Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2021-04-03 08:30

Glad påsk - håll avstånd

Glad påsk på er. Glöm inte att hålla avstånd, tvätta händer och stanna hemma om du uppvisar sjukdomssymptom. Som en konkret social distansering har bloggarens fru, äventyraren Lena, begett sig till Sveriges otillgänglighetspunkt och den plats i Västeuropa som är längst bort från all form av civilisation uppe på gränsen mellan Sarek och Padjelanta. Lite text och foton på första etappen dit här, film från otillgänglighetspunkten nedan.

Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

5 kommentarer:

 1. Håll gränsen, håll avstånd, håll truten. Kanske dags att uppdatera det där gamla klistermärket?

  SvaraRadera
 2. En gammal bekant jobbade som geolog. Han sa att "det finns nog inte så många som förstår hur mycket vildmark Sarek/padjelanta är. Där även erfarna personer kanhamna i knipa om de inte är förberedda."

  Så det ÄR tufft att vara där uppe och stöka :)

  Om vi har aprilväder så är det inget jämfört med det väder som kan vara där uppe.

  SvaraRadera
 3. Helt vanligt aprilväder ser det ut som :)

  SvaraRadera
 4. Du är min idol, Lena. Tuff, stark, uthållig, modig, kreativ, självständig, verbal, kan laga mat och segla. En ovanlig kombination!

  SvaraRadera