandra mot årsinfluensan, därtill vart femte år mot stelkramp. I Frankrike går man till apoteket och köper receptfritt för en spottstyver de vaccin man har behov av och därefter ger den lokala sjuksköterskan sprutan, alternativt injicerar man dosen själv i hemmet, vilket är är bättre ur hygienisk synpunkt och billigare. Fransk sjukvårdspersonal har usel handhygien.

   Radera
  29. @ Lars. Var det menat som en anekdot hur en enskild 81-åring resonerar?! Varför då tillägga att han fick Nobelpriset? Och varför ska jag lyssna på hur intervju med en 81-åring om du inte ens tycker att han är trovärdig? Och varför ska jag förklara hur jag tänker kring hans resonemang om du inte ens kan stå för att du håller med resonemanget?

   När det kommer till finansiering av studier så har du ju allt ifrån stiftelser till tillverkare av medicinen till statligt stöd. Det finns hur mycket pengar som helst att tjäna om du kan bevisa att en specifik medicin är ett effektivt medel mot svår Covid-19. Och tydligen har det ju gjorts en hel del studier på just denna medicin så pengarna finns uppenbarligen. Effekterna av enskilda läkares eventuella användning av medicinen bevisar ingenting då det finns så många felkällor att det blir helt meningslöst. De flesta tester som har genomförts där man har försökt kontrollera för felkällorna har visat att medicinen inte har någon effekt på svår Covid-19.

   Radera
  30. För övrigt har det framkommit en hel del oegentligheter (fusk) med Didier studie. Det är också därför han har blivit anmäld. Utöver detta har fransk media lyckats visa att Didier lyckades lura till sig obscena mängder pengar genom regelrätt fusk med behandlingarna (han skrev in patienter på sjukhus utan att de faktiskt befann sig på sjukhuset så att han kunde klå staten och försäkringsbolagen på pengar). Didiers kopplingar till nationalistpolitiker i Frankrike gav honom dock en särställning inom de bruna medierna vilket har gjort att vissa fortfarande tror på hans behandlingsmetoder (eller kvacksalveri som det egentligen handlar om).

   Radera
  31. #Martin Andersson 17:20/30#

   Jag noterar att du fäster stor vikt vid karikatyrtecknaren Leonid Schneiders utsagor om Didier Raoult.

   Problemet politiker har med Didier Raoult är att han är synnerligen frispråkig och inte skyr att säga sin mening till vem det vara månde. Tack vare det starka stöd Raoult har från franska allmänheten, från extrem vänster till extrem höger och allt emellan, kan han kosta på sig att kritisera att politikerna lagt sig i hur Covid-19 ska hanteras och behandlas. Fransk tradition vilar på att det är den behandlande läkare (médecin traitant) som beslutar hur patienter ska behandlas. Franska regeringen har frångått den principen med förödande resultat för de sjuka, för inköp och distribution av vaccin och för ekonomin i stort.

   För övrigt, har du tittat på statistiken för Covid-19 döda i Peru och Indien efter tillåtandet och utbrett användande av Ivermectin mot viruset?

   Radera
  32. @ Lars. Ja, jag har läst Schneiders vetenskapsblogg. Han är för övrigt publicerad forskare i cell-biologi och vetenskapsjournalist (och ritar karikatyrer) men jag antar att karikatyrtecknare låter bättre i dina öron. Men jag har har också läst artiklar i Forbes, ABC, The Guardian, NY Times, Dagens Nyheter, The Wire samt olika franska tidningar som Midi Libre. Alla är samstämmiga om att Didiers agerande.

   Problemet med Didier i det här fallet är inte att han är frispråkig utan att han har blivit ertappad med att bedriva forskningsfusk och att förfalska inskrivningar på sjukhus. Att han sedan ändå försöker sälja sitt ormgift och att brunhögern har upphöjt honom till guru i frågan är bara pinsamt, inte grundproblemet. Att du försöker prata bort det hela genom att börja gnälla på franska staten hjälper inte direkt.

   Att Didier är omtyckt av vissa är knappast något som gör hans agerande mer acceptabelt eller hans förfalskade forskningsstudie mer trovärdig. Att vissa personer fortsätter att blint tro på honom visar bara hur enkelt folk kan fastna i grupptänkande och sekter.

   Radera
 5. Har redan haft covid infektion vilket gör vaccination onödigt, har aldrig medicinerat mig i onödan och tänker inte börja nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok, hur länge tror du att du har antikroppar?

   Radera
  2. Re. Wow
   Hur länge tror du att du har antikroppar med vaccin? (Hint, troligen kortare tid än efter infektion). Antikroppar är bara en liten del av immunförsvaret. Du har garanterat ett mycket bredare skydd efter genomgången infektion.

   Radera
  3. Överlåter svaret till en i mängden seriösa forskare som vet att immunitet är betydligt mer än bara tramset kring antikroppar.

   That amount of memory would likely prevent the vast majority of people from getting hospitalized disease, severe disease, for many years,” Shane Crotty, a leader of the La Jolla Institute of Immunology study, told the Times.

   Recent research found that people infected with SARS, a form of coronavirus, still had immune cells that could ward off reinfection as many as 17 years later.

   Jag är nöjd med betydligt mindre men får jag en covid infektion lär det bli påfyllning.

   Radera
  4. Man kan vaccinera sig av två anledningar dels för att skydda sig själv och dels för att skydda andra. Om man nu inte är egoist alltså. Även jag undviker medicin i möjligaste mån, men jag har ivrigt vaccinerat mig. De två saker som betyder mest för mänsklighetens hälsa är rent vatten och vaccin! Vem dricker smutsigt vatten frivilligt? Vem använder avsiktligt inte säkerhetsbälte?

   Radera
  5. Har man inte erhållit immunitet så bär man runt på viruset längre innan kroppen oskadliggör viruset och riskerar utsätta andra för mer smitta är teorin, men det gäller även för naturlig immunitet.

   Radera
  6. Det finns flera undersökningar som visar att mRNA vaccinen ger bättre immunitet än sjukdomen i sig.

   "The antibody response induced by mRNA vaccination against coronavirus disease 2019 (COVID-19) is stronger and more variable than that of natural infection, a new study found."

   https://www.contagionlive.com/view/immune-response-from-mrna-covid-19-vaccines-is-more-robust-than-natural-infection

   Radera
  7. Håller med Väsman ovan, hade själv Covid-19 Mars -20. Inga antikroppar Dec -20. Numera vaccinerad främst för att inte smitta någon annan. Sen är jag själv riskgrupp, 43 år. Dessutom vill jag kunna resa i sommar. Dessutom klarar vaccinationen mRNA de flesta mutationer, så det är definitivt ett bättre skydd än att ha haft det första viruset.

   Pratade med lite sjukvårdspersonal igår om just detta då många av deras kollegor nu var inne på andra rundan av viruset. Och vissa där var glada att de nu fått AZ (1dos) + 2 X Pfizer, för ännu bättre skydd. Statistiken verkar tala sitt tydliga språk åter igen.

   Radera
  8. +1 Svinto. Kul, du verkar klok.

   Radera
  9. Svinto, angående riskgrupper

   * Intellektuell funktionsnedsättning

   https://www.socialstyrelsen.se/coronavirus-covid-19/socialstyrelsens-roll-och-uppdrag/riskgrupper/

   Radera
  10. Wow. Hur ofta anser du folk behöver vaccinationer med din antikroppsteori, till hösten förstärkning och sen ett par omgångar årligen ? för virus lär väl inte inte sluta mutera och i din värld ska vi vara ständigt rädda för det.

   Radera
  11. MM, vet ej. Lyssna till de som kan mer än dig är mitt tips. Uppenbarligen är sjukdomen ett svagt skydd, enlig statistik. Och vaccinet hjälper som bekant mot många mutationer. Det är fakta. Du får såklart hitta på din egna verklighet. Jag bara rättar dig.

   Radera
  12. MM, får vi ett svar nu innan popcornen svalar :)

   Radera
  13. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  14. wow, har du källa på det? Enligt statistik från danmark ger en genomgången covid-19 infektion ett gott skydd...

   https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(21)00575-4/fulltext

   Bland de under 65 så har 0.65% fått covid en andra gång. Jämfört med vaccinen så är det klart överlägset att ha haft covid, så här långt.

   Dessutom har jag sett flera experter som sagt att de som haft covid-19 bör vänta med vaccinering till förmån för de som ännu ej haft covid och ej fått vaccinet. Apropå att visa omtanke om sina medmänniskor alltså.

   Andra experter har också sagt att risken för biverkningar ökar om man haft covid, av olika anledningar.

   Radera
  15. Nu får ni reda ut vad ni menar med skydd. Svagt skydd för återinfektion kan fortfarande vara ett gott skydd från död.

   Radera
  16. Med skydd menade jag slippa att återinsjukna. Vilket många inom vården nu gjort 2 ggr. Hur mycket sjuk man blir är högst individuellt. Men där finns vissa riskfaktorer som socialstyrelsen visar. Med den låga kunskapen, manar till försiktighetsprincipen. Man kan såklart välja att inte ta vaccinet, jag kan välja att tycka det är dumt och egoistiskt.

   Radera
  17. Jag tycker att man måste ha förståelse för de äldre eller andra riskgrupper som kanske redan haft tex flera blodproppar att man avvaktar att få Astras vaccin till de erbjuds ett av de vi kallar ” bättre alternativen” Då blodpropp är det som förekommit och brist på tillit till myndigheter är till viss del befogat.

   Jag har iallafall full förståelse för att vissa personer avstår vaccin utan att de skall dömas som dumma och egoistiska.

   Radera
 6. Bloomberg rapporterar att Seychellerna skall tydligen vara ett av världens mest covid vaccinerade land. Mer än 62% av den vuxna befolkningen har fått två sprutor. Men man lyckas tydligen ändå inte dämpa spridningen. Huvuddelen (59%) har fått vaccin ifrån Sinopharm och resten har fått en variant av Astra Zenecas vaccin som är licenstillverkat i Indien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. https://www.bbc.com/news/57148348

   "We do know that about two-thirds of those who tested positive largely had mild or no symptoms, according to the country's health commissioner, Dr Jude Gedeon.

   Of those who needed admission to hospital, 80% were people who hadn't been vaccinated, and a majority of these also had other health conditions."

   Radera
  2. "...att Seychellerna tydligen skall vara..." heter det.

   Radera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. Tydligen har Project Veritas avslöjat att Facebooks censur nu går ännu längre av vad som tidigare varit känt. Det är whistleblowers inifrån FB som släppt dokument. Inte nog med att man ska censurera "falsk information", utan man ska också censurera och "true events or facts" that raise concern about Covid vaccinations are fair game to be demoted or hidden - according to our source - despite their authenticity or capacity to contribute to thh public good". Källa: Tim Pools Youtubekanal, "Project Veritas exposes Facebook Censoring Real news about Vaccines to manipulate the public". 25 maj. TP går igenom att det kan finnas fog för att mediajättar motverkar hate speech, men frågar sig hur människor ska kunna fatta välgrundade beslut när de nekas tillgång till information. Då faller idén med "informed consent" alltså att vi kan ge samtycke till behandlingar och vilken hälsovård vi får, ett samtycke som är baserat på information som du förstår och har tillgång till.
  Nej, hur skulle det gå om vi vuxna, utbildade medborgare självständigt fattar beslut som rör vår egen hälsa och frihet, frågar jag mig själv.
  ps: Tim Pool låter ett företag göra factcheck på news stories innan han kommenterar dem ds

  SvaraRadera