Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2021-05-04 08:43

Fortfarande inga tydliga rörelser på börserna tisdag morgon

Trots en positiv amerikansk och svensk börs igår är det oklart om vart börserna ska ta vägen. I Asien är det blandat till positivt och i USA föll Nasdaq-börsen även om S&P-500 steg.
s
Dagschart OMXS30
Det står alltså fortfarande och väger mellan en längre nedgång eller fortsatt uppgång. Eller tredje alternativet sidledes rörelse. I sig inget konstigt, sådana här perioder återkommer, men för stunden verkar det saknas kraft i någon riktning.

OMXSPI stängde på +0.62% och OMXS30 på +0.66% så Stockholmsbörsen var i alla fall rätt tydlig under måndagen. S&P-500 gick +0.27% men NASDAQ 100 backade till -0.44% trots att de amerikanska räntorna föll något. Guldpris och dollarkurs är relativt oförändrat och hittas på 485:- SEK per gram respektive USDSEK 8:44.

I Asien rapporteras ASX 200 +0.56%, Hang Seng +0.55% och Straits Times -0.14%.

Rapportsäsongen verkar inte direkt flörta med marknaden.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

4 kommentarer:

 1. May the fourth be with you!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den mörka kraften är störst och vi vet väldigt lite om den. Med mer kunskap ändras allt, förmodligen. Idag faller mina energiaktier och jag vet inte varför, går ut och hämtar morgontidningarna, möjligen ger de något.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
 2. Svar
  1. En mörk kraft. Vi är än en tid beroende innan de ljusa krafterna tar över. Ernströmsgruppen satsar på geoenergi och kylda solceller framgår av dagens Di. May the force be with you. Idag är det 4/5. Stjärnornas krigs dag.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera