Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2021-04-08 07:00

Lugna börser i Asien under torsdagsmorgonen efter börsrekord i USA och Sverige

Torsdagsmorgonen bjuder på föga dramatik i de asiatiska tidszonerna, efter små uppgångar på de amerikanska börserna. Rörelserna på andra sidan Atlanten räckte dock för nytt börsrekord hos S&P-500, vilket vi även såg hos svenska OMXSPI.
Själv var jag idag ute 06:00 för att stängsla om, stängsla av och flytta bilar då grävare är på ingång, eftersom vi måste få ner Ellevios kraftledning i marken och bort från fasaden på ladan för att kunna fortsätta renovera ladan. Inte så kul att försöka riva en gavelfasad med en 400 V (?) kraftledning på, inklusive någon form av avsäkring som nog inte hade gjorts på det viset idag.
I USA stängde S&P-500 på +0.15% vilket räckte för ett börsrekord. Även Nasdaq 100 steg med +0.28%, men slog inget rekord.

Stockholmsbörsen slog också rekord för OMXSPI efter en uppgång på +0.17%, men storbolagen på OMXS30 backade med -0.03%, så inget rekord där.

Marknadsräntorna i USA steg något igår och tioåringen ligger på 1.68%, upp en hundradels procentenhet. Dollarn i princip oförändrad på USDSEK 8:62. I övrigt små rörelser på valutamarknaderna under morgonen.

Även guldpriset är rätt lugnt på 482:- SEK per gram.

Idag ska SCB rapportera sin BNP-indikator för första kvartalet 2021, så benämnd då den är preliminär och antagligen kommer revideras längre fram.

8 kommentarer:

 1. Det är vackert med gärdsgårdar. Skall du ha får eller något annat fyrbent i hagen sedan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett utomhus-gym för jätte-katten "Lurvi-Turvi"? Utmärkt klös-underlag!

   Radera
 2. Enormt snygg gärdsgård, pinnarna är helt ekvidistanta. Vem byggde den, en dalmas, kanske?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antagligen mode- och stängselmogulen Sighsten Gärsgårdh.

   Radera
  2. Men hur gör man om det är berg under, använder man någon jätte-borr då, för de lodräta "pinnarna".

   Radera
  3. Man kan använda en borrhammare om man har, var förberedd på att spräcka nån krona samt din egna kropp.

   Eller så hyr du en bergborr och kompressor, kostar inte många hundralappar.

   Radera
  4. Jag hade en firma här för spräckning av ett 1.6 m djupt berg för några år sedan, när det kommunala VA:t drogs tvärs genom tomten. De hyrde en tryckluftsborr från Cramo, som var en liten "släpkärra" med lång luftslang och som man fick fylla på med diesel titt som tätt. Vi har två Cramo-hyrbutiker inte så långt borta härifrån. Killarna slapp få ont i händerna med tryckluftsborren, jämfört med den gamla "Viking"-trotjänaren, som man fyllde med bensin.

   Radera