Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2021-04-19 07:58

Börsveckan öppnar svagt uppåt i Asien efter positiv vecka med börsrekord

Börshandeln på marknaderna i Asien öppnar svagt uppåt efter en positiv börsvecka i Europa och USA, och som stängde med ett ordentligt börsrekord i Stockholm.
Försiktigt positivt
Dollarn förblir försvagad på 8:46 USDSEK, trots att de amerikanska marknadsräntorna på statsobligationerna steg i fredags. Ändå stängde S&P-500 på +0.36% och Nasdaq Composite +0.11%. För Nasdaq 100 såväl som S&P-500 stängde man på börsrekordnivåer.

Även Stockholmsbörsen noterade börsrekord efter att OMXSPI stängde på fredagen på +1.47% och veckan på +2.05%.

I de asiatiska tidszonerna är det generellt uppåt under måndagsmorgonen, om än trevande likt USA i fredags.

ASX 200 +0.16%, Hang Seng +0.64%, Nikkei 225 -0.10% och Straits Times +0.21%. Små rörelser är i sig positivt, då det talar för en stabil och lugn börs, vilket är en förutsättning för varaktigt positiv utveckling.

Guldpriset hittas på 483:- SEK per gram.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

1 kommentar:

  1. Skulle inte bli förvånad om det blir en viss rekyl nedåt på den tunga avslutningen av förra veckan, generellt har sista månaden funkat bra för mig. Saker som legat och pyrt i flera månader har vaknat till liv igen.

    En rolig sak som hände mig var när den där båten fastnade i Suezkanalen, precis då höll jag på att skifta om några aktier från en förvaltare till en annan varav några med kraftig logistikexponering. Lyckades turligt nog timea sälj och återköp till precis före och precis efter båten fastnade. Jag äger alltså nu cirka ~20% fler aktier i dessa bolag på grund av den händelsen.

    SvaraRadera