Aktuellt

Nya extrema Ygeman-rekord för elpriserna - 630 öre per kWh i södra Sverige på måndagen den 29:e november

"Vi har inte elbrist." - energiminister Anders Ygeman (S) till Expressen 8:e september 2021 Nordpool har nu fastställt elpriserna ...

2021-04-30 07:40

Nedåt i Asien på fredagsmorgonen - Stockholm på väg mot andra negativa börsveckan på raken?

Börserna i Asien faller under morgonen. Om inte börsen vänder upp i Stockholm är vi på väg att få den andra negativa börsveckan på raken. Kanske har inte rapporterna nått upp till värderingarna på börsen?
Veckochart OMXSPI
Stockholmsbörsen fortsatte backa under torsdagen och OMXSPI stängde på -0.14%. I USA var det dock positivt med S&P-500 på +0.68% och Nasdaq 100 på +0.49%, trots att de amerikanska statsobligationsräntorna steg. USDSEK ligger stabilt på 8:38 och guldpriset hittas på 476:- SEK så här sista dagen på månaden.

I Asien faller börserna under morgonen med ASX 200 -0.83%, Hang Seng -1.74%, Nikkei 225 -0.77% och Straits Times +0.24%.

Om vi inte får en positiv fredag i Stockholm har vi den andra negativa veckan på raken att se fram emot. Uppenbarligen har i så fall rapportsäsongens siffror inte svarat upp mot marknadens värderingar av börsbolagen.

Det ser dock än så länge ut att bli en positiv börsmånad, där oktober var den senaste månaden som backade för OMXSP, och den enda negativa månaden sedan coronakraschen i februari - mars. Ironiskt nog har den svåraste ekonomiska krisen sedan 1930-talet lett till extrema börsuppgångar, vilket väl säger något om penningpolitiken och politikernas prioriteringar. Men vem ska klaga? Alla har vi pension som sätts av.
Månadschart OMXSPI
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

2 kommentarer:

  1. Det ska bli intressant att följa konjunkturbarometern de kommande en-två månaderna. Vi fick in ett värde på 113,4 i april och följer man konjunkturmodellen så är det kanske snart dax att logga ut från börsen. Det gick fort att gå från djupaste kris till överhettning denna gång.

    SvaraRadera
  2. Nya nya ekonomin kanske finns, fanns, hittas på löpande av de däringa konspiratörerna?

    SvaraRadera