Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2021-04-29 15:30

Lena Hallengren (S): "Nytt normalläge - vi kan inte helt gå tillbaka" - restriktioner permanentas

"Det är hårda tider i landet min vän
snart dags att lätta restriktioner igen
[...]
Krogen fick dödsstöten av godtemplarmaffian i regeringen
[...]
Men, då får vi väl dra fram lönnkrogen
Och börja festa i lönndomen
Det är en gammal ursvensk tradtion
Att festa gott i egen produktion" - fritt efter Magnus & Brasses Kupletten Svångremmen
"Slösa aldrig bort en kris." - jag
Socialminister Lena Hallengren (S) uppger nu till TT att regeringen inte har för avsikt att lätta på alla restriktioner, någonsin. Istället ska man ha ett nytt normalläge där en del restriktioner kommer bli kvar för evigt eftersom Covid-19 kan komma tillbaka någon gång i framtiden. Frågan blir nu vilka branscher och sektorer som ska straffas och vilka som ska tvingas att böna och be på sina bara knän för vad som antagligen nu bör benämnas som den svenska regimen istället för regeringen.
Sosse gonna sosse
Beskedet är alltså att man aldrig kommer lyfta alla restriktioner igen, utan att det kommer bli ett "nytt normalläge". TT uppger att Hallengren menar att det sjunkit in hos många att Sverige inte kan komma tillbaka till det samhälle som gällde innan pandemiutbrottet.

Socialminister Lena Hallengren (S) vill dock inte säga vilka restriktioner, begränsningar och åtgärder som kommer ingå i det nya, permanenta normalläget.  

Specifikt ger man Folkhälsomyndigheten uppdraget att ta fram förslag på vad för restriktioner som kan permanentas. Så det är inget snack om att lyfta allt, utan man vill behålla restriktioner.

Man får förmoda att det landar i vilka lobbyorganisationer och branscher man vill straffa respektive belöna, eller få att kräla i stoftet och be på sina bara knän och dyrt och heligt lova regimen sin eviga lojalitet.

Nymoralisterna i regimen vill förstås ta chansen att permanent förbjuda oönskade beteenden, helst allt som ger frihet och oberoende för medborgarna. Det bästa vore om alla tvingades leva på allmosor från regimen, det svåra är bara hur degen då ska tas in. Kan man t ex förbjuda utlandsresor vore det ju ypperligt, alternativt att man måste söka tillstånd för att få lämna landet.

Hallengren menar att åtgärder behöver permanentas eftersom Covid-19 kan mutera och komma tillbaka även om hela befolkningen skulle vara vaccinerad. Så nytt normalläge är det som gäller, med fortsatt repression av folk och företag. Man ska endast få ha kul sanktionerat och godkänt av staten, helst med mössan i hand.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

68 kommentarer:

 1. Vem kunde ana att det skulle bli så ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi såg det inte komma.

   Radera
  2. Nej. Men nu när dörren är öppen så sätter endast fantasin gränserna för vad som kan komma i framtiden.

   Radera
  3. Jag såg inte pandemin komma och trodde att den skulle vara över på några månader, lagom till förra sommaren. Vi hade i och för sig haft "svinis" som en liten förvarning, med massvaccinationer. Men covid-mutationerna kom som en kalldusch gång på gång. Nu verkar det finnas ett ständigt "lager" av nya mutationer i folkmassorna för all framtid och nya vacciner behöver ständigt tas fram.

   Jag har upplevt många fördelar med pandemin: jag tycker att det känns bra att slippa folk som brukade komma oanmälda och som bara klev in genom dörren, för att klaga på saker.

   Jag gillar att beställa mat digitalt och bara hämta matkassarna från ICA Maxis garage.

   En lunchrestaurang "Vita Hästen" har flyttat närmare oss, så att vi kan hämta lunchlådor och ta med oss hem.

   Nu har vi dessutom blivit vaccinerade: jag fick min spruta i pingstkyrkan Filadelfia i Vasastan, där en stor vaccinationsmottagning hade precis öppnat. Äntligen en vettig användning för en kyrka!

   Det har varit många dagar med sommarvärme i april, med mycket utevistelse och lite trädgårdsarbete.

   Mina gamla kompisar från Helsingfors skärgård hör av sig nästan dagligen nu under pandemin.

   Radera
  4. The New Normal. Agenda 2030. Korvspad.

   Radera
 2. Eftersom mp sitter I regeringen kan man gissa att det blir reserestriktioner.
  Man måste ansöka hos mp för att resa längre än 10 mil. Men så kanske det ska genomföras lotterier där vinnaren får åka längre

  SvaraRadera
 3. Puttinator Löve’n slår landet i järn med stängda gränser likt gulag, nu ska dom få för att alla inte röstar på S - snart 14000 döda ännu fler med långvariga efterdyningar, vaxineringar som lämnar många ???

  Och så den Indiska mutationen på ingång så snart är det väl dax och damma av krigskyrkogårdarna från det kalla kriget och göra plats för kanske 250’ gravar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att många människor dör av covid är fruktansvärt och många lider på IVA under flera veckor innan deras liv tar slut. Personalen på IVA tvingas jobba 10-12 timmars arbetsdagar och får problem av stressen och drabbas av utbrändhet, som kanske inte tar slut någonsin.

   Men det finns en ytterligare dimension: en inkomst försvinner från den drabbade familjen (lön eller pension) och många blir tvungna att flytta motvilligt till en mindre eller billigare bostad och får en mycket lägre livskvalitet.

   Radera
 4. Varför dra ner järnridån när endast 30% av den vuxna befolkningen fått vaccinet och alla variabler pekar på att det med största sannolikhet kommer bli bättre? Dödstalen har ju sett betydligt mycket bättre ut de senaste månaderna sedan de mest påverkade åldersgrupperna fått vaccinet. Nu har ju intensivvårdpatienterna ökat till antalet under den senaste månaden men även dessa kommer ju sjunka betydligt allt eftersom fler får både första och andra dosen av vaccinet. Så nu ska vi leva under restriktioner på grund av att det finns en risk att det sker en ny pandemi? En risk? Men varenda människa sedan begynnelsen har väl levt med den risken utan några problem? Det här ställningstagandet måste ju få endast negativa konsekvenser. Vilka typer av väljare stödjer egentligen sådant inskränkande av friheterna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr finns nog tillräckligt många för att få stöd för det. Kanske dags för ett liberalt parti att uppstå, ett som kanske är lite intresserat av individers frihet.

   Radera
  2. Ni tror alltså fortfarande att viruset är anledningen?

   Radera
 5. Jaha, väntar bara på att valet nästa höst "måste" skjutas upp. Är för dåligt inläst på Regeringsformen för att veta om det är möjligt dock.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer en serie nationella och internationella inställningar först naturligtvis - Almedalen, Svenskt midsommarfirande i Dalarna, Tokyo-OS, Vinter-OS i Kina, andra länders valrörelser, etc.

   Radera
  2. ... ok. Lite väl alarmistiskt, minst sagt. Gick alldeles utmärkt att genomföra val nyss i Nederländerna, till exempel, och japanerna vill verkligen inte ställa in sitt OS.

   Radera
  3. @ Joakim Persson

   Oroas inte du av Hallengrens uttalande? Varför ska jag/ du hoppas på att våra friheter blir återställda om pandemin permanenteras?

   Radera
  4. Varför skulle pandemin permanenteras? Du kan nog lita på att i ett lugnare läge kommer oppositionen gå in för att lätta på restriktioner i valet 2022. Det är rätt mycket upp till oss själva att välja rätt företrädare.

   Radera
  5. Upplever mer Hallengrens uttalanden som en sorts "expectations management", att dra ner på förhoppningarna som kanske finns om att "i höst när en majoritet är vaccinerade går vi tillbaka till precis som det var januari 2020". Det kommer inte att hända och jag hoppas att folk är medvetna om det.

   Radera
  6. Okej, nu verkar hon ha gått ut med ett förtydligade på Twitter. Jag förstår att det inte kommer bli som Januari 2020 igen på ett knapptryck, men vad menar du det är som inte kommer att hända?

   Radera
  7. Det återstår väl att se vad Folkhälsomyndigheten kommer fram till. Uppdraget till dem är:

   ”Analysen ska innefatta en prognos för när detta läge kan inträffa, vilka förutsättningar som kan gälla, inklusive nivå på smittspridningen och andelen vaccinerade i olika befolkningsgrupper och hur detta läge ser ut i förhållande till före pandemins utbrott och om myndigheten ser behov av restriktioner eller rekommendationer i ett sådant eventuellt 'nytt normalläge'.”

   Det är inte otänkbart t ex att nya varianter dyker upp, eller att ytterligare en dos behövs i höst eller tidigt 2022. Sen beror det på det internationella läget. Kan tänkas kvarstå utlands reserestriktioner under något år, med mera.

   Jag tror många snabbt kommer att bete sig som om signalen "faran över" ljuder när de fått dos ett och tre veckor har gått, och det vill man stävja lite grand med uttalanden som det här. Först när vi har konstaterat riktigt låg smittonivå och har god vaccinationstäckning blir det som vanligt inom Sverige.

   Och som du konstaterar att Hallengren skriver på twitter, målet är såklart att gå tillbaka till normalitet så snart som möjligt. Det lär inte vara i augusti 2021 i alla fall, och då får FHM speca upp de kriterier som vi ska kika efter. Finns bolag som redan nu t ex aviserat hemmajobb året ut och gett upp idén på att det blir återgång i höst.

   Radera
  8. Reagerade också på ” Det kommer inte att hända och jag hoppas att folk är medvetna om det.” Ovanligt tvärsäkert. Lite mer helgardering (om än luddigt) i nästa svar..

   Radera
  9. Du har rätt, @Gunanr, jag drog nog till en lite väl saftigt pessimistisk utsaga där.

   Kanske påverkad av min just nu lite mörka syn på vad som sker runt om i världen i detta ämne och hur seg vaccinationen är.

   Jag tänker lite såhär:

   En stor majoritet kanske inte har fått _dos ett_ förrän i augusti. Detta är det nuvarande målet från regeringen.

   Sen ska det gå X antal veckor tills _dos två_ tas emot. Då är vi inne i september/oktober. Nånstans här kanske det också är dags för "dos tre" för de som vaccinerats först, och sen har vi rullande "boosters" för resten av befolkning. Då är året nästan slut.

   Det kan bli en helt OK sommar ändå om än med lite restriktioner. Men tror nog restriktioner i nån form ligger kvar året ut, och en liten gardering mot oväntade händelser kanske är på sin plats.

   Samtidigt bådar vaccinationen på SÄBO och i hemtjänsten gott, där har smittan sjunkit till låga nivåer. Så jag tänker väl lite såhär -- hellre bli positivt överraskad!

   Radera
  10. @ Joakim Persson

   Många av oss är eller har blivit pessimistiska eller kanske rentav dystopiska under det senaste året som gått. Jag försöker dock påminna mig om att stora grupper av människor skulle motsätta sig överlevande restriktioner när covid-19 inte längre är ett problem för sjukvård och samhälle. Jag kanske är lite för optimistisk, men jag ville gärna få det att stämma. De allra flesta i min ålder och omgivning verkar inte ta det på så stort allvar nu, till skillnad från förra året. Jag har svårt att se att vi alla skulle låta oss bossas runt av regimen när media byter "36 dödsfall inrapporterade" till "36 nya smittofall inrapporterade" i lika stora rubriker.

   Nåväl, vaccinationstakten ser ju ut att öka fortsatt och håller leveransprognoserna +- 1 standardavvikelse borde väl alla vuxna ha fått åtminstone 1 dos någon gång under sommaren och många även 2 st, speciellt äldre. Sedan vet man ju inte hur snabbt restriktioner kommer lättas, förhoppningsvis leder den internationella marknaden för återuppöppnande och nöje att trycket på regeringen blir stort och pengar försvinner utomlands om inte friheter återges i allt snabbare takt. Är verkningsgraden på vaccinen inte tillräcklig och smittan återkommer i höst och nästa år och ser därefter ut att fortsätta kontinuerligt, med samma kraft och dödsfall. Då får vi väl helt enkelt bygga ut sjukvårdskapaciteten permanent, då kanske den kan få sig ett "nytt normalläge". Det borde ju knappast kosta mer än vad BNP-tappet gjort hittills och vad den kommande inflationen kommer göra. Det här viruset är inte ett hot mot mänskligheten.

   Lite optimistisk är jag ändå, FHM har ju presterat bättre än de flesta andra länder i sitt bemötande av multipla variabler, både i det kortsiktiga och långsiktiga perspektivet. Får hoppas på att sunt förnuft triumferar i slutändan.

   Radera
  11. Ja, det kan bli bra absolut. Och absolut tar folk det mindre lugnt nu, med lite högre smittnivå och IVA-belastning som resultat.

   Tror också det är en klar valförlorare att försöka hålla fast vid restriktioner nästa höst, utan tror lite så att man talar strängt nu för att kunna komma med bättre nyheter säg slutet av året.

   Radera
  12. Det är den endemiska årsinfluensan som marknadsförs.

   Radera
  13. Inte som svar på något, men en reflektion... jag tror det finns större uppsida i nuvarande prognos än nedsida. Ganska klassiskt... först en påtvingat optimistisk budget där man tecknar in möjligheter (t ex troliga leveranser) och hittar på nya möjligheter (fler godkända vaccin snabbare) men låter alla risker ligga kvar på risklistan.

   Sen är det dags för forecastuppdatering.. som bygger mer på fakta.. då vill alla veta ”hur illa är det”.. då baisse:ar man lite extra för att senare kunna överraska positivt igen och göra alla glada trots missad budget.

   Min personliga inställning..
   Så bitter som jag var i Januari, över att ha kastat bort en hel sommar trots att ”ingen” blev sjuk då, tänker jag inte vara i januari 2022.

   Kanske en liten kommentar ändå..
   En framtid med regelbundna boosters ska väl ändå inte behöva innebära livslånga restriktioner?

   Men visst... Vi kommer aldrig komma tillbaka till exakt hur det var i januari 2020.. men det är väl ungefär som att jag aldrig kommer bli lika gammal som jag var år 2000.. tragiskt... men det går att leva med.

   Fattar fortfarande inte vad det är för stora skillnader mot januari 2020 som jag ska förbereda resten av mitt liv på. Det sista kan ju gärna även Chiefen svara på.

   Kanske mest är jag som är allergisk mot ”som alla vet” och liknande uttryck. Nästan ännu oskönare som chiefen uttryckte det, ”var och en tänkande människa”. Lite wow-känsla på den. Eller kanske snarare, ”Är det du Linus J?”

   Radera
  14. Du har nog rätt, Gunanr. Man ska kanske ransonera sådana uttryck som "som alla vet" eller liknande lite bättre. I övrigt tror jag vi nu har ungefär samma bild.

   Radera
  15. Gunanr: Det av dig önskade behöver jag inte svara på eftersom du själv konstaterar det i och med cit:...-"Vi kommer aldrig komma tillbaka till exakt hur det var i januari 2020".
   Vi vet nu sådant vi tidigare inte visste och i och med det är världen förändrad...
   Samt sannolikt att det finns ännu mer vi ännu inte vet men kommer att lära under resans fortsatta gång.

   Därför användande av formuleringen "var och en tänkande människa"!

   Radera
  16. När riskgrupperna fått sitt vaccin finns det väl ingen som helst anledning till några restriktioner? Vi har aldrig haft några restriktioner när det gått influensa eller magsjuka.

   Radera
 6. Vaccineringen går framåt men smittspridningen är fortsatt stor, vi kan inte slappna av ännu. Det blir en hemester-sommar till och så ser vi till hösten om de blir en ny stor våg eller om vaccin + sunt förnuft håller smittspridningen nere.

  Vi får helt enkelt skynda långsamt, regeringen kan såklart inte ge tomma löften om att allt blir normalt innan de vet när så blir. Bättre mana till försiktighet än att ge falska löften om att allt ska bli normalt redan till hösten.

  Alla kommer hinna åka på solsemester och resa, kanske int ei år men nästa borde allt vara relativt normalt såvida inte cornan muterar alltför mycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kolla bokningsläget på solresor till sommar och höst så ser du att rätt många kommer åka redan i år.

   Radera
  2. Smitta kan man göra trots att man är vaccinerad, även sjuk, det enda sticket hjälper för att (möjligtvis) att du inte blir allvarligt sjuk.

   Så glöm inte munblöjan på semestern.

   Radera
  3. Med en spruta får man ett 40%-igt skydd mot covid efter tre veckor. Det kanske räcker för många, men inte för mig och jag riskerade att smitta Jar-Jar Binks, som tillhör en riskgrupp.

   Det var svårt att boka vaccination utan Mobilt Bank ID, jag erbjöds en vaccinationstid i Norrtälje, men jag tjatade om en tid i Stockholm. Personen i telefonen blev irriterad och sa att jag skulle få vänta i veckor eller månader för att få en tid på närmare håll, pga att jag inte tillhör någon riskgrupp. Sedan "poppade" det upp en ny mass-vaccinationscentral i form av pingst-kyrkan Filadelfia i Vasastan. Där skötte Capio verksamheten jättesnyggt, med 100% bra och proffsigt bemötande, rekommenderas!

   Radera
  4. Vad gör det om smittspridningen fortsätter när riskgrupperna vaccinerats klart?

   Radera
 7. det är väl bara förberedelser för the great reset
  marxisterna i wef har kanske kommit ut med en uppdaterad manual
  demokrati är ju ändock bara en kort parantes i mänsklighetens historia

  SvaraRadera
 8. Precis vad jag var rädd för.
  FHM har fått inflytande och det vill de fortsätta att ha.

  Fy f*n!!

  SvaraRadera
 9. Det är väl allmänt känt att temporära inslränkningar och mer makt till de styrande alltid permanentasi?

  SvaraRadera
 10. Rösta bort diktator kreaturen.

  SvaraRadera
 11. Ironin i att det var så HÄR det faktiskt började i Tyskland på 30-talet...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det är ju hö-högern som är dom riktiga Nazisterna...det vet ju alla

   Radera
  2. Men de kallade sig socialister för det lät bättre.

   Radera
 12. De socialistiska kreaturen visar åter sitt rätta tryne.

  SvaraRadera
 13. Kan redan nu höra sossarnas skrikande/kvidande när SD använder de verktyg som sossarna tagit fram för att kuva befolkningen

  SvaraRadera
 14. Passande timing. BBC skrev igår om en undersökning som visade hur politiker världen utöver utnyttjade pandemin för att greppa makt den inte tidigare haft, med dåligt eller ännu sämre utfall.

  Verkar som Svetsaren får kan få rätt, vår demokrati är hotad! Ingen är väl dock förvånad över utfallet, förutom politikerna.

  SvaraRadera
 15. Socialminister Hallengrens uttalanden här, naturligtvis kollegialt baserade inom regeringen, ser jag som uttryck för en i allt väsentligt rationell ståndpunkt som jag dessutom har förväntat mig sedan längre tid.
  I korthet då att var och en tänkande människa har sedan länge insett att någon väg tillbaka till den situation som rådde innan pandemin finns ej. Världen är för alltid förändrad ... därav ett nytt permanentat normalläge.
  Att regeringen därvid agerar i enlighet med svensk förvaltningstradition och lagstiftning och ger myndigheten i uppdrag att ta fram förslag på nödvändiga åtgärder kan ses som en självklarhet eftersom vi i Sverige inte tillämpar ministerstyre.

  Mitt förtroende för regering och myndigheter kvarstår orubbat!

  Instämmer därför i onelinern: Cirkulera Gott Folk - Här finns ingenting nytt att se!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ursäkta, men vilket ramlade dravel. Så många ord och så lite sagt.

   Exakt Vad skulle pandemin ha förändrat?
   Det är knappeligen första pandemin.
   Vad är det som är nytt?

   Att vi börjar tvätta händerna oftare? Kan var klokt. Att marknaden överreagar?
   Och riskbankerna överreagerar ännu mer?
   Att det inte tar slut förrän folk är immuna, varken förr eller senare oavsett vilka restriktioner som införs?

   Det enda som är nytt är att pandemin dragit ner brallorna på S och visat vilka cyniska maktkåta, otillräckliga och definitivt olämpligt "statsbärande" parti det är.

   Så ja, det är nog det nya. Kanske du har rätt ändå. Den kan möjligen ha accelererat vissa trender, men i stort inte förändrar något som ändå inte var på väg att hända.

   Att ditt förtroende är orubbat säger mer om dig än någon profil på sociala media.

   Radera
  2. Rickard Ohlin: Inte speciellt många ord och jag fick sagt vad jag avsåg att säga!
   Att sedan du är av annan mening tar jag med jämnmod!

   Radera
  3. Jag tvättar händerna mycket MINDRE nu, pga att jag fick så mycket eksem av flytande tvål, kanske pga konserveringsmedlet. Men nu räcker det med en handtvätt före maten, helst med bara vatten utan någon tvål och sedan smörjande med kortisonkräm.

   Radera
  4. Jag tvättar händerna endast om jag råkar bajsa på dem. Annars får det vara.

   Radera
  5. "I korthet då att var och en tänkande människa har sedan länge insett att någon väg tillbaka till den situation som rådde innan pandemin finns ej. Världen är för alltid förändrad ... därav ett nytt permanentat normalläge."

   Chief, vänligen förklara konkret på vilket sätt världen är förändrad och vad det nya normalläget består i.

   Radera
  6. Carmania: På din första fråga svarar jag att jag ansluter till den världsbild som hävdar att varje omfattande händelse, om så krig, ekonomisk krasch eller pandemi, kommer att förändra världen såtillvida att någon återgång till tidigare tillstånd ej är möjlig. Med andra ord betraktat ur rent historiefilosofisk utgångspunkt.

   Många av detaljerna i just detta avseende kommer vi säkerligen att ganska snart bli varse ... alltifrån förändringar inom vård och omsorg gällande bland annat personaltill restriktioner vid utlandsresor etc. där för övrigt dessa restriktioner inte nödvändigtvis behöver vara beslutade på svensk regeringsnivå utan i andra länder, av flygbolag och rederier etc.

   På din andra fråga svarar jag att det är inte min sak att svara på men att regeringen alldeles häromdagen vänt sig till Folkhälsomyndigheten med begäran att denna analyserar just precis vad en återgång till ett nytt normalläge i samhället innebär.

   Radera
 16. Tittar man på länders åtgärder och grad av nedstängning så krävs det åtskilligt av sherry picking för att bevisa att åtgärderna är verksamma mot smitta, det hela har utvecklats till en modern form av etablerad vidskepelse.

  I USA har delstaterna gjort i många fall helt motsatta åtgärder utan att man kan hitta något meningsfullt mönster och nytta av åtgärderna, vidskepelse och fantasi kan inte ligga till grund för att begränsa människors liv.

  SvaraRadera
 17. Gissningsvis kommer idrotten aldrig få ha mer än 600 åskådare.

  SvaraRadera
 18. I mina ögon gör regeringen och deras språkrör vad de kan för att hålla skräcken uppe. Visst man hittar en hel del smittade, men vi ser få dödsfall. Det jag mest stör mig på är att man har kvar restriktioner för aktiviteter utomhus, om det nu är idrottsevenemang, loppmarknader, valborgsfirande eller demonstrationer. Givetvis har FHM inte presenterat studier som bevisar att dessa typer av aktiviteter och sammankomster utgör en samhällsfara, och givetvis ställer inte journalister kritiska frågor. Men visst, vad vet jag. Jag slutade lyssna på FHM och regeringen för länge, länge sedan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med, det är vansinnigt att begränsa utomhusaktiviteter pga covid. Folk blir tokiga av att inte få motionera utomhus. Jag slutade också lyssna på FHM etc. för länge sedan, jag lyssnar på vad riktiga läkare och forskare säger på Youtube, de har haft mycket mer rätt än FHM.

   Radera
  2. De skriver på nätet att en förbipasserande, flåsande joggare kan smitta en med covid. Det kanske behövs bredare gångvägar och trottoarer framöver, för att minska på smittorisken och inte förbjuda utomhus-idrott, som är helt vansinnigt.

   Radera
 19. Titta på covid siffrorna för Sverige och regionerna idag. 2 reg dödsfall. Noll nästan överallt. Varför bryter inte FHM och Löfvén ut i jubelsång över att vi besegrat viruset, åtminstone för en tid framåt? Om det nu beror på tidigare flockimmunitet från den miljon svenskar (eller fler) som smittats tidigare i kombo med vaccinationskampanjen, eller om det beror på att viruset trivs allt sämre i takt med att sommaren närmar sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan i och för sig tänka sig en taktik här -- ligga lågt nu, sen slå på stora trumman nästa år och få med sig folket i ett gemensamt jubel lagom till valkampanjandet börjar. Dvs hellre agera hårt i retoriken nu och kunna öppna upp sen.

   Håller med om att dödstalen är låga nu. Inte lika roligt för regionerna dock, det vill säga belastningen på IVA, och även den uppbyggda vårdskulden.

   Radera
 20. Öppnas det inte upp för resor och nöjen snart får man ju överväga att ta livet av sig.. alternativt börja heltidssupa(utgår från att droger är för dyrt)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns mycket billig fentanyl att köpa på gatan, det finns bara ett problem med det: doseringen när man inte känner till koncentrationen och andningen kan därmed upphöra plötsligt.

   Radera
  2. Permanent fylla är det bästa då man ska försöka förstå logiken i regeringens beslut.

   Radera
 21. Har vi inte redan löst detta genom att kasta ut Hallengren senast 2022..?

  SvaraRadera
 22. Populistiskt och övertolkande.

  Man kan inte lyssna på ett kort uttalandena utan behöver gå till källorna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det lite raljerande. Vi är ju ändå på internet och kommentarsfältet måste få hetsa upp sig över något.
   Å andra sidan, varför ska man inte ta vårt styrande skikt på orden? Dessa människor har vi ju kollektivt valt ut för att representera oss och då måste vi ju kunna utgå från att man menar vad man säger och vice versa.

   Radera
 23. Ja...Är det 1984? Eller är det ett steg mot NWO. Kanske är som många konspiratörer menar att coronan är det biologiska stridsmedlet och försöket att försöka styra och ta makten över befolkningen?! är ”miljökrisen” det andra försöket ?! Är vi grundlurade....

  SvaraRadera