Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2021-04-06 08:07

Nytt börsrekord i USA trots stigande långa räntor - blandat i Asien på tisdagsmorgonen

De amerikanska börserna slog börsrekord under måndagskvällen med undantag för Nasdaq-börsens, trots stigande räntor. Kronan stärks och i Asien var det blandat under tisdagsmorgonen. 
Bullen på Vallgatan
Medan börsen var stängd här i Stockholm hade marknaden öppet i USA igår. Dow Jones Industrial Averige steg +1.13% och slog börsrekord, liksom S&P-500 på +1.44% och Russel 3000 efter en uppgång på +1.25%. Även Nasdaq-indexen steg med Nasdaq 100 på +2.02%, men slog inte börsrekord efter dippen i februari.

Marknadsräntorna steg i USA, åtminstone för 10-åringen och längre räntor, men de föll för 7-åringen och kortare löptider, vilket kanske gladde marknaden. Kronan har nu stärkts mot dollarn och USDSEK ligger på 8:71. Guldpriset går också plus och guldet kostar nu 486:- SEK per gram trots fallande dollarkurs.

I Asien är det blandat, t ex för japanska Nikkei 225 som går -1.25%, men har haft handeln öppen när den var stängd i Väst runt påsken och är därmed lite eljest idag.

ASX 200 går +0.95%, Hang Seng +1.97% och Straits Times -0.34%.

Antagligen stiger Stockholmsbörsen initialt idag tisdag, men konstigare saker har hänt så vi får väl se.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar