Aktuellt

Bostadsbankomaten och Finansinspektionen: Fyra av tio nya bolån går inte till bostadsköp - ökar

Finansinspektionens rapport Den svenska bolånemarknaden  visar att fyra av tio nya bolån inte gick till att köpa bostad eller att byta bank....

2021-05-02 19:59

Automower-hatet, destillerat

Bloggarjäveln har spenderat hela jävla dagen med att hitta vinterns jävla avbrott på den jävla begränsningskabeln till den jävla Automowergräsklipparejäveln. Nu är det slut på de jävla skarvkontakterna för att laga de jävla felen efter att ha plundrat hela kommunjäveln på jävla sockerbitar i fredags för att kunna fixa Automowerhelvetet innan gräshelvetet växt för långt. Men inte fan lyser den jävla jävellampan grönt för det.
Jävligt bra när jäveln fungerar.
Överväger seriöst att bli alkoholist, sedan eskalera hela vägen till att injicera heroin i ögongloberna och sedan väcka upp Cthulhu och orsaka jordens och mänsklighetens undergång.

Vet inte hur många hundratals meterjävlar med jävla begränsningsjävelkabel jag har. Inte fan i jävlar hjälper det heller när identifierade brott sitter på kabel som sitter så hårt efter några år att man drar av kabeljäveln när man försöker dra upp den och får ett brottjävel till.

Nej ingen behöver mansplaina hur man gör. Om nu inte vill bli dropkickbannade från vitjävellistan.

Ena halvan av installationen är iaf intakt, om man kör en guidekabel som begränsningskabel istället, så nu kan Automowerjäveln åtminstone klippa en del jävla gräsjävel.

Ett problem, förutom tjäle och markrörelser som dragit av kabeln på sina platser, är att det förstås skottats snöjävel intill där kabeln delvis går vid uppfarten och vändplatsen, plus att det skotats timmer som väl också kört sönder kabeljäveln.

Funderar seriöst på att köpa en kilometer ny kabel och bygga om skiten från jävelbörjan igen. För tredje gången i så fall.

Drömmen vore att Automowerskiten ger grön signal en vår, en enda gång. Men drömjävlar faller aldrig in.

Det är rätt fantastiskt att Husqvarna inte klarar av att leverera en D/AGPS-lösning för privatpersoner, med någon egen fyrlösning, utan bara ger det till en enda proffsmodell som dessutom måste leasas för okända mängder pengar och offranden av blodet av förstfödda. Håll käften och ta bara mina pengar. Ni kan lätt ta 50 000:- för en kabelfri lösning om ni lade lite jävla utvecklingsarbete på det. Men jag antar att eftermarknaden på kabeljävlar och sockerbitsjävlar är jävligt lönsam. TA DÅ OCH TILLVERKA EN KABELBROTTSJÄVELPEJLJÄVEL OCH SÄLJ FÖR 50 000:- SEKJÄVLAR ISTÄLLET!

Nä, någon annan modell än Automower är inte aktuell. Husqvarna är absolut rakt av bäst på att klippa, klara terräng och navigera i komplicerade situationer. 

Någonstans går det en gränsjävel för när det tar fan i jävla helvete mindre tid att klippa gräsjäveln själv istället för att leta feljävlar på begränsningsjävelkabeln.
Sydvästra hörnet och väster samt lite norr om huset fungerar. Resten fungerar inte. Ja, det är över 100 m från ena änden till den andre.

Mansplaina nu bara, gör det. Om du vill slippa möjligheten att kommentera på bloggjäveln någonsin igen.

Ovanstående är ett pedagogiskt exempel på hur bloggarjäveln blir när han tappar humörjäveln, vilket inte händer så jävla ofta. 

Tillägg: Skarvdonjävlarna är formade som E:n, så man kan inte trimma en söndrig kabeljävel, utan måste ha två donjävlar och en extra bit kabeljävel för att få ihop den jävla skiten igen. Fullt medveten utformning av skarvarna. Den enda vettiga formen skulle vara T-formad, för ingen jävel behöver eller vill ha en E-skarv.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

92 kommentarer:

 1. Jag har avvaktat denna investering just för trådhelvetet. Som bloggarn skriver, någon lokal triangulering borde kunna ge navigation på cm när utan tråd. Väntar premium-Husqvarna på att någon Biltema-kines ska komma först?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns redan någon Biltema-kines som har det, men klipparen ska vara kass i övrigt.

   Kanske är en patentfråga, så Husqvarna får fortsätta med 90-talsteknik. Med tanke på hur billigt det är med GPS, fyrar, tröghetsnavigering och accelerometrar idag borde det vara en smal sak och billigt, att slänga ihop idag.

   Radera
  2. Kan inte någon nörd para en biltema klippare med Huskvarna klippare. En sk Hustema eller Bilkvarnaklippare, beroende på hur utfallet blir.

   Radera
  3. Lidar finns på dammsugare borde gå att sätta på klippare med.

   Radera
 2. Jag har hört mycket hate-speech om robotklippare men det här var det första som var logiskt sammanhängande. Annars brukar det mest handla om "lättja" och hur robotklipparna gör hederliga trädgårdsmästare arbatslösa.

  SvaraRadera
 3. Vi hade förra våren problem med att vi fick meddelande om att slingan var av, gick runt och mätte upp de ca 300 metrarna. Visade sig att det var problem i strömförsörjning en till basenheten..... Transformatorn lämnade lite för låg spänning. Något frustrerande då den endast varit med en säsong och förvarats inomhus över vintern. Kan vara värt att kolla upp.

  SvaraRadera
 4. Mitt problem är att klipparen är dement och glömmer vad klockan är varje natt. Kan inte köra på schema då klockan nollas hela tiden. Har uppdaterat program och bytt moderkortet batteri mm utan att det hjälper.

  SvaraRadera
 5. Har haft tur och klarat mig de senaste åren, men icke i år.
  Körde tekniken kapa på halva ett par ggr innan jag bytte 25-30 meter kabel rakt av.
  Konstigt nog var den av i ett område där markägaren hade varit och grävt i höstas. :)
  Väl färdig kom grannen över och meddelade glatt att han köpte en manick för att leta kabelbrott i vintras.

  SvaraRadera
 6. Har ingen aning om sånt där men både höns och ankor är bra gräsomvandlare. Har du plats och tid för fjäderfän hemma på gården?

  SvaraRadera
 7. Jag kör med slaghack efter traktorn, klarar både gräs, småträd ock gamla automoverkablar. En och annan kvarglömd sko brukar också desintegreras. 🙃

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag körde med min lilla slaghack i höstas.
   Det var efter löven hade fallit.
   Grannarna tittade förstås lite förundrat.
   Jag försvade det med att jag skulle jämna till några stubbar och då passade jag på att ta hand om löven samtidigt.

   Men de är vana.

   För några år sedan tog jag bort berberishäckarna med en kättingröjare.
   Då så jag till samma granne att jag skulle ta ner häckarna.
   Grannen skrattade och sa lycka till.
   En timme senare var häckarna borta.
   Men det tog några år innan man vågade gå barfota i närheten av där häckarna hade varit tidigare.

   Radera
  2. Min klippo excellent går på 95 oktan och jag får motion på köpet. Naturligtvis är den inte självgående.

   Radera
  3. Kör också old school med Klippo Excellent (både Honda och Briggs / villa resp stuga), fast självgående. Har dock inte lika stora ägor som bloggaren.

   Radera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 9. Know the feeling och håller helt med

  SvaraRadera
 10. Robotgräsklipparen nedan från Husqvarna släpps ut på marknaden i år. Dyr som skam men den behöver ingen begränsningskabel om jag fattat det hela rätt.

  https://www.husqvarna.com/se/produkter/robotgrasklippare/automower-550-epos/970465321/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Behöver dock en sån här för ytterligare 13 000 https://www.husqvarna.com/se/reservdelar-tillbehor/installation/epos-referensstation/970468201/

   Radera
  2. 80+ papp är i överkant. Får fortsätta svära. Hade dock velat ha en dito då den kan ha hur många och stora ytor som helst. T ex skulle jag kunna få betesmarkerna klippta typ 1x i månaden eller något, iaf de som syns från gårdscentrum.

   Radera
  3. Tolkar Husqvarnas hemsida som att en referensstation ingår. 58 kkr är ändå en hel del, men det är ju absolut något som jag villhöver.

   Radera
  4. Nä. Tanken är att du har en fyr - ska ha räckvidd på upp till 500 m fri sikt - och flera EPOS-mowers i din parkanläggning. Därav säljs fyren separat.

   Radera
 11. Jag kommer köra vägen mellan Skene och Landvetter imorgon. Jag kan kasta ner ett gäng skarvkontakter i form av "3M SKARVDON FÖR BEGRÄNSNINGSKABEL" i din brevlåda om du tror det hjälper.

  Själv skjuter jag på misären. I förrgår lyckades jag dessutom få med mig kabelaset när jag schaktade ut slitlager på en uppställningsplats som gränsar till en gräsyta vilken klipps av min klippare. Just det stället är ju lätthittat men i övrigt är jag mentalt förberedd på att dra fram stängselaggregatet och börja jaga överslagsklick i backen (samt få en del stötar då man greppar efter kabelaset).

  SvaraRadera
 12. Sugen man blir på på skaffa en sån nu...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som nedan, jag tror Husqvarna skickar med betydligt bättre kablar nu för tiden.

   Det hjälper inte oss som var tidigt ute, vi har nog 20-30 skarvar minst, som rostar sönder så jag vet vad bloggarna går igenom. Tänkte skriva att jag inte är så hetlevrad men så kom jag på hur det kändes i somras när jag under tidspress krupit runt hela trädgården två gånger och i princip dragit upp hela kabeljäveln men skiten ändå inte gick igång.

   För att göra det lätt för mig införskaffade vi en radiomätare och de hos den lokala handlaren snordyra sockerbitarna istället för standardlösningen med lod, krympslang och värmepistol men det gick ändå så fan heller.

   Radera
  2. Är inne på min tredje trädgårdsbelysning på grund av dåliga kablar och läckande skarvkontakter med kortslutning och korrosion. Men inte bara kontakterna kan vara dåliga, även isoleringen på själva kablaget vittrar och faller sönder på billigare versioner. Den senaste har nu klarat sig 4 år utan problem. Om det händer igen får jag lägga ner kabelrör och dra kablarna i.

   Radera
  3. Eller ersätta kablaget med riktig utomhuskabel för 240V istf 12V kinasladd.

   Radera
 13. Ja, detta var ett återkommande problem intill dess att jag bytte ut till DL 1000 (införskaffat på ett överskottslager för ca 500 SeK). Kvaliteten på den kabeln och begränsningskabeln är som skillnaden mellan svart/vitt. jag hade samma situation som bloggaren upplevt, efter denna kabeln för 3 år sedan åkte ner som begränsning så har jag ännu inte haft några brott, trots att andra i familjen vid idogt ändrande i trädgården inte lyckats ha av den, endast skavt av kabelns isolering med direkt spadhugg.

  Tror tråden består av 4 koppparledare och 3 stålledare inne i isoleringen.

  Lampan lyser grönt i år igen, så än så länge har dessa 500 SeK för DL 1000 varit en bra investering för sinnet och tålamodet....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, DL1000. Bra kabel, lite styv men stark. Såna rullar har man sprungit omkring med i skogarna. Klättrat upp med stolpskor och kopplat in. Lumpen. 😆

   Radera
  2. Ja, halva rullen ca 500 m gick åt, högre kvalitet än skräpkabeln som de skickar med eller har som ersättning, däremot så var det mentalt ett helvete att dra upp den gamla kabeln-dock med flera avbrott, så jag hade nog varit tvungen att byta kabel iaf. Lade ner den partvinnad så en av ledarna är oanvänd, vill man ha riktig terapi så går det nog att lägga ner DL 1000 som enkeltråd.

   Radera
  3. Verkar finns påkviberg https://shop.kvibergs.se/produkt/telefontrad-1000-dl/

   Radera
 14. Så där ja!! Lite söndagsvrål skadar inte.

  SvaraRadera
 15. Jag lider med dig. Har viss inblick i problemet, dock har jag betydligt kortare slingor, så felsökande är hanterbart, om än j----vligt drygt.

  Enda tipset jag kan komma med är OM man nu hittar brottet så finns det en smidig produkt för att laga. Kan hittas under beteckningen 'Solder Seal'. Finns billiga kopior med samma princip. Snabbt enkelt och klarar väta bra.
  Men, nu är det ju inte lagande som är det svåra...

  SvaraRadera
 16. Jag känner igen känslan.
  Oftast är det när man blir störd när man jobbar under tidspress som jag brukar få den.
  Vilket förstås är helt kontraproduktivt.

  SvaraRadera
 17. Vad är det för kabel? Enkelledare? Kan man ta vilken kabel som helst?
  Skulle man kunna lägga kabeln inne i en PEM-slang?
  /Gubbe som är sugen på att skaffa robot

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan nog använda vilken kabeljävel du vill och du kan lägga den inuti en PEM-jävelslang.

   Radera
  2. Gräv ner ett vattenrör som kabel

   Radera
  3. jag funderar på om rör som är lösnignen på problemt. kanske sådan slang som man har för el i väggarna, eller behöver de vara kraftigare? Hur långa sektioner gör man?

   Radera
  4. Ok, men gissar att den inte får hamna för djupt för då känner klipparen inte av signalen?

   Radera
 18. Det här inköpet räddade min sanity vid senaste driftstörningen.
  https://www.kjell.com/se/produkter/natverk/installationsmateriel/verktyg/begransningskabels-testare-p38059
  Mycket av kablaget är original från 2003 års modell. Inte så illa pinkat ändå.

  SvaraRadera
 19. Ingår inte installation och underhåll om du leasar? Hade jag haft din tomt hade det varit ett minst sagt lockande alternativ...

  SvaraRadera
 20. Numera löder jag skarvarna och drar (innan) på en krympstrumpa. Fungerar perfekt. Köpte avbrottssökare för dyra pengar den är perfekt för att hitta avbrott ca två meter från injektionspunkten. Numera har jag lärt mig var brotten brukar dyka upp. Inget problem i år har fortfarande snö.

  SvaraRadera
 21. Det är som att läsa sina memoarer.
  Bytte kabeljävel efter förra årets kaos med konstanta "Ingen slingsignal".
  Naiv som man är, trodde man att detta skulle göra jobbet, men ack nej.
  Samma jävla skit igen och en hel helgs arbete att försöka få eländet att fungera.
  Har nu beställt Husqvarnas orginalkabel i hopp om någon form av förbättring.
  Om Husqvarna är bäst, lider jag med alla som har mindre dyra fabrikat.

  SvaraRadera
 22. Släng den där jäveln och hyr in istället nån jävel som klipper mattjäveln. Sen är det slut med de där jävla nervsammanbrottsjävlarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där kommer bli min lösning när robotmaskinen klappar ihop. En del av mig hoppas givetvis att det dröjer, men den nervsvage och lättirriterade delen av mig önskar maskinen allt ont i världen så här års och när strul dyker upp i nära anslutning till åska och annan misär.
   För pengarna man lägger på mackapären får man rätt mycket gräsklippning om man har lite tur. Räknas frustrationen in (och nedlagd tid som kunde ägnats åt debiterbar verksamhet) är det sannolikt helt rätt sak.

   Radera
 23. Kabel? Låter så 60/70/80 tal?
  Är det för att det är något patent som sätter stopp eller för att det är helt enkelt utomhus och/eller större area?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bosch hade en gps styrd klippare utan slinga. Tekniken är/var inte mogen tyvärr så det funkade inte så bra. Den kunde även klippa i mönster, men som sagt gps en var inte tillräckligt exakt plus att det troligen blev gps-skugga under ex träd

   Radera
 24. Det påminner mig att jag måste ta ut bas stationen och se om jag får samma helvete med min Automower.

  SvaraRadera
 25. https://www.youtube.com/watch?v=rMTf4ecOvKE
  Kommersiellt tillgänglig sedan 1 April...
  https://www.husqvarna.com/se/produkter/robotgrasklippare/automower-550-epos/970465321/

  SvaraRadera
 26. Kapitulera, sälj gården och flytta till en vindslya på Södermalm, med Svt-journalister i alla grannlägenheterna. Men så långt har det kanske inte gått än? ;)

  SvaraRadera
 27. Kapitulera, sälj gården och flytta till en vindslya på Södermalm, med Svt-journalister i alla grannlägenheterna. Men så långt har det kanske inte gått än? ;)

  SvaraRadera
 28. Kan man tänka sig en tvåtrådad lösning men en tråd används bara i drift.
  Före installation så mäter man kapacitansen för en given längd och dår får man kapacitans/meter. Vid kabelbrott mäter man kapacitansen som är proportionerlig mot kabellängden och delar med det uppmätta referenssvärdet och får då ungefärligt avstånd till kabelbrott. Räcker med en bättre multimedia. Skarvar påverkar mätningen och kanske slår ut metoden.
  Har man två trådar så skulle man också kunna ha skarvar med lysdiod eller mätpunkter och en testknapp på laddstationen för att se hur långt på slingan det lyser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr varierar väl kapacitansen med det dielektriska materialet. Dvs hur fuktig jorden är t.ex.

   Radera
 29. Begränsningskabeltestare finns, gå ut med en gammal batteridriven FM-radio med antennen ner mot kabeln, så länge som du har störningar i din radiomottagning så är slingan intakt, när du tappar störningen så har du hittat ditt kabelbrott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wow, det hade jag INGEN ANING OM. Undrar hur jag hittat sju avbrott än så länge.

   Mansplaining. Åker från vitlistan.

   Radera
 30. Tipset är att ha en mindre tomt. Då blir det mindre kabel att kolla :-)

  SvaraRadera
 31. Jag anar en viss frustration här.

  SvaraRadera
 32. Jag har mestadels mossa, det underlättar gräsklipparproblematiken rejält. Stark rekommendation på mossa 5/5 som passande växt för en gräsmatta. Man sparar massa pengar på bevattning också.

  SvaraRadera
 33. Tips. Köp 16mm polytylen slang (svart hård vattenslang som ofta används inom lantbruk. Gräv ner denna och lägg avgränsan inne i denna. Då kommer inte gnagare åt den så lätt och det är mycket smidigt att byta om dom gnager sönder ändå

  SvaraRadera
  Svar
  1. Polyetenslang skall det vara

   Radera
  2. Om man ska köpa slang och gräva ner kan man lika gärna lägga den kronan (dubbla meterpriset från 16 mm PEM-slang) extra som det kostar att få ett riktigt SRN med dragtråd. Pengarna/insatsen finns ju i att man får gräva upp hela gräsmattan för att lägga ner skiten, rören kostar ingenting.

   Är man en latmask köper man SRE-P istället och lägger det rakt på backen, men då blir det ännu lite dyrare.

   Radera
  3. Så mycket kunskap. Till priset av att lägga typ 800 m PEM-slang etc så börjar det närma sig att det blir lönsammare att köpa HQ:s nya satellit-Automower för 80000.

   Radera
  4. Rätt mycket pem-slang för 80000:- :)

   Radera
  5. Tydligen så har vissa asiatiska kablar fiskolja i plasten, detta orsakar skador för miljarder varje år då sten-mården gillar dessa kablar. Anledningen till att man skall använda pem-slang är att den tål uvljus, gnagare verkar inte ge sig på den, den står emot tryck och typ trimmer mm

   Radera
  6. Pemslang klarar inte av att böjas de vinklar som behövs på min gräsmatta, säkert bra på en liten fyrkantig villatomt.

   Radera
  7. Finns 90° börjar.

   Radera
  8. Titta på satellitbilden ovan. Det här är inte en 30x30 m villatomt med räta vinklar.

   Radera
  9. Ser inga problem med att lägga pem-slang där. Går att värma med varmluftdpistol om man vill me.

   Radera
 34. Och för en möp, kanske du skulle testa försvarets gamla kabel för fälttelefon. Det har grannen gjort mycket nöjd.

  SvaraRadera
 35. Verkar vara en värdelös produkt. Köp en riktig gräsklippare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är den avgjort bästa gräsklippare jag ägt under 25 år som villaägare. Det är bara helvetet att få den att fungera första gången på våren som är plumpen i protokollet.

   Radera
 36. Fråga från en som ärvt för många (!) åkgräsklippare för att skaffa robot än:
  Varför gör de inte en robot som gränsar av av metall+magnet eller något? Då är ju avbrott knget problem och vid avgrävning eller så kan en bit parallell ståltråd kilas ner.
  Att ta upp satellitplats för gräsklippning på samma tomt år efter år känns inte som något man velat skryta för utomjordingar om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trianguleringssystemen för saker som detta är väl lokala. Dvs man sätter upp lite prylar på träd/tak i närheten som gräsklipparen positionerar sig efter.

   Radera
  2. Ahha, smart. Får hoppas det finns tillgängligt från HVA för överkomliga pengar inom snar framtid.

   Radera
 37. Tack för ett gott skratt så här på morgonkvisten! Vi anlitar en lokal trädgårdsfirma, de gör allt i trädgården, klipper gräs, träd och häckar, rensar hängrännor... Kan inte bli bättre. De är snabba och har alla bensindrivna leksaker jag inte har plats för. Dessutom tar de med resterna när de åker, bara det är värt vad det kostar.

  SvaraRadera
 38. Har haft samma problem med min imow, skarvarna var inte tillräckligt bra, så när det blev fel så fram med lödkolv, lödtenn och krympslang, finns ju även kopplingar med både tenn och krympslang som man bara värmer.

  SvaraRadera
 39. Nu vet jag inte om det går att hyra en TDR. Men från ett ingenjörsperspektiv så hade jag mätt upp kabelbrottet med en TDR och sett hur långt bort avbrottet är.

  Men fan drygt att det ska paja. Har de aldrig hört om tjälen där de utvecklar klipparn.

  SvaraRadera
 40. Bloggarjäveln har "återupptäckt" primalskriket, som var modernt på 70-talet. Kan vi se en videosnutt, där han svär och sparkar på sin robotgräsklippare som älgar brukar göra (utom att älgar inte svär så mycket)? Han slänger sig på marken och rycker upp begränsningskabeln med tänderna?

  Själv skulle jag inte våga skaffa mig en robot-klippare, pga risken att den rymmer till grannen, som är en riktig gräsmatte- och trädgårds-nazi. Jag har redan huvudvärk med två sorters invasiva trädgårdsväxter som rymmer, nämligen slån och rosenhallon. De är djävulska och särskilt slån bygger underjordiska löpare och "hoppar fram" flera meter från moderplantan. Man bör kruka in dem från start, gärna i stora, koniska plastkrukor som inte riskerar att spricka på vintern.

  Jag har två 36 V Bosch Lion-batteriklippare som jag är väldigt nöjd med, de behöver bara lite CRC-smörjning någon gång. De väger nästan ingenting, så gräsklippningen blir som en pensionärs-promenad i trädgården. Batterierna tar en halvtimme/styck att ladda, vi har tre st.

  Sedan räfsar jag inte så mycket som grannen och låter både löv, barr och mossa lägga sig som ett skyddande täcke på marken och hindra ogräset på samma sätt som täckbarken gör. Den använder närmast växterna, medan grannen står med rumpan upp i vädret och klipper med kökssaxen runt sina växter.

  Lockar inte begränsningskabeln till sig blixten? Om åskan närmar sig, drar man ut kontakten till laddaren då? Om man inte hinner hem före åskan, ber man grannen gå och rycka ut sladden?

  SvaraRadera
 41. Den tråd som medföljer.... kalla det inte kabel, är ju ingen varaktigt tråd att markförlägga.
  Det finns De lux tråd m PE isol, men PEX och inte minst PUR hade varit betydligt bättre då PUR håller emot fukt etc
  Men det är ju vad vi kunder är beredds att betala 💰

  SvaraRadera
 42. Den jävla jäveln jävlas varenda jävla dag.
  Och du din jävla jävel, ska själva jäveln ta!

  SvaraRadera
 43. Jag har avvecklat robotklippningen på baksidan och låter roboten numera enbart klippa framsidan. Det har jag gjort eftersom jag tycker om att ha blommande partier i gräsmattan. Med handjagaren är det enkelt att inte klippa där det blommar

  SvaraRadera
 44. Briggs & Stratton, gärna gamla sidventilare, fina grejer. Minimalt med bekymmer!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En äldre jobbarkompis köpte en gräsklippare med Briggs & Stratton och han sa att de är bara skit (de flesta bensinare har väl en B & S i sig?). Gräsklipparjäveln skar ihop redan under första klippningen, hade idioten inte hört talas om att man ska fylla på olja det första man gör efter köpet? Och den jäveln blev senare min chef och kläckte ur sig en massa nya dumheter.

   Radera
 45. Lödpenna, batteri eller gasol, vilken kabel som helst, krympslang.

  Det är i alla fall billigare än E-kopplingarna.

  SvaraRadera
 46. Min blinkade i helgen när jag skulle premiärköra, grav ångest!! Men som tur är provade jag att ”renovera” kontaktytorna till laddplattan och vips var det grönt. Ibland ska man ha tur, men lider med dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur renoverar man kontaktytorna? Genom slipning eller med en frätande syra?

   Radera
  2. Skrev lite fel, pressade om kontaktytorna på en bit kabel som var fräsch.

   Radera
 47. Lider med dig. Blev omläggning här också men ”bara” 200 meter och avgränsning av flera träd. Där fick kryp-knäna.

  Årliga ilskan från helfvetet utbrottet uppstod istället när den nyservade maskinen service fick reklameras - maskinen lät rejält osund efter service.

  SvaraRadera
 48. Man börjar undra vem som sponsrat det här inlägget. Är det en sådant där anti-reklam som funkar som reklam?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Står det att inlägget är sponsrat? Nej. Då är det inte sponsrat.

   Radera