Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2021-04-01 08:53

Uppåt i USA på Bidens krispaket - både börs och räntor - uppgångar i Asien på skärtorsdagsmorgonen

I USA steg börserna på Bidens ofinansierade krispaket, vilket också fick räntorna att stiga något. Börsuppgångarna fortsätter på skärtorsdagsmorgonen i de asiatiska tidszonerna.
Mums

Ännu ett ofinansierat krispaket i USA sänkte inte den amerikanska dollarn nämnvärt, utan USDSEK är fortfarande 8:75. Räntorna på amerikanska statsobligationer steg med enstaka hundradelars procentenheter till de högsta nivåerna i år och 10-åringen handlas till 1.74% i ränta.

S&P-500 gick +0.36% och de skuldbubbledrivna teknikaktierna på Nasdaqbörsen gick +1.54% för Nasdaq Composite.

Och börsuppgångarna fortsätter i Asien.

ASX 200 +0.56%, Hang Seng +1.30%,  Nikkei +0.72% och Straits Times +0.25%.

Så vi får se om börstorsdagen, som väl är halvdag på grund av firandet av att zombieguden Jesus dödades första gången i den kommande helgen, innebär nytt börsrekord i Stockholm efter gårdagens tapp ner från rekordet med -0.20%.

Guldpriset är 483:- SEK per gram.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

2 kommentarer:

  1. Får vara tacksamma att gudasonen dog för våra synder så vi kan fortsätta leva i dekadens och förnekelse om att vi har eget ansvar för våra liv. Glad påsk!

    SvaraRadera
  2. Gjorde in Trump exakt samma åtgärd samma tid efter att han valdes in 2016

    SvaraRadera