Aktuellt

Bostadsbankomaten och Finansinspektionen: Fyra av tio nya bolån går inte till bostadsköp - ökar

Finansinspektionens rapport Den svenska bolånemarknaden  visar att fyra av tio nya bolån inte gick till att köpa bostad eller att byta bank....

2021-05-31 07:48

Börsveckan inleds med negativ måndag i Asien - guldet nära årshögsta

Efter att förra börsveckan stängde på plus i Sverige såväl som USA, så inleds vecka 22 negativt i de asiatiska tidszonerna. Samtidigt är guldpriset uppe och nosar på årshögsta i svenska kronor.
Vid årshögsta
Börsveckan som gick innebar uppgångar för OMXSPI med +1.37%, OMXS30 +0.65%, Nasdaq 100 +2.05% och S&P-500 +1.16%. Särskilt tech ser alltså ut att ha gjort en comeback, antagligen drivet av att de amerikanska marknadsräntorna på statsobligationerna föll tillbaka igen under fredagen.

Under måndagsmorgonen ser dock börshandeln negativ ut i Asien.

ASX 200 går -0.21%, Hang Seng -0.58%, Nikkei 225 -1.15% och Straits Times -0.58%.

USDSEK har stigit något och ligger på 8:31.

Mer intressant är kanske att guldpriset är upp på 510:- SEK per gram och ligger därmed nära årshögsta. Den positiva trenden sedan början av mars ter sig intakt och tämligen linjär.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

1 kommentar:

  1. Ah! Inflation(-srädsla) som driver guldets uppgång månne?

    SvaraRadera