Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2021-04-23 06:21

Fredagen den 23:e april 2021 - när Anders Lindberg vaknade på fel (ledar)sida

Vi avbryter ordinarie sändningar och den förväntade morgonrapporten från finansmarknaderna, för att återge hur socialdemokratiska Aftonbladets politiska chefredaktör Anders Lindberg vaknar på fel (ledar)sida.
#popcorn-frukost, antagligen på nyhetsaktuella Arlanda men geolokalisering saknas
Jag har alltid funnit Anders Lindberg som en sympatisk person, oaktat vad hans politiska åsikter är, men så har jag också träffat honom några gånger. Svansföringen på Aftonbladets ledarsida kan dock upplevas som en annan.

Just nu verkar han antagingen hålla på att ragequitta Aftonbladet Ledare, bli skribent på Bulletin eller byta till SD alternativt V. Innan någon vaknar och tar honom i örat kan ni följa utbrottet på Twitter här, vilket började 05:48.

Texten följer (uppdateras misstänker jag, tills tråden raderas), Anders Lindberg skriver:
"Ibland misstänker jag att S-politiker som levererar högerpolitik, sabbar arbetsrätten, ska införa marknadshyror, tillåter vinster i välfärden och samarbetar med Centern alienerar ganska många från LO.

Samt S-politikernas förmåga att skylla på andra för sitt eget misslyckande.

Jag börjar bli lite trött på att S-elitens världsbild är att det är ”medias fel” (eller vårt) att deras traditionella väljare har stuckit.

Det beror på politiken ni bedrivit. 2014 lovade S att reparera sjukförsäkringen. Tycker ni att ni lyckats?

Ska jag fortsätta?

Jag ska nog det.

Europas lägsta arbetslöshet. Var är den?

Bostad är ett rättighet. Jasså, var då?

Världens bästa land att bli gammal i. Jo, gick ju skitbra hörni.

Skolan. Suck, skolan...

Rätt till heltid?

Och nu vill ni höja elnätsavgifterna också. En valvinnare!

Om S började bedriva traditionell socialdemokratisk politik med full sysselsättning, satsningar på välfärden och fördelningspolitik kanske partiet skulle få mer stöd - som S hade när de bedrev just den politiken.

Men visst, gnälla på media funkar nog också bra.

[svar till S-politiker]

Alla handlar inte om migration. 

Ert misslyckande med Försäkringskassan har sannolikt varit SD:s bästa valarbetare.

Liksom ett misslyckande med pensionerna.

Ska jag fortsätta?

Ni - du - har politisk makt. Er politik får konsekvenser i verkligheten. En ledtråd till väljarstöd.

[svar till S-politiker]

Fast det där är inte det S står för. Varken när du var pressekreterare eller nu.

Och du, jag har inga ”talepunkter”, jag jobbar inte som ni.

En röst på er i förra valet var en röst på centerns politik. Därför drar många väljare.

Svårare än så är det inte.

Inte pga twitter. 
[svar till S-politiker] 
Nä det är du inte. Du tyckte det var lite kul att delta i drevet mot Jonna Sima igår.

Och det gör mig bara ännu mer irriterad.

Ett gäng i S har hållit på så här i flera år nu.

Är detta vad ni klarar av? Att delta i Hanif Balis drev?

Arma parti, säger jag bara."

På min fråga om hans konto är kapat säger han (eller kaparen):

"Nej, jag är förbannad på S för att deras nätfolk håller på och försöker sätta bilden av att det är värt fel att de misslyckas.

När deras problem är att ingen gillar deras politik just nu."

Så sossarnas tyngsta ledarsida är lika less på att S bedriver högerpolitik som jag är på C och L:s förräderi och vänsterpolitik och att en röst på dem blev en röst på MP, och att en röst på M eller KD blir en röst på SD. L åker iaf ur riksdagen, man kan ju alltid hoppas att inte bara MP utan även S gör dem sällskap. Konstigare saker har hänt. Socialdemokraterna i många EU-länder har i princip utplånats.

Snart är väl Anders lika desillusionerad som jag och börjar förespråka att man ska rösta blankt eller inte rösta alls i valet 2022. Välkommen till den mörka sidan, Anders. Vi har popcorn.

Ska se om det blir en ordinarie börsrapport senare.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

57 kommentarer:

 1. Alltså, det finns t o m en intern S-förening som kallas Reformisterna, vilken t ex Daniel Suhonen tillhör och som för fram ungefär samma kritik som Lindberg? Att det finns intern kritik mot politiken är alltså inget nytt.

  Sen att Lindberg väljer Twitter för att föra fram det här är extremt roande. Han har en ledarsida som han kan fylla med kritik, liksom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller jaha, han valde Twitter därför att nån annan började käfta på Twitter.

   Radera
  2. Tja, det finns väl en kristen förening också i form av Broderskaparna - trots att "religion är opium för folket" en gång i tiden var en kärnvärdering till vänster om mitten.

   Att ett parti som frivilligt valt att omfatta oxymoroniska grupperingar och värden får problem förr eller senare är liksom ingen överraskning egentligen.

   Sedan har ju Anders rätt i att det inte är nutidens sossemedias fel att det går dåligt för partiet, tvärtom så var det ju forntidens sossemedia som var så dålig att tittarna/läsarna röstade med fötterna och flydde så fort internet och den globala marknaden skapade alternativ. (Därmed inte sagt att nutidens sossemedia är bra, jag menar främst att problem egentligen uppstod längre tillbaka - alla ismer innehåller som bekant fröet till sin egen undergång).

   Radera
  3. Det fanns en del högljudda kritiker i socialdemokratins ungdom ja. Även då fanns ett visst ideologiskt spelrum inom partiet, uppenbarligen. Samtidigt var man ju ironiskt nog tvungen att tillsätta ecklesiastiksministrar hela tiden när man satt i regering. Broderskapsrörelsen har nu funnits i snart 100 år, så man får nog se det som en väldigt etablerad strömning inom socialdemokratiska partiet. Kristna socialistiska strömningar finns ju f ö även inom katolicismen, en del verkar tycka att det går utmärkt att förena det bibliska budskapet med socalism, andra gör tvärtom och kombinerar högeråsikter med kristendom. Nästan som att religionen blir vad man gör den till, konstigt.

   Radera
  4. "Nästan som att religionen blir vad man gör den till, konstigt." :-)

   Radera
 2. Han har ju fel angående vilka eller vad som är SDs bästa valarbetare. Den hittar han om han kollar sig i spegeln.

  SvaraRadera
 3. S har verkligen misslyckats med att värna deras gamla kärnvärden, men de äldre i partiet har nog tyckt om att deras Villor & sommar hus , övernattnings lgh i stan har stigit brutalt mycket i värde.
  Pensionerna är väldigt låga efter ett arbetsliv ca 12tusen.
  Tror att det är panik i S de enda som röstar på dem är ny-svenskar som får mycket bidrag från just S och deras gamla kärnväljare börjar gå över till SD vilket bedriver gammal hederlig socialdemokratisk politik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom denna blog värderar företagandet/småföretagandet så är det värt att påpeka hur pensionssystemet fungerar om man hamnat i ett småföretagande som går back (och då alla vet att konkursa sig ur ett F-skattföretagande ofta ger årtionden av ekonomiska problem så det är inte aktuellt för de flesta) så kan man hamna i en sådan situation att man inte har någon beskattningsbar inkomst några år.. Och då har man inte rätt till full garantipension. Därför är en nettopension på 4500 kr per månad fullt möjligt... Man kan väl uttrycka sig som så - att det var bättre förr, med Folkpensionen, som diskussionen var på 1950-talet då debatten i Riskdagen hanterade frågan om man kunde leva på 50 kr per dag eller om det krävdes 100 kr... (Apropå "nysvenskar" så är tydligen många i SD "nysvenskar" som blivit gammelsvenskar då de jobbat med lågbetalda arbeten sedan de anlände för så där fyrtio-femtio år sedan....och därmed hamnar i en annan kolumn än mer aktuella "nysvenskar") Alltså, hela dagens pensionssystem är konstruerat av ATP-fokuserade politiker födda på 1930-talet, som inte ens i fantasin förstod vad en framtid innebär där folk rör sig över hela planeten med hjälp av en telefon... Och har lämnat över ett moras till de som har fantasi nog att förstå vad som sker..

   Radera
  2. fam.jord.: Jag förstår inte riktigt på vad du baserar ditt påstående om ej full rätt till Garantipension. Full rätt till Garantipension har den som varit bosatt i Sverige minst 40 år mellan 16 och 64 års ålder. Garantipensionsbeloppet räknas sedan av mot Inkomstpension, Änkepension och pension från annat land för att upphöra vid uppnådd gällande nivå.
   Och visserligen som så att tidigare Folkpensions-/ATP-system till viss del legat till grund för dagens pensionssystem men att detta senare inte alls är att betrakta som ett moras, vare sig internationellt jämfört eller jämfört med Folkpensions-/ATP-system utan snarare ett mycket klart kontruerat och definierat system på klart uttalade parametrar om livsinkomst.

   Radera
  3. Chief... Hmm.. baserat på Verkligheten. Några 12 000 kr per månad är det alltså inte.. utan så där 4500kr per månad, netto.. för en del.. (Eftersom jag känner till tre stycken, med just 4500kr i månaden netto, i bekantskapskrets så måste det vara ganska många fler.. och varför det är så? Ja, därom må de visa tvista, eller vad det heter..) Så att lita till någon annan än sig själv angående pensionen är icke att rekommendera..

   Radera
  4. fam.jord.: Angående ditt avslutande konstaterande så är det en självklarhet som varit allmänt känd i drygt ett kvarts sekel eftersom det är just en av de grundläggande parametrar på vilket pensionssystemet vilar.
   Samt att de exempel vilka du pekar på är tagna vart och ett för sig att betrakta som anekdotiska och kan därför ej kommenteras generellt försåvitt inte samtliga övriga omständigheter i dessa fall redovisas.

   Radera
 4. Apropå politik i allmänhet: Det diskuteras mycket om vad som är dåligt och borde bli bättre, men väldigt lite om hur vi egentligen vill ha det.

  Ok, det finns brister i vården men hur borde det vara? Är vi nöjda om de politiskt beslutade vårdgarantierna uppfylls? Hur mycket brott är vi beredda att acceptera? Är 10 mord per år ok?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gissar att både riks- och landstingspolitiker just nu är livrädda för att Covid skall ta slut - för då kommer det som ett brev på posten att de måste ta debatten om hur mycket högre lönerna (särskilt sköterskelönerna) i den offentliga vården egentligen borde vara för ansvar, arbetstider och att man nu har svart på vitt om så kallade essentiellt arbete mm.

   Radera
  2. Tja, vi ska inte glömma kommunalpolitikerna, hemtjänsten, äldrevården, arbetsvillkoren där och hur de högst troligt relaterar till spridningen av Covid till klienterna. Där handlar det delvis inte ens om löner utan om anställningsvillkor, timvik vs fast anställning osv.

   Radera
  3. Å andra sidan är spridningen värre i länder som Indien och Brasilien där anhöriga själva vårdar sina gamla i hemmet. Så den delfrågan är komplicerad.

   Sjuksköterskefacket är starkt nog att vara ett problem för vilket parti som helst som de börjar bråka med - om de (när Covid är över, och deras medlemmar har återhämtat sig från all påtvingad övertid) börjar bråka med "sitt eget" parti pga frånvaro av förväntade förändringar så blir det ett jätteproblem för främst S.

   Kom ihåg vad Fredrik Reinfeldt gjorde 2004-2006 innan han blev vald första gången - han åkte på turne över hundra platser och träffade just främst missnöjda sköterskor och lyssnade på vad de ville - sedan gick han till val på det 2006 till stor del.

   Radera
  4. Alternativet till timanställd äldrevårdspersonal är inte vård i hemmet som i Indien, det är att ha fast anställd personal som totalt sett möter mycket färre patienter/klienter eller åtminstone möter samma patienter/klienter på daglig/veckobasis.

   Radera
  5. Det går 168 timmar per vecka. Med 40 timmars arbetsvecka så kan du alltså sätta en personal per brukare och du kommer ändå inte i närheten av den lägre kontaktytenivå du har vid vård av anhöriga i hemmet. Det behövs minst fyra för de brukare som behöver hjälp eller tillsyn dygnet runt. Jag antar nu iofs att du inte vill att anställd personal skall behöva jobba mer än 40 timmar per vecka?

   Radera
  6. Vad är vitsen med att vi blir så mycket äldre, om det enda vi ser fram emot är att någon kommer och byter blöjorna och ger oss ångestdämpande...?

   Radera
  7. @ Stefan: De politiker som tror att du kommer att rösta på deras parti har naturligtvis intresse av att hålla dig vid liv. Sedan ger det tydligen internationellt politiskta "bragging rights" att ha hög medelålder också.

   Oh, wait, du menar för DIG personligen... det var ju en helt annan sak...

   Radera
  8. Men herregud människa, tror du att "Hemtjänst" är lika med "tillsyn 24/7"? Finns gott om personer som kanske får ett dagligt besök eller mindre än så. Klart det spelar roll om det är samma person som kommer fem-sex dagar i veckan, eller om det är olika varje gång?

   I övrigt är det t ex en professor i den här artikeln som säger att anställningsformen spelar roll, men du vet så klart bättre än honom:

   https://sverigesradio.se/artikel/7496535

   Radera
  9. Nej Ben, jag syftar på antalet fysiska kontaktpunkter på veckobasis mellan minsta möjliga antal människor kring de redan allra svagaste. Jag syftar på brukarnas förhållanden. Du pratar om de anställdas förhållanden. Överlappande venndiagram, men helt olika sidopunkter.

   Radera
  10. För övrigt har vi ju redan firat ettårsjubileum av den var och varannan vecka upprepade professoriella prognosen "den värsta krisen kommer att vara över någon gång nästa månad". Tror du själv fortfarande på sådana auktoriteter i de här sammanhangen?

   Radera
  11. Herp derp inget av det du säger berör ju egentligen det jag påstår, så jag förutsätter att du egentligen har något att säga emot.

   Radera
  12. Peter: Glöm inte Läkemedelsföretagen. Gissa hur mycket bara Statiner omsättter per år och alla framtida Covid-20** vaccin.

   Radera
 5. Jag tycker iofs bråkets upprinnelse med Jonna Sima var skitrolig, den där där hon i (spelad) idioti ifrågasatte varför Volvo hade en Mars-symbol som varumärke. Svårt att tänka sig NÅT ämne som skulle trigga fler gubbjävlar med dubbelnamn att mässa om att "genus är flum", "svensk industritradition", "dagens ungdom", "lilla gumman" osv osv. Det överträffas väl egentligen bara av den där intentionen att nyinspela Saltkråkan och däri inkludera en person som inte är blekare än Nosferatu, det verkar också ha triggat riktigt många.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vafan? Skall de nyinspela Saltkråkan? Kommer Båtsman att komma ut som ickebinär furry?

   Radera
  2. @ Peter. :-D :-D Tack för dagens garv. Ickebinär furry. :-D LoL

   Radera
  3. Vad är det egentligen med alla dessa nyinspelningar av gamla filmer och serier som är bra som de är?

   Varför kan man inte hitta på nya, intressanta, och bra historier istället?

   Radera
  4. Båtsman kommer vara en pitbull som ägs av den halstatuerade Tjorven som fått kontrakt med Paradise Hotel, fast som sen kommer att hoppa av eftersom hennes botoxinjektioner gått snett.

   Radera
  5. Kan man inte bara släppa ned hela regeringen på en öde ö, utrustade med GoPro-kameror, och göra en nyinspelning av ”Flugornas Herre”? 100% av befolkningen skulle titta!

   Radera
  6. Toppa med Soran Ismail som farbror Melker så kommer det bli en succé.

   Radera
 6. "Du tyckte det var lite kul att delta i drevet mot Jonna Sima igår."
  Och till sist kom vi till pudelns kärna. :D

  SvaraRadera
 7. Klok analys av Linderborg. Väljarna drar pga de inte gillar S politik. Det är gnakss enkelt.

  Frågan är om det är lösbart.

  Går S åt Vänster tappar man C och får Vs röster. Då tappar man makten.
  Att C skulle dagtinga och stötta en vänsterpolitik med Lööf är osannolikt. Då måste C reformeras också och det tar ett tag.

  Det leder till en minoritetsregering med SD/M/KD. Instabil sådan dvs.

  C och eventuellt Mp kommer därmed hålla sig i mitten.

  Det är möjligen så att C kommer i ett sådant läge tappa en del radikalare väljare till MP så vi ser MP kvar i riksdagen.

  Men troligen inte så många att V+S+MP får majoritet, utan det blir antingen höger eller vänsterminoritet med C i mitten.

  SvaraRadera
 8. S-taktiken har alltid handlat om makten... och det sedan 1930-talet... Vid några tillfällen har man förlorat makten (Fälldin och Reinfeldt mest..) och det har man inte gillat.. Så den som vill göra en karriär i det offentliga bör ganska öppet vara S-sympatisör..

  SvaraRadera
  Svar
  1. fam.jord: Ditt inledande konstaterande så självklart att det är närmast trivialt.
   Och vem faen är så naiv att lägga sin röst på ett parti vars mål inte är att nå den politiska makten ... och att behålla den?

   Radera
  2. Ändå chiefen så är det konstaterandet raka motsatsen till vad Erlander envist hävdade. Det kan väl inte vara så illa att han ljög?

   Radera
  3. Underdog: Erlander hann med att hävda ganska mycket under sina många år.
   Därför vore intressant att se exakt vilket/vilka hävdande av densamme du syftar på.

   Radera
  4. Ja, S är mycket mycket duktiga på själva maktspelet. Och det är ju också själva poängen med att vara politiker, så där har S gjort helt rätt (och varit enormt framgångsrika). Att S regerar med så litet underlag som nu är väldigt fascinerande, och väl spelat, och nu är man på god väg att få det till att S+C är den enda förnuftiga möjliga regeringskonstellationen.

   Det räcker t ex att SD gör ett stort klavertramp för att andra alternativ än S i regeringen faller. Och vem vet vad som ligger på lager i den frågan...

   Radera
 9. Jag får väl erkänna att jag är jäkligt dåligt insatt i de finare aspekterna av politik men är inte socialdemokratins problem att de bara klarar av att ha makten? Om jag minns rätt så är deras enda riktiga ökning i väljarstöd från opposition valet 1994 (det var väl någon bostadskris/finansiell kris där) och sedan utför. Under de första åren i opposition mot regeringen Reinfeldt så vill jag också minnas att de tappade typ 5-6% jmf. valet för att sedan stabilisera.

  Min poäng är, deras politik kanske är en ren reaktion på att försöka klamra sig fast vid makten kosta vad det kosta vill för att de ser att de i opposition riskerar att helt raderas ut, såsom bloggaren har påtalat hänt många andra S partier runt om i Europa.

  Men jag vet inte, det är bara min spekulation.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gick mycket bra på 80-talet också, mest på grund av en förnuftig anpassning av den ekonomiska politiken. Kjell-Olof Feldt räddade sossarna och lade grunden för maktperioden efter 1982.

   Men annars är den långa trenden nedåt, likt i resten av Europa...

   Radera
  2. Joakim Persson: Var sak har sin tid och S har under närmare ett sekel förändrat samhället så i grund att dialektiken blir ofrånkomlig i så måtto att något förenklat uttryckt "S skapar en medelkklass som röstar borgerligt".
   Svensk socialdemokrati har dock lyckats på den punkten jämfört motsvarande partier i Europa att fortsatt vara det parti som är politikens centrum och som alla andra partier har att förhålla sig till.
   Av den anledningen ser jag nedgången från ett 50%-parti till dagens nivåer som historiskt logiska och ofrånkomliga men däri ligger också den politiska kompetensen att detta till trots vara ett regeringsbärande parti.
   Socialdemokratin är långtifrån överspelad ... enda skillnaden mot förr att man idag spelar matchen på en annan plan ...

   Radera
  3. chief Kanske S tvingas att spela på bortaplan 2022, med allt som det innebär, och det är en betydligt svårare uppgift?! I vilket fall: ett intressant val blir det 2022. Minst lika ovisst som tidigare.

   Radera
  4. Observer: Själv tillhör jag den grupp som inser att S spelat på bortaplan i alla fall sedan mitten 80-talet.

   Radera
  5. Inget särskilt hände ju 1985, omställningen av den ekonomiska politiken planerades ju långt tidigare och blev satt i skarpt läge direkt efter maktövertagandet 1982 (dvs planerat under oppositionstiden). Det var av nödvändighet så att man fick ställa om den ekonomiska politiken eftersom det inte riktigt funkade med konstant försämrad konkurrenskraft för industrin. Sen efter rörlig valuta 1992 och genomförandet av en majoritet av Lindbeckkommissionens förslag är läget faktiskt ganska hyggligt, och både socialdemokrater och borgerliga kommer förvalta dessa grundläggande spelregler framöver.

   Radera
  6. Joakim Persson: Min parentes om "mitten 80-talet" endast att se som en ungefärlig tidsangivelse ... även om den så kallade Novemberrevolutionen passligt inföll just 1985.
   I övrigt är din bild av 80-talet korrekt beskriven och innhåller i sig de detaljer som gör att jag lever i åsikten att S tvingades därifrån spela bortamatcher jämfört föregående decennier.

   Radera
  7. Jag förstår. Allt det där hängde i och för sig ihop med K-O Feldts insikter. Får nog aldrig veta vad som hade hänt om man struntat i att sanera statsfinanser och öppna upp för högre vinster i industrin, min gissning är att det inte hade varit särskilt gynnsamt för landet som helhet.

   Radera
  8. Joakim Persson: Kontrafaktisk historieskrivning är väl att betrakta som vansklig och blir därmed måhända i stort beroende på vilken världsbild man omfattar.
   Vad gäller vinstnivåerna inom industrin så bedömdes väl dessa i sig inte vara av uttalad vikt ... det intressanta var väl snarare hur dessa vinster disponerades.

   Radera
  9. Det var en uttalad ambition att höja vinsterna och sänka reallönerna i början av 80-talet (fixat genom den stora devalveringen 1982) för att kicka igång investeringar och sysselsättningsökningar. K-O Feldt skriver en del om detta i "Alla dessa dagar".

   Radera
  10. Kommentarsporr!!!
   Chiefen, en helt random tanke.. du skulle kunna göra underverk som volontärarbetande läxhjälp när coronan är över.

   Radera
  11. Joakim Persson: Förkortat till Tredje Vägens Politik som ledde till Rosornas Krig där delade meningar råder om detta i längden var helt lyckosamt för det Sverige där vi idag lever med många av konsekvenserna.

   Radera
 10. @Peter Andersson
  Broderskaparna var länge sedan, numbers heter organisation "Tro och Solidaritet" och är öppen för alla som brinner för solidaritet, har en tro på något större (inte bara kristendom eller abrahamitiska religioner) eller de som brinner för en hållbar miljöpolitik.

  Sen är det såklart så att en god Marxist inte skulle vara religiös, men sossarna är i min mening knappast marxister.

  SvaraRadera
 11. Det är nog bara en del av en mediakampanj. Det har varit artiklar i DI den senaste tiden där S i Göteborg och i Stockholm kräver kraftigt höjda skatter på kapitalvinster och höjda fastighetsskatter. Man vill också att investeringar ska lånefinansieras d.v.s. öka statsskulden kraftigt. Så det handlar om att bygga upp ett narrativ att det är den onda medelklassen som skor sig på andra, vet inte vilket namn man ska ge den gruppen. Det tycker jag S själva ska få göra.

  SvaraRadera
 12. Jag såg enbart det komiska i Linbergs tvittrande, svetsarn blev lite fuktig på överläppen och började mumla om damage control, pr-nissarna far just nu runt och hoppas att kontot är kapat....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Observatör: Enligt min meing långt ifrån så. Vare sig fuktiga överläppar eller mummel om damage control. Löfven i egenskap av partiledare är synnerligen medveten om den spännvidd inom partiet som finns, alltid har funnits och alltid kommer att finnas ... samt har hittills klarat partiledarskapets huvuduppgift som består i att hålla ihop partiet denna spänvidd till trots på ett utomordentligt sätt!

   Radera
 13. Fast har de glömt bort Januariavtalet med de 73-punkterna? Tänkte man sig att man skulle avtala om en politik och driva en annan?

  SvaraRadera
 14. Anders Lindberg fick tydligen ett akut behov av att bikta sig offentligt.
  Tveksamt om hans samvete blir renare efter detta?
  Hade han varit katolik hade han kunnat gå till prästen istället och skämmas och få absolution.
  Tyvärr saknas det både vänster- och högerextremister i svensk politik.
  Samtliga partier sitter i någon förvirrad mellanmjölkssörja och landet kommer bara fortsätta på det sluttande planet i många år till.

  SvaraRadera