Aktuellt

Nya extrema Ygeman-rekord för elpriserna - 630 öre per kWh i södra Sverige på måndagen den 29:e november

"Vi har inte elbrist." - energiminister Anders Ygeman (S) till Expressen 8:e september 2021 Nordpool har nu fastställt elpriserna ...

2021-04-27 07:59

Blandad tisdagsmorgon på de asiatiska börserna efter lugn måndag

Det är blandade små rörelser på börserna i de asiatiska tidszonerna under tisdagsmorgonen, efter att måndagen präglats av lugna börser med små rörelser. Inget särskilt anmärkningsvärt bland de indikatorer jag följer. Däremot väntas riksbanksräntebesked och Hemnets börsnotering till vansinnesnotering.
Hemnet börsnoteras till 115:- SEK per aktie eller nästan 12 miljarder kronor
Måndagen stängde +0.23% för Stockholmsbörsen och OMXSPI. Nasdaq 100 stängde +0.61% och S&P-500 +0.18%. De amerikanska statsobligationsräntorna var relativt oförändrade, även om halvkorta löptider rörde sig lite, så backade istället de längsta. Dollarn har stärkts ytterst marginelt och USDSEK ligger på 8:39. Guldpriset är upp något på 481:- SEK per gram.

I Asien fortsätter börserna med små rörelser, om än blandat.

ASX 200 går -0.25%, HAng Seng +0.24%, Nikkei 225 -0.30% och Straits Times +0.11%.

På morgonen ska Riksbanken lämna sitt besked att räntan inte ändras och att räntebanan med oförändrade räntor ligger fast, eller möjligen förlängs ytterligare. Hemnet ska tydligen börsnoteras idag, och valde den allra mest absurda och högsta värderingen i det tidigare angivna intervallet. Blir således säkert en succé - ju högre värdering desto bättre är ju mentaliteten i den nya IT-bubblan. Särskilt när det gäller en kass ålderdomlig tjänst som Hemnet, som är lätt att replikera och saknar USP. Booli är för övrigt bättre och bloggen använder aldrig Hemnet för bevakning av bostadsmarknaden. Vilket säkert är ytterligare ett skäl till att aktien kommer stiga. Eller krascha.

Hemnets börsnotering visar väl bara att den sista idioten inte är född än, utan i själva verket att det finns gott om likar. Morgan Stanley kommer stödköpa aktien i trettio dagar för att "upprätthålla marknadsvärdet på Hemnets aktie" och det "inkluderat att hålla marknadspriset på aktierna åp en högre nivå än den som i annat fall hade varit rådande på marknaden", så initialt kommer inte kursutvecklingen säga så mycket om Hemnet-aktien i verkligheten.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

7 kommentarer:

 1. Hehe - stödköpa aktien för att "upprätthålla marknadsvärdet". Den var bra, ser helt klart lovande ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte manipulation, Morgan Stanley gör det bara om marknaden ger fel värdering.

   Radera
  2. Det finns verkligen ingen hejd på felbedömningarna här.
   Aktien är upp 37% men nu anses jag väl komma med en anekdot i vanlig ordning.

   Radera
  3. Vet inte vem som gör felbedömningen. "Blir således säkert en succé - ju högre värdering desto bättre är ju mentaliteten i den nya IT-bubblan"

   Radera
  4. Jag förstår inte heller, min kommentar var tvådelad men jag inser att jag kanske var otydlig:
   1. En aktie som behöver stödköp för att "upprätthålla marknadsvärdet" nja!
   2. MEN med Morgan Stanley i ryggen så ser det lovande ut - kortisktigt i vart fall, vad som händer i längden får vi väl se.

   Radera
 2. Hoppas du tecknade dig. Nu är Aktien uppe i 165 kr, toppade på 172,5 kr. Så de som inte ser det som en långsiktig placering hade chansen att göra ett klipp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Diskuterar förstås aldrig mina egna aktieaffärer. Gjorde de som köpte på 172.5 också ett klipp?

   Radera