Aktuellt

Vad är det första du kommer göra när pesten är över och alla restriktioner och rekommendationer är borta?

En dag kommer Wuhan-pesten vara officiellt över och inte längre vara en pandemi. Restriktioner kommer vara lyfta, olika stöd försvunna och r...

2021-04-06 08:07

Nytt börsrekord i USA trots stigande långa räntor - blandat i Asien på tisdagsmorgonen

De amerikanska börserna slog börsrekord under måndagskvällen med undantag för Nasdaq-börsens, trots stigande räntor. Kronan stärks och i Asien var det blandat under tisdagsmorgonen. 
Bullen på Vallgatan
Medan börsen var stängd här i Stockholm hade marknaden öppet i USA igår. Dow Jones Industrial Averige steg +1.13% och slog börsrekord, liksom S&P-500 på +1.44% och Russel 3000 efter en uppgång på +1.25%. Även Nasdaq-indexen steg med Nasdaq 100 på +2.02%, men slog inte börsrekord efter dippen i februari.

Marknadsräntorna steg i USA, åtminstone för 10-åringen och längre räntor, men de föll för 7-åringen och kortare löptider, vilket kanske gladde marknaden. Kronan har nu stärkts mot dollarn och USDSEK ligger på 8:71. Guldpriset går också plus och guldet kostar nu 486:- SEK per gram trots fallande dollarkurs.

I Asien är det blandat, t ex för japanska Nikkei 225 som går -1.25%, men har haft handeln öppen när den var stängd i Väst runt påsken och är därmed lite eljest idag.

ASX 200 går +0.95%, Hang Seng +1.97% och Straits Times -0.34%.

Antagligen stiger Stockholmsbörsen initialt idag tisdag, men konstigare saker har hänt så vi får väl se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar