Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2021-04-01 17:25

Uppföljning aprilskämt - blev veckans näst mest klickade externa länkar

En kort uppföljning av morgonens aprilskämt, som lyckades blir de näst mest klickade externa länkarna den här veckan. Så några gick på det verkade det som, eller ville i alla fall se vad som fanns på länkarna.
Externa klick enligt Statcounter senaste sju dagarna
Bloggen använder Statcounter för att kunna mäta externa klick, för de cirka 80% av läsarna som inte blockerar webstatistikanalystjänster. Inga som helst cookies sparas, så det finns noll personuppgifter inblandade och sparade, och jag kan alltså inte se vem som klickar om nu någon undrade. Gäller för övrigt allt här på bloggen - det enda som sparas är faktureringsuppgifter om man beställer någon bok, pga lagkraven om att spara bokföring i sju år. Inte ens mail sparas, utan raderas helt regelbundet, så jag har inte ens era kontaktuppgifter om ni mailat mig någon gång.

Mest klickade var Officerstidningen i måndags med 833 registrerade klick.

Sedan kom länken till Försvarsmakten från aprilskämtet om 390 klick, följt av en av referenserna till Jägarchefen i gårdagens inlägg om ryskt vapenskrammel. Därefter 221 klick till FMV i aprilskämtet. Sedan klickades det på konjunkturbarometergrafen. Därefter kom 201 klick på länken till Wikipedia om dagens datum. Summa aprilskämtet var alltså 390+221+201=812 klick, strax under Officerstidningen. Nu är inte dagen över än, men jag behövde blogga något, så ...

De efterföljande två klicken på foton är mina nya arbetskängor för gården, vilket tydligen var intressant att kika närmare på.

I övrigt var den mest klickade externa länken de senaste trettio dagarna denna bild med 856 klick. Officerstidningen knep andraplatsen. Bilder räknas som externa pga att de ligger under blogspot.com. Tredje mest klickade är denna bild från ett gammalt blogginlägg som fortfarande får väldigt mycket visningar.

















Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

4 kommentarer:

 1. Så mycket fake news nuförtiden så media vill inte spä på med mera.

  SvaraRadera
 2. Jag klickade bara för att se vart länkarna gick eftersom jag förstod att som var fejk...

  SvaraRadera
 3. För mig var det alldeles för MÖPigt så jag skummade bara inlägget. Reagerade dock lite på DDR-snacket. Nåja, glad påsk allihop!

  SvaraRadera
 4. Det var ju fejk men jag trodde aprilskämtet var i officerstidningen, därav klicken.

  SvaraRadera