Aktuellt

Nya extrema Ygeman-rekord för elpriserna - 630 öre per kWh i södra Sverige på måndagen den 29:e november

"Vi har inte elbrist." - energiminister Anders Ygeman (S) till Expressen 8:e september 2021 Nordpool har nu fastställt elpriserna ...

2021-04-22 08:22

Uppåt på alla börser - och uppgångarna fortsätter i Asien på torsdagsmorgonen

Samtliga börsindex bloggen följer steg under onsdagen, och uppgångarna fortsätter i de asiatiska tidszonerna under torsdagsmorgonen, tillsammans med små rörelser för räntor och valutor.
Hittade inget foto på Netflix på teven, så det fick bli Jackbox Party Pack 4 från tiden då man fick umgås med andra. Antagligen vad Netflix tycker om Disney Plus.
Tisdagens ras byttes alltså till upprekyl under torsdagen, om än måttligt jämfört med nedgången så vi pratar inte om vare sig börsrekord eller ens att tisdagen togs igen.

OMXSPI gick +0.65%, DAX +0.44%, S&P-500 +0.93% och Nasdaq Composite +1.19%. 

Rubrikerna pratar om raset i Netflix vars tillväxt i kunder avtagit. Föga överraskande kan inte allt växa till himlen, utan det är sigmafördelningen som gäller, inte exponentialfördelningen, även för moderata politiker. När det gäller Netflix så går det numera tretton streamingtjänster på dussinet och Netflix är ingalunda ensamma längre. Amazon, Apple, Disney, Paramount, HBO och gud vet vad för tjänster det finns numera och ovanpå det nationella störmningstjänster som ViaPlay, TV4Play etc. Snarare kan man som kund nöja sig med att betala för en per månad numera, bulkse de exklusiva filmer eller serier man vill se, och sedan avsluta.

Netflix gick -7.40% under onsdagen.

I de asiatiska tidszonerna fortsätter börsuppgångarna. ASX 200 +0.61%, Hang Seng +0.55%, Nikkei 225 +2.19% och Straits Times +0.80%.

Inga märkvärdiga valutarörelser och USDSEK hittas på 8:41, guldpriset på 484:- SEK per gram och den amerikanska tioåriga statsobligationsräntan backade en hundradels procentenhet till 1.57%.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

4 kommentarer:

 1. Jackbox över zoom är ej att underskatta (den som äger spelet ser till att skärmdela).

  SvaraRadera
 2. Tror nog varken på sigma eller exponentialfördelningen som ett bra sätt att beskriva det hela, men inser medan jag skriver att jag kanske överestimerar intresset för vad jag kan tänkas tro.

  SvaraRadera
 3. Jag har fortfarande inte köpt in mig i Netflix men är såklart sugen.

  Även om den årliga nettotillväxten av prenumeranter halveras till 10 % kommer de ha över en halv miljard betalande kunder 2030. På något märkligt vis lyckas de gång på gång öka priset ganska rejält och kostnaden per kund för mediabiblioteket kommer till slut sluta växa och istället sjunka kontinuerligt.

  SvaraRadera
 4. Netflix kändes som ett måste för 7-8 år sen när de var den enda vettiga streamingtjänsten. Nu är de bara en i mängden av tjänster som man kan köpa en månad och sedan vänta ett år till nästa gång.

  SvaraRadera