Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-04-19 18:28

"Svält för klimatet" - regeringen vill tvinga fram klimatsmart ätande - svenska fattiga är för feta - anslår miljoner

Svenskarna är för tjocka konstaterade regeringen idag och att det inte är bra för klimatet, och inte bara hälsan att vara en överviktig klimatskurk. Därför anslår man nu en miljon kronor till Folkhälsomyndigheten och Livsmedelsverket som får uppdraget att se till att svenskarna äter mindre för klimatets skull. Idag är det orättvist att personer med dåligt socioekonomiskt status äter för mycket i förhållande till rörelse, och det måste åtgärdas.
"De kan väl äta skaldjur!"
Svenskarna är för tjocka konstaterar socialminister Lena Hallengren.
"Pandemin har tydliggjort hur viktigt det är för både individ och samhälle att arbeta förebyggande med att främja goda levnadsvanor."

Ministern pekar specifikt ut personer med fetma, högt blodtryck och diabetes som extra svårt drabbade av Covid-19. Regeringen skriver att forskningen visar att det är socioekonomiskt utsatta grupper som äter sämre och drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes, cancer och fetma. 

Landsbygdsminister Jennie Nilsson (S) följer upp med att detta är ojämlikt - dåligt socioekonomiskt status leder oftare till fetma - och att det inte är bra för klimatet och miljön med dessa matvanor. Lågt socioekonomiskt status ska alltså svältas. Nilsson:

"Det behöver vara enkelt att leva hållbart och maten är en avgörande del i detta. Samhället måste ge alla förutsättningar att konsumera klimatsmart och hälsosamt. Livsmedelskonsumtion behöver prioriteras för att minska ojämlikheten i hälsa samt förbättra klimatet och miljön."

Man inför alltså nu inte bara tidigare folkhälsomål, utan den av regeringen förhatliga fetman är alltså också en klimatfråga. 

Svenskarna, särskilt de med dåligt socioekonomiskt status, behöver alltså svältas för klimatets skull. Livsmedelsverket och Folkhälsomyndigheten får två miljoner kronor för att ta fram hur detta ska gå till. En smal befolkning är en klimatvänlig befolkning - är man tjock (BMI>25 som icke-idrottare?) är man alltså en klimatskurk.

Utspelen är förstås logiska och konsekventa med att man måste fjäska för Miljöpartiet. Nästa steg blir att konstatera att svenskarna behöver bli färre och vi behöver alltså föda färre barn. Den som inte är född äter inget, och är alltså bäst för klimatet. Så vi får se när utspelen om sänkta barnbidrag, slopade flerbarnstillägg (flerbarnssänkningar kanske?), slopad maxtaxa på dagis, sänkningar av föräldraförsäkringen med mera börjar komma för att tvinga fram minskat barnafödande så Sverige på sikt kan återgå till övergiven vild natur och agera koldioxidsänka åt övriga EU i form av ett folktomt naturreservat.

Enklaste sättet att göra det enkelt att leva hållbart och inte bli fet är förstås att chockhöja priserna på mat, så de socioekonomiskt utsatta inte blir för feta för de inte längre har råd. Annars kanske man kan skicka dem på en fostrande skogsskola, där de får arbeta av fetman.

Vad har du själv för BMI? Är du en klimatskurk, eller kan du se dig i spegeln med rent klimatsamvete?


För er som inte fattar det finner jag skuldbeläggandet av personer som lider av fetma är vedervärdigt, och dubbelt så när man nu sparkar på de som redan ligger i form av socioekonomiskt utsatta. Man får väl se det positivt att man satsar på att även bli av med den delen av väljarkåren. Ingen läser dock detta stycket.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

114 kommentarer:

 1. Britterna svalt ju ihjäl varenda folkslag de kom åt i flera hundra år. De måste dessutom ha en massa arbetslösa tjänstemän sen EU-utträdet. Utse en brittisk viceroy of Sweden bara, sen jävlar blir det åka av! Alternativt inför vi bara det brittiska köket som norm, så kommer alla frivilligt svälta sig till döds...

  SvaraRadera
  Svar
  1. 👍😎 korrekt!.....

   Radera
  2. Stalin hade väl kläm på det där han också med tanke på vad han utsatte Ukraina för på 30-talet.

   För övrigt undrar jag hur Body Positivity-rörelsen (de som tycker att det är hälsosamt att vara överviktig) kommer att reagera på detta - de har ju (hittills) varit solitt förankrade till vänster.

   Radera
  3. Det är som med koncentrationslägren, britterna är föregångsmän, andra lär sig efterhand.

   Radera
 2. Läste att chips är en av de mest klimathotande livsmedlen vi har i Sverige.
  Med andra ord är en snacksätande miljöpartist det största hotet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skämt åsido men faktum är att den mest onyttiga "maten" är den billigast. Är det skralt i plånboken så får du 1.5 liter ful-Cola och en stor chipspåse för samma pris som en stor paprika (69 kr/kg). Visst kan du köpa skattefritt på torget men som exempel bara. Verkar rätt vanligt förekommande i Lyxfällan-kretsar att ha stor läsk och chipskonsumtion så det är väl ett mönster. För övrigt så lobbar livsmedelsindustrin framgångsrikt mot socker/fettskatter utan lägger ansvaret på individen.

   Radera
  2. Ja vill du bli smal ska du äta fett och kött och dyra matvaror och undvik kolhydrater. Vill du bli fet och sjuk ät mjöl, fröoljor, chips, pommes frites, billys pizza och godis högpeocessad ibdustrimat som är billig.

   Radera
  3. Helt rätt från balkongen.

   Radera
  4. Det här med att billig mat är onyttig och dyr mat är onyttig är kvalificerat skitsnack. Linser, bönor, m.m. är nyttigt, billigt, näringsrikt. Rotfrukter är billigt. Billigaste köttet man får tag på är kyckling eller tonfisk på burk.

   Människor tenderar att få i sig för mycket kalorier när de äter LAT mat, med mycket fett och socker. Det är inte mättande och innehåller mycket kalorier sett till vilken näring man får.

   Människans primära kaloriintag ska vara kolhydrater.

   Sedan glömmer många bort tallriksmodellen, den funkar. Hälften grönsaker, 1/4 kolhydrater resp kött. Men problemet är att på många tallrikar finns inga grönsaker, så man äter sig mätt på en stor tallrik kött och kolhydrater. Det är inte dessa som är boven i sig, utan att man äter för mycket av det och får i sig för många kalorier.

   Radera
  5. Sjunkbomben, jag är rätt glad att vi inte tillsätter en massa sötningsmedel i söta produkter som även har socker i sig, som de gör i flera andra länder på kontinenten.

   Radera
  6. Håller inte alls med Tim. Primärt intag skall vara kött, kolhydrater undviks så mycket det går.

   Radera
  7. Alla kroppar man hittat från bronsåldern har ett lågt till normalt BMI men det finns mycket bevis för att man åt en ansenlig del kolhydrater. Det finns ingen motsättning mellan att äta kolhydrater och att vara smal, det beror på hur många kalorier man äter.

   Radera
  8. Ja exakt. Det gäller bara att göra av med de kolhydrater man äter, de som blir över lagras in som fett. Svårt att bli av med det fettet om man fortsätter med kolhydratrik kost. Nästa dag lagras det in lite till osv. Till slut sitter man där med 25-30 i BMI.

   Radera
  9. Även protein och fett omvandlas till kroppsfett om du får i dig för mycket av det. Det är inte energikällan i sig, utan överskottet av kalorier som skapar fettet på kroppen.

   Radera
  10. Allt sött påverkar inte kroppen på samma sätt heller:

   "New research suggests that fructose, a simple sugar found naturally in fruit and added to many other foods as part of high-fructose corn syrup, does not dampen appetite and may cause people to eat more compared to another simple sugar, glucose."

   https://www.medicinenet.com/script/main/art.asp?articlekey=166554

   Corn Syrup är förmodligen största anledningen till att Amerikanerna är fetast. Billigt, produceras i enorma mängder och används som utfyllnad i "allt".

   Radera
  11. Jag kan ge dieten: Kål, sallad, massa gröna blad dvs, skitsamma, o sen kött imassor.

   Radera
 3. Det är lite ologiskt att MP inte är vårt mest invandringskritiska parti med tanke på att konsumtion och klimatbelastning ökar när människor flyttar hit från fattigare länder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan alltid försvara tesen med att det inte behöver vara så ;)

   Radera
 4. Detta kan inte gälla oss med grov benstomme va?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det gäller inte om man har en utomordentlig stor och kraftig haka.

   Radera
  2. Ja, hakan är bra på många sätt.

   Radera
  3. https://open.spotify.com/track/45Vod9obH1icgnJEhyqymo?si=DTQa5trxQDumr1EEldgQ0g&utm_source=copy-link

   Radera
  4. Ni får ursäkta men det är ju faktiskt veckans bästa dag. https://open.spotify.com/track/2hF8xwNW0uOydgxs1gZtdq?si=jGiPMMF2SzKxegXNnMxlgA&utm_source=copy-link

   Radera
  5. Östergren: år så sägs det att "Svenskarna" inte har någon kultur.

   Radera
 5. Läste en tydlig kommentar rörande att BMI är ett dåligt mått på fettma.

  Har du ett BMI över 25 och känner dig osäker på om du är fel eller muskelös, komplettera med att tryck in ett fingr i midjan, försvinner fingret är du fet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan sluta meningen tidigare, om man har ett BMI över 25 och känner sig osäker på om man är fet eller inte så är man fet.

   Radera
  2. Det är lite som att köra bil dagen efter man druckit alkohol. Måste du räkna efter hur mycket du drack för att veta när du är nykter nog, då är du inte nykter nog.

   Radera
  3. Tim
   Det finns undantag. Visserligen rätt ovanligt. Som fd bodybuilder hade jag över 27 i BMI. 170 cm 80 kg i nära tävlingsbart skick. Nästan svårt nypa fett i midjan och sixpack. Ovanligt som sagt.
   Även idag som betydligt äldre men med rätt hygglig muskelmassa är den fel.

   Radera
  4. Nils Nilsson
   Men då sprang du inte heller runt och brydde dig om ditt BMI eller var osäker kring det.

   Radera
  5. Skulle säga att det finns fler personer med ett BMI under 25 som är "fetta" än vad vi har problematik mad att individer medett BMIöver 25 är muskelösa.

   Radera
  6. BMI är ju känt för att vara ett väldigt dåligt mått på just övervikt, speciellt hos män. Har själv över 25 i BMI min vikt är uteslutande skelett och muskler och inte fett då jag stryrketränar mycket.

   Radera
  7. Bitterchiefen, män som tränar mycket är anekdoter. Det är tröttsamt att ständigt få höra denna invändning. Som jag skrev, idrottar man så är inte BMI nödvändigtvis rättvisande.

   Radera
 6. BMI..ehrm..alldeles för högt men på väg åt rätt håll..

  SvaraRadera
 7. Hmm.. vid förra sekelskiftet så organiserade man en mejeriverksamhet som var sanslös.. bymejerier överallt, dr man gjorde smör ost och annat av den mjölk som varenda bonde egentligen levererade till bymejeriet. konsumtionen av mejerivaror - per individ - ökade fram till 1953, för att sedan falla i samma takt som det ökade... Nåväl, vid samma tidpunkt böj<de staten förespråka billigare mat - brödet (68 skivor bröd om dagen..) ja, ni minns.. och därmed en massa snabba kolhydrater som vi nu ser resultatet av..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Killgissar att man fick mer vardagsmotion tidigare. Det här med bilberoende köpcentra utanför stadskärnan är ju ganska nytt.

   När man ser bilder från en badstrand från förra generationen ser man få ens överviktiga personer.

   Radera
  2. 6-8 skivor bröd om dagen hade inte ett skit med staten att göra, det var näringslivet. Bageriernas branschorganisation. Det var alltså en ren reklamkampanj. Tänk att den myten lever kvar nästan 50 år senare, att Socialstyrelsen skulle rekommendera bröd.

   Radera
  3. Brödinstitutet var namnet på branschorganisationen, och valet av namn skulle väl ge ytterligare tyngd bakom budskapet?

   Radera
  4. Säkert. Minns även nån schamporeklam från 90-talet med referens till "vitamininstitutet i Schweiz". Ungefär lika trovärdigt.

   Radera
  5. @Ben: Vem hittade på uttrycket "Love handles"? Dök väl upp någon gång i samma veva - eller är det äldre?

   Radera
  6. @Ben Dover, du måste tänka på långköraren Pantene Pro V med aktiva pantene pro V ämnen (vad nu det är??).

   Radera
  7. Jo Socialstyrelsen var med på det hela ju.
   Sen var det väl inte de som direkt batalade påpekadet det så ala märkte det kanske

   Radera
 8. Är för kort helt enkelt.

  SvaraRadera
 9. Detta bőrjar likna diktaturer som Stalin, Hitler elr Kina mfl. Vad kommer nästa gång, din panna elr käke. Inget undra på att det mobbas i skolor!

  SvaraRadera
 10. problemet är nog inte den vanliga husmanskosten folk äter, utan söta juicer läsk godis osv. jag håller vikten bra på att bara dricka vatten & kaffe.

  SvaraRadera
 11. Var det inte någon här på bloggen som nämnde att 10Kg övervikt är bästa prepperdieten? Bara att tillsätta vatten och leva på övervikten ett tag?
  Kanske man bara hittar ett gäng överlevande (då smala) WT när kriget är över?
  Själv har jag bara BMI på 20.7 så jag ryker nog fort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vinnare i Robinson var väl ofta lite överviktiga då de började

   Radera
  2. De feta är nog vinnare till slut...eller inte.
   it ain’t over till the fat lady sings.

   Radera
  3. Tänker du på den där polisen? Han var väl rejält överviktig då han var relativt kort också. Han vann dock vill jag minnas.

   Radera
 12. Först och främst är BMI-formeln inkorrekt ifall man nu inte har en längd som den är normerad runt. Detta för att kroppen är i 3D och då fungerar inte formeln (kvadrat) för människor som t ex är över 2M särskilt bra. BMI mellan 25-30 ifall man nu är 2,06M kan alltså vara okej, argument emot är ofta okunskap i frågan.

  Främst är man en klimatbov ifall man bor i en gammal villa och inte i en mindre lägenhet i en större stad där man inte behöver bil utan kan gå till jobbet. Stora villor med få invånare borde alltså beskattas utifrån miljöavtryck, så vi får hoppas på en ordentlig fastighetsskatt framöver för den som överbrukar moder natur genom sitt boende. BMI diskussionen är trams i sammanhanget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är man som man i medelspannet 1,74-1,90M fungerar dock formeln hjälpligt. För storvuxna män fungerar den väldigt dåligt, precis som den gör för kortvuxna kvinnor eller män.

   Radera
  2. Du har faktiskt fel för din konsumption driver upp din miljöbelastning ganska ordentligt. En äldre ensam person i en villa har alltså ganska låg belastning jämfört med en 40+ IT konsult som gillar tekniska prylar och att äta ute och köpa kläder.

   Maten är en del i det hela när det gäller konsumptionen.

   Villan är ett tacksamt skattesubjekt, alltså skall den klassas som miljöskadlig.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  4. Ome vi har ju en enormt hög skatt istället!!! Om övriga skatter varit lägre så hade det inte varit så gnälligt med en högre fastighetskatt.

   Radera
  5. Fastighetsskatt/avgift småhus är 8.524 SEK/år.
   Fastighetsskatt/avgift hyres/BRF är 1.459 SEK/år.
   Det betyder att skatten är 5.84 ggr högre för småhus kontra hyres/BRF.

   Radera
  6. Det är lite lurigt att räkna på miljöbelastningar med tanke att dessa underlag är gjorda med tanke på att gynna en urban befolkning på ett ganska kreativt sätt.

   Vi kan sammanfatta det med att fotosyntesen räknas inte in i klimatmodellerna.
   https://liu.se/nyhet/lantbrukets-roll-som-klimatbov-kan-ifragasattas

   Så vilket boende har störst klimatbelastning?

   Själv bor jag i ett timrat hus byggt 1850 på 350m2 uppvärmt med bergvärme.
   I trädgården har jag ett tjugotal fruktträd samt flera almar som har en diameter på över en meter.
   Gräsmatta har jag också förstås.

   Både hus, trädgård och tillhörande träd binder ansenliga mängder kol varje år.

   Almarna är förstås skyddade och inventerade av länsstyrelsen så jag gynnar även den biologiska mångfalden.
   Huset är byggt helt fossilfritt dessutom.

   Om vi ska återgå till matens miljöbelastning så äter jag vanligen rött gräsbetes kött och täckodlar mina grönsaker.
   Socker håller jag på att fasa ut till förmån för egenproducerad honung.

   Så vad är egentligen ett mer klimatvänligt boende?

   En nybyggt svanenmärkt byggnad, där de inte har tagit in fotosyntesen i ekvationen?
   Eller ett äldre timrat hus där min livsstil gynnar en högre biologisk aktivitet än om där hade vuxit skog eller spannmål?

   På tal om spannmål.
   Ni vet väl om att tack vare dessa kreativa miljöberäkningar så klassas jordbruket som en miljöfarlig verksamhet.
   Så varför inte då asfalterad upp marken och bygg köpcentra där i stället.
   Eftersom det med samma logik ger en lägre miljöbelastning.

   Radera
  7. Nytt eller begagnat kan sättas in i många sammanhang.
   Vad är bäst, köpa nya eller begagnade kläder etc.
   Miljöpåverkan blir högre vid nyproduktion, å andra sidan ger det momsintäkter till staten etc.

   Radera
  8. Sanslöst att räkna in sin tomt eller trädgård rakt av i sin uträkning av miljöbelastning. Hade trädgården bundit mindre koldioxid om du inte bodde där? Det är eventuell differens mellan mängden koldioxid som binds nu och mängden koldioxid som hade bundits om man inte haft trädgården som ska räknas.

   Radera
  9. Känsligt ämne , B2B. Uppenbarligen. Måste vara bäst?

   www.klimatkontot.se rekommenderas.

   Problemt är högbetalda , högkonsumerande människor i storstäderna som tror att de är miljövänliga för att de åker buss. De tar så mycket för givet.
   De har råd att leva livet, vilket ger utsläpp.

   Din nya lägenhet ligger i ett betonghus, eller hur? Förnybart. Sure.
   Det tar många årtioenden innan den lägre energiförbrukningen betalar tillbaka sig.

   Det är faktiskt inte jag som kallar orten för gräddhylla, det är faktiskt bloggen som omnämnt det som gräddhylla. Jag känner grannarna, det är fan inte någon gräddhylla här.

   Men fördelen är att det är stabila familjer och bra omgivningar. Till skillnad från kommunen som bygger en ny stadsdel på åkermark för man ville ha en spårväg :)

   För övrigt finns inte 10+ åkermark med havsutsikt utom i några få ställen i Skåne. Det mesta med havsutsikt är betydligt sämre åkermark, det är om den är skyddad betesmark idag. Det enda som växer där är grässorter pga torrt och näringsfattigt.

   Vi klarar oss utmärkt på en bil, både före/efter pandemi. Ser inget annat framledes. Kanske en elmotorcykel eller varianter i form av mindre bilar. Har en bekant som arbetar fram en smidig liten bil. Kolla på Ecoist.

   För övrigt vill jag tacka bostadsbubblan såklart, men det mesta har jag betalat själv vid det här laget genom att inte överkonsumera.

   Självklart finns det fördelar med höjd fastighetskatt/avgift, baserat på värderingen. Annars ww.ecoist.se. är det inte en fastighetskatt.

   Radera
  10. Jo du, det blir nog liv i luckan när de självutnämnda miljöaktivisterna som lajvar fastighetsskatteexpert boendes i nybygge med skattefrihet i 15 år tvingas skatta även de.

   Radera
  11. Att nybyggen är skattebefriade är främsta argumentet mot att fastighetskatteravgifterstraff har någon som helst miljöfunktion :)

   Radera
  12. Vilken rolig diskussion som påbörjades. Jag tog tempen. Alla är vi såklart bäst. Har precis varit ute och gått 15 000 steg i 20 graders värme för att hålla min BMI i schack, i intervallet 20-25.
   Att nybyggen är skattebefriade är väl lämplig nu när fastighetsskatten förhoppningsvis återinförs av vår älskade Maggan.

   Förövrigt vill jag tacka kryptobubblan som givet livet en annan dimension.

   Radera
  13. Sen har ni rätt i att BRF-lägenheter har för låg skatt relativt villor, men förslaget ändrar ju på det. Där lägenheter också skall beskattas utifrån värdering. Vi få se hur det bli med den saken. Nybyggen ter sig synnerligen attraktiva för den som inte vill ta risken.

   Radera
  14. Börjar nästa tro att B2B och Svinto är samma person. "Jag tog tempen" klassisk Svinto trademark 😅

   Radera
  15. https://www.klimatkontot.se/ gav mig 3,3 som siffra. Är det dåligt?

   Radera
  16. Östergren, det kan du få tro :-). Hursomhelst blir som vanligt, man försvarar sin egen livsstil. Jag är åtminstone ärlig med det. Borde såklart inte äga en elbil och äta kött alls. Möbler och kläder försöker jag köpa second hand. Men rör inte mina krogbesök fram tills 20.30 på helgerna varannan vecka. Pesten har säkert förbättrat mitt klimatavtryck.

   Radera
  17. Rickard, don't mention the spårvagn. Märkligt nog glömde man prata med gubbarna i Göteborg, hur de hanterar hjul som blir "fyrkantiga". I övriga har du mycket rätt, ny stadsdel på prima åkermark. Nybygget är i betong och tegel, men har ett riktigt sadeltak. Marken är dock en spillyta, perfekt att förtäta. Riktiga proffs som bygger, det var dock inte så poppis när gjutformen bankades på plats i Söndags. Det är trots allt gräddhyllan 100-200m bort, där husen säljs för 20-30M.

   Radera
  18. Rickard, angående Ecoist, jo jag vet vem han är. Trevlig såklart. Träffade han för 15 år sedan när han arbetade på Koenigsegg. Han är dedikerad minst sagt. Hoppas det går bra för honom. Jag vet dock inte vad du menar med stabil familj? Vi har nog olika uppfattningar där över den konstruktionen.

   Radera
 13. Det nästa blir väl att idrott är dåligt för klimatet då idrottare förbrukar mer energi och måste äta mer

  SvaraRadera
 14. Jupp, var med en gång i förhistorien på en Billan Westin (googla) och kompani- frukost.
  Herrejösses vad de kunde äta!

  SvaraRadera
 15. Hur svårt kan det vara att använda korrekta termen Diabetes TYP 2 då det är det man menar?
  Mvh en typ etta som är less på folks förutfattade meningar

  SvaraRadera
 16. Själv har jag gått ner 7 kg på 2,5 månader bara genom att äta annorlunda. Har skippat allt vad kolhydrater heter, då menar jag verkligen ALLT.
  När man går över på ketogen kost blir man nästa aldrig hungrig heller.
  Det kräver ett stort mått av diciplin men det står min fru för.

  https://www.adlibris.com/se/e-bok/ketoguiden-med-100-recept-och-maltidsplan-for-30-dagar-9789177835172

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grymt jobbat! Keto är är fett bra ;)

   Radera
  2. Har själv tappat en del med den, problemet är att det är svårt att hålla den långsiktigt. Egentligen inte pga att maten inte är god, utan att man har kolhydrater kring sig i hela samhället. Hade det funnits "ketohak" i varje by så hade det varit lättare. Svårt när man inte har en fast arbetsplats, samt saknar ork att göra matlådor osv.

   Radera
  3. Går även att kombinera fint med 20:4 ("Warrior") dvs ingen mat efter 20.00 på kvällen fram till 16.00 nästa dag. Bara vatten( + mineraler)

   Cyklisk Keto är en variant till,strict Keto mån-fre, binge på lördag, fasta på söndag. Givetvis kombinerar med högintensiv träning före lördagen.

   Simulerar (ett fiktivt tänkt "jägarliv") och stimulerar tillväxt hormonerna maximalt.

   Bonde/samlar samhället är det som gjort oss feta och lata.

   Radera
  4. Äter man keto och så fossilfritt man kan.
   Främst då gräsbeteskött och -mejerivaror.
   Ja då går man in i en överväxel vill jag lova.

   Radera
  5. Hur märker kroppen att maten är fossilfri?

   Radera
  6. Fossiler är hårda att tugga

   Radera
  7. Imponerande nedgång. Själv så står jag stilla på 5kg:s minskning. Jag blir röd i solen.

   Radera
  8. Men nu tycks jag ha fastnat på 73 kg och BMI 23,4.

   Radera
  9. 80kg och BMI 24,4, så jag är 4-5 cm längre än dig men tjockare :)

   Radera
 17. Historien upprepar sig alltid men i ny skepnad. Var uppmärksam på miljö fascist-kommunismen

  SvaraRadera
 18. Nej, jag är ingen klimatskurk, jag är visserligen överviktig men är inte del av den gruppen med socioekonomisk låg status som förpestar klimatet som man behöver komma åt.

  Jag har ätit mig fet på riktig mat och dyrt vin och bidrar med tillväxt både för samhälle och midja.

  SvaraRadera
 19. Regeringen vill skapa förutsättningar för att ge socioekonomiskt utsatta samma möjlighet att kunna äta lika bra mat som resten av oss så att de kan leva hälsosammare, lyckligare liv och som dessutom minskar kostnaderna för samhället totalt.

  Detta är tydligen inte ett bra grej enligt bloggen...? Inte säker på hur man lyckas vrida det till att feta ska svältas, skuldbeläggas och sparkas på (jag läste sista stycket) men visst, jag har ibland också otur när jag tänker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En miljon kronor är i sammanhanget alltså förmodligen inte mer än en broschyr eller två att dela ut till gymnasielever och socialtjänstkunder.

   Radera
 20. Hur kommer det sig att helt relevanta och sakliga argument som dessutom följer ämnet raderas?

  Tycker mig se en tendens att argument som går emot din tes och som du inte kan argumentera emot i sak helt enkelt tas bort. Blir inte det en helt egenskapad filterbubbla?

  Och det ska tilläggas att jag syftar på inlägg som på intet sätt kränker någon person eller grupp eller liknande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Personer som inte är vitlistade får sina kommentarer raderade. Spelar ingen roll vad de skriver.

   Radera
  2. Det finns endast en sådan kommentar i detta ämnet och den lyder:

   "Tim.. Nej, det är inte lat mat, det är Enkel mat. De exempel du ger är Inte enkel mat. Det går inte att äta enkelt OCH nyttigt OCH billigt. Det går däremot att äta enkelt, nyttigt och dyrt. Slutsats: Du har fel när du säger att det handlar om lathet."

   Dock är den skriven av en person som inte döpt sin signatur (Anonym, Okänd etc) och som det står i kommentarsreglerna så släpps inga sådana in. Döp din signatur så man kan följa diskussionen, annars släpps du inte in.

   Radera
  3. God morgon Lars.
   Du gör naturligtvis som du vill med vitlistningen. Tycker "Josephine, marknadschef Booli" var relevant trots partsinlaga gällande "absurd värdering Hemnet" och den kommentaren nådde inte officiell listning på bloggen.

   Radera
  4. Det beror på att jag bara går igenom kommentarer med några dagars mellanrum. Hon kommer vitlistas och dyka upp igen när jag gör det.

   Radera
  5. Bra, misstänkte att det var tidsbrist.

   Radera
  6. Kan inte sitta och bevaka kommentarer 24/7, därav måste alla som inte är vitlistade raderas. Finns ju en del personer med diagnos eller ett beteende som kräver rättsväsendets agerande. De får cirkelrunka med sig själva på Flashback, rent av bokstavligen då den personen som reggar flest signaturer här har 4-5 st på Flashback som hen snackar med sig själv med. För övrigt var hen även reggad som Rickard L, som jag kickade ut här om dagen.

   Radera
  7. Fattar inte att du orkar.

   Radera
  8. Öht är ju alla kändisar och pseudokändisar utsatta för sådant här. De som inte orkar blir aldrig kändisar och lägger ner rätt omgående. I grunden måste man vara en person som skiter i vad andra tycker om en, samt kan filtrera.

   Radera
  9. Blir bara lite mer publikt med en blogg. Jag slänger t ex all post jag får i brevlådan som saknar avsändare. Åker direkt i soptunnan utan granskning.

   Radera
  10. Nu har jag vitlistat tre kommentatorer, inklusive Booli.

   Radera
  11. Kan bekräfta din bild av flashback. Ett gäng incels ledda av SD-Bengt. En tragisk samling folk, tragisk i den mening att de finns och känner sig utanför. Bra du slängde ut puckot Rickard förresten, hen var ju knappt läskunnig.

   Radera
  12. Hursomhelst, det bekräftar min bild av SD väljare som oftast är svagbegåvade. Faktiskt aldrig träffat nån smart människa som röstar på SD. Men jag umgås i ett annat spann kanske, där medel nog är Mensa-kvalificerade och smarta MILFar. Sen jobbar jag med de andra smarta hjärnorna som gick ut Teknisk Fysik med 5:or i alla ämnen. Bra för min ödmjukhet, då många är betydligt smartare än mig på jobbet.

   Radera
 21. Kan man vara överviktig samtidigt som man är undernärd?

  Jag tror att en hel del människor har byggt upp en rejäl övervikt i jakten på tillräckligt med näring.

  Det är ju allmänt känt, fast få talar om det, att maten vi äter idag har inte alls den mängd näring och vitaminer som maten hade förr.

  Kan det vara så att om maten höll lika god kvalitet som den gjorde för några mansåldrar sedan så kommer många att gå ner i vikt per automatik?

  SvaraRadera
  Svar
  1. "allmänt känt" - varifrån då?

   Radera
  2. Makronutrienterna fett, kolhydrater, protein finns listat i detalj för respektive livsmedel, orkar man kan man räkna fram den perfekta dieten. Mineraler och vitaminer är de näringsämnen som återstår, tillskott kan man köpa i hälsokostaffären. Finns absolut ingen anledning att tratta i sig ett kaloriöverskott för att få i sig nåt slags "extra" näringsämnen.

   Radera
  3. Kalorier in minus kalorier ut = viktförändring.
   Anledningen till att de flesta var slim fit på 70-talet var kaloribalans.

   Radera
  4. "Kan man vara överviktig samtidigt som man är undernärd?" Svar nej.

   Radera
  5. Anders en intressant tanke. De flesta vet att man blir fet av fett och söt av ... En rekommendation till mammor för inte allt för länge sedan var att ge barnen saft och bullar när de kom hem från skolan. Saften var gjord på bär som plockats i närmiljön med tillsatt socker tills billig mer syntetisk saft började säljas och även mammor började arbeta utanför hemmet. Statliga kampanjer för socker kom efter första världskriget.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  6. Östergren
   Det går alldeles utmärkt att vara överviktig och lida av näringsbrist. Det är vanligare än vad man tror och börjar bli ett växande problem i fattigare länder. I väst är det främst ett problem när folk börjar försöka bli av med övervikten med konstiga dieter.

   Radera
  7. Tim. Jo jag känner till det gällande näringsbrist. Jag svarade på undernärd.

   Radera
  8. Definitionen av undernärd är en person som lider av skadlig undervikt, dvs inte får i sig kalorier nog. Tillståndet är utan åtgärd dödligt.

   Nanotec, dåtidens barn (du själv?) sprang ut och lekte efter saft och bullar tills dess att mamma ropade in dem för att maten var klar. Efter kvällsmat - läxor och samvaro.
   Ingen skärmtid där och stillasittande.

   Studsmatta är en av de bästa barnuppfostringsautomaterna som finns. Bara att öppna verandadörren, givet man bor i en miljövidrig villa och inte "Svanenmärkt skiljsmässonybygge".

   Barn på 50-talet osm fick mer saft och bullar än vad deras kroppar förbrände blev också överviktiga.

   Tim-näringsbrist är inte undernäring. Vid näringsbrist saknar man nödvändiga substanser som kan medföra undernäring, men det kan också vara andra symptom. Ofta pga enahanda kost, lätt skett i ekonomiskt utsatta situationer.

   Radera
  9. Alltså, socker är socker. Men vi har mer och mer sockerarter i vår föda, vilket gör att vi får i oss mer och mer socker. Det har en större andel av vårt dagliga kaloriintag. Det påverkar på många olika sätt och man behöver inte gå över på en extremdiet och övergå i samma metaboliska tillstånd som alkoholister vars leverfunktion gått in på övervarv pga långvarig storkonsumption.

   Det finns inget som indikerar att den som äter blandad kost i någorlunda den riktningen som hälsoutbildade på området förespråkar, ex tallriksmodellen skulle drabbas av näringsbrist.

   Att dagens vegetabilier påstås sakna näring beror på att de smakar ofta annorlunda. Betänk att de är framodlade för att massproduceras och transporteras långa sträckor med hög hållbarhet och se fina ut i disken. Konsekvensen kan bli att en hel del smakämnen påverkas. Lagerhållningen påverkar extremt mycket.

   De behöver inte ha mindre C-vitamin eller andra ämnen, men kan möjligen ha det. Det beror på.

   Radera
  10. Gillade din kommentar "Svanenmärkt skiljsmässonybygge". Jag får nöja mig med pool och grill, studsmatta börjar barnen bli för stora för. Men jag håller med dig, villalivet har sina fördelar speciellt ifall man bor i en lågskattekommun som diar på tätorterna.

   Radera
  11. Intressant om fastighetsskatt på Cnbc linjärtv nu. Återkopplar när/om det kommer i tryck. Texas har den högsta skatten med 2.2 procent.

   Radera
 22. Min käpphäst när sådant här kommer på tal är att det är alla sportfånar som borde straffbeskattas. Hur mycket extra kalorier behöver inte dessa dårar som springer omkring därute i ur och skur? Eller de som bökar och stånkar på gymmet i ottan?

  Om det vore nån logik i det hela så skulle det vara extra skatt på löparskor och gymkort. Låt oss soffpotatisar med några extra trivselkilon vara i fred! Men något säger mig att det inte kommer hända. Det är alltid tacksamt att klaga på tjockisar. De stackars rökarna får också utstå allt för mycket spott och spe.

  SvaraRadera
 23. Lite dubbla budskap.
  Tjockisar ska få gå före i vaccinationskön.
  Blir fet om du vill ha vaccin snabbare.

  SvaraRadera