Aktuellt

Nya extrema Ygeman-rekord för elpriserna - 630 öre per kWh i södra Sverige på måndagen den 29:e november

"Vi har inte elbrist." - energiminister Anders Ygeman (S) till Expressen 8:e september 2021 Nordpool har nu fastställt elpriserna ...

2021-04-26 17:35

Regeringen fortsätter krypa för diktaturen Turkiet - kallar folkmordet i Armenien för massövergrepp

Regeringen Löfven (S) och utrikesminister Ann Linde fortsätter krypa för diktaturen Turkiet och kallade därför folkmordet i Armenien för massövergrepp. Man vill inte riskera att Turkiet släpper på flyktingvapnet igen och undviker därför att göra som USA och Joe Biden nu gjort och som riksdagen redan 2010 beslutade, nämligen erkänna att det var ett folkmord när runt en och en halv miljon Armenier mördades av Turkiet (Ottomanska riket).
Ann Linde är glad
"24 april är minnesdag över massövergreppen 1915 i dåvarande Osmanska riket. Skildringar från 1915 vittnar om stort mänskligt lidande och skoningslös grymhet som aldrig får glömmas eller upprepas."
Nu vet vi åtminstone att 1.5 miljoner människor inte är folkmord, utan massövergrepp och stort mänskligt lidande.

Sedan har varken tidigare regering Borg/Reinfeldt eller de efterföljande regeringarna Löfven gjort som de blivit beordrade av riksdagen 2010 och erkänt detta som ett folkmord. Vad Borg/Reinfeldt skyllde på för att slippa göra som man blivit beordrade är väl oklart, men regeringen Löfven är förstås helt livrädda för att Turkiet ska släppa loss flyktingvapnet och de miljontals flyktingar från inbördeskriget i Syrien man har sittande för att få EU att betala mångmiljardbelopp i euro årligen till den turkiska diktaturen.

Så i slutändan fortsätter Sverige att krypa och kräla för diktaturen. Inget nytt där, utan en gammal och stolt socialdemokratisk tradition. En ny så kallad flyktingkris skulle förstås inte direkt stärka S i opinionen, alternativt tvinga dem att föra en helt annan migrationspolitik som går emot allt de normalt säger. Så man får väl nöja sig med lite massövergrepp för att undvika en upprepning av 2015. USA och president Joe Biden har inte riktigt samma situation på andra sidan Atlanten.

I övrigt behöver svensk grundlag ändras så att vi får en författningsdomstol som kan åtala, döma, fälla och konsekvensutsätta ministrar och regeringar som inte följer riksdagens beslut med faktiska straff mer än en utskällning i konstitutionsutskottet, t ex fängelse.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

38 kommentarer:

 1. Vad säger övriga EU ?

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Officiellt folkmord enligt EU
   https://www.armenian-genocide.org/Affirmation.217/current_category.7/affirmation_detail.html
   Lista med länder
   https://www.armenian-genocide.org/recognition_countries.html

   Radera
  2. Sverige står med i den listan, kanske pga riksdagen 2010 då.

   Radera
 2. Behövs ingen grundlagsändring. Riksdagen kan ge regeringen sparken när som helst om det hade varit någon som tyckte att det här är en viktig fråga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. brk: Synnerligen tungt vägande kommentar!
   Hade tänkt skriva den själv men du besparade mig uppgiften. Tack!

   Radera
  2. Problemet är guldfiskminnet hos väljare. Som tur är så dominerar S bland sistagångsväljarna som de redan grundligt har blåst på pensionen.

   Radera
  3. AGGE: På vad sätt menar du S har blåst någon på pensionen?

   Radera
  4. Kanske AGGE tänker på Göran P att han lånade ett par hundra miljarder ur pensionsfonderna som lovades att betalas tillbaka?

   Radera
  5. T: Vare sig Göran Persson eller någon annan har lånat eller stulit några hundratals miljarder ur pensionsfonderna.
   Och därför finns heller inget löfte om någon återbetalning.
   Däremot skänkte Göran Persson cirka 90 miljarder till pensionsfonderna.

   Radera
  6. Chief, det är en meningslös diskussion med dessa herrar. De vill inte förstå eller kan inte, att detta var kanske det bästa GP gjorde under sin tid, att fixa till ett hållbart pensionssystem. Men det är väl för jävligt ändå. Vem som blev blåst av S är förstås intressant att veta. Att vara blåst låter inte så kul.

   Radera
  7. Hållbart pensionssystem? Hur är något hållbart när det inte ens fungerar och vi som nu betalar in till systemet inte kommer få ta del av det? (Det kommer krascha).

   Radera
  8. Chief, ”skänkte” var ett intressant ordval, antar då ur egen ficka, ej omfördelning av skatteintäkter.

   Radera
  9. SniffmeisteR: Intressant påstående att pensionssystemet kommer att krascha. En vedertagen samlad bedömning av befintlig expertis på området, d.v.s. aktuarier, statistiker, ekonomer etc. gör en helt annan bedömning än den du torgför.

   Radera
  10. Andy: Angående ordval då principen Don efter person och Sådant läder skall sådan smörja ha.
   Kan dock intämma i att ordet *efterskänkte* måhända bättre beskriver vad som avses.
   Samt att det rör sig vare sig om medel ur egen ficka eller omfördelning av skatteintäkter utan om över tid ackumulerade tillgångar i de aktuella pensionsfonderna.

   Radera
 3. Det går alltid att hävda att frågan är komplex ...

  "Statsministern har vid tillfällen hänvisat till slutsatsen av den tillsatta utredningen som 2016 slog fast att frågan är komplex."

  https://www.armeniska.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bildt hänvisade till att forskningen och parterna borde diskutera frågan. Vad jag förstår så är forskningen ganska eniga om att det var ett folkmord ...

   https://www.europaportalen.se/2010/03/sverige-erkanner-folkmord-pa-armenier

   Radera
 4. Samma person som vill illegalisera att förneka förintelsen förnekar förintelsen av armenier.

  Rekommenderar starkt en resa till landet, Yerevan är en underbar stad och att besöka deras öppna konstmarknad är ett under för sinnet. Man kan hitta många otroligt prisvärda och vackra målningar, men se till att ha preppat för export i förväg om ni ska köpa något.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem är denne person som "förnekar förintelsen av armenier" menar du?

   Radera
 5. Var skulle nu regeringen lägga museet över massövergreppet mot judarna ?

  SvaraRadera
 6. Om detta massövergrepp må ni berätta.

  SvaraRadera
 7. Hur var det nu, ville regeringen Löfven göra det olagligt att förneka massövergrepp?

  SvaraRadera
 8. Cirkulera, här finns inget nytt att se, bara en i raden av regeringens masstabbar.

  SvaraRadera
 9. Det skulle knappast hjälpa med en författningsdomstol eftersom den svenska ankdammen är för liten och intellektuellt inavlad. Alla är beroende av varandra och ingen har råd att framstå som "troublemaker" och ställa till seriösa bekymmer för samma folk som de träffar på julfester och alumniföreningar.

  SvaraRadera
 10. Var går gränsen mellan massövergrepp och folkmord enligt S? 2 miljoner mord på försvarslösa civila eller ännu mer?

  SvaraRadera
 11. Du är utrikesminister. Det finns tre alternativ:
  1. Kalla en spade för en spade. Relationen med Turkiet blir sämre, men ändrar inget beteende. Du får lite kredd för att du stod up för sanningen.
  2. Slira på frågan och undvik att kalla det för vad det är. Du kommer framstå som feg och kanske lite korkad, men Turkiet kommer inte bli upprörd åtminstone.
  3. Håll tyst. Du får utstå lite kritik från de som tycker att du borde kommentera, men i gengäld kan du fokusera på strider du faktiskt kan vinna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lars H: Synnerligen realistisk inställning du här ger prov på!
   Det kallas pragmatism och realpolitik ... tar inga höga poäng i moral och etik men står med båda fötterna på jorden!

   Radera
  2. chief: Men se upp! Det kan vara kvicksand som du har under fötterna.

   Radera
  3. Observer: Jag vet nog faen var jag sätter fötterna!

   Radera
  4. chief: Ja, du kan sannolikt konsten att navigera förbi alla blindskär, förmodar jag ;)

   Radera
 12. Finns ens ordet massövergrepp?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt ny socialdemokratisk standard så definierar det slakt av försvarslösa civila upp till åtminstone 1,5 miljoner människor. Det är då en ny sorts mildare form av utomrättsliga massavrättningar baserade på etnisk grund. Denna nya folkrättsliga dimension har utarbetats av utrikesminister Ann Linde (s) och godkänts av Statsminister Stefan Lövfen (s).

   Det är bara för Wikipedia att kopiera och lägga in i uppslagsverket.

   Radera
 13. Bryr sig verkligen Turkiet om vad "stormakten Sverige gör och säger?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej och ja. Sverige som sådant är mer marginellt Vi är dock inte bara Sverige. Vi är en del av EU, vilket Turkiet bryr sig väldigt mycket kring.

   Radera
 14. Är inte detta till sin kärna en ekonomisk fråga? Turkiet håller idag ca 4 miljoner flyktingar. Kostnaden för att göra Turkiet så sura så de släpper iväg dessa mot EU är nog att anse som relativt hög, så om man i det fallet behöver kompromissa om något som hände 1915 i ett ett land som inte längre finns och som ingen (förutom några få) egentligen bryr sig ett skit om varför ska man?

  Detta är antagligen långt ifrån det enda som gjorts i denna härad.

  Pengar luktar inte!

  SvaraRadera
 15. Har jag missat när Twitter blev svenska regeringens officiella kommunikationskanal? I så fall förstår jag varför varje ord måste vara minutiöst studerat, tredubbelt övervägt och korrekturläst innan det skrivs där!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utrullningen till SweGov låg väl ändå rätt sent i förhållande till POTUS. :)

   Radera
  2. Utrullningen till SweGov låg väl ändå rätt sent i förhållande till POTUS. :)

   Radera
 16. Det enda rätta i nuläget skulle vara om alla länder i EU officiellt bekräftar turkarnas folkmord på kristna, samtidigt som att havs- och landgränser mot Turkiet är hermetiskt slutna, så att Turkiet inte kan använda migrantvapnet mot oss.

  Om de ändå försöker, så är det inte svårt att snabbt och fullständigt krossa den turkiska ekonomin med välinriktade åtgärder.

  Sidokommentar: jag tycker verkligen om den turkiska kulturen och det turkiska folket, men avskyr Erdogan och hans islamism byggd på nationalistisk fernissa. det fanns en tid då man kunde besöka Anit Kebir (Ataturks mausoleum) i Ankara och det var förbjudet i lag att skyla huvudet; låt oss hoppas att den tiden kan återkomma.

  SvaraRadera