Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2021-03-03 08:00

Upprekylen kom av sig under tisdagen - men i Asien stiger börserna på onsdagsmorgonen

Upprekylen på börserna kom av sig under gårdagen i och med nedgångar i USA. Fast nu under morgonen i de asiatiska tidszonerna stiger börsindexen över hela brädet.
Stiger
De europeiska börserna såg starkt positiva ut ett tag igår, men föll tillbaka när USA hade öppnat. OMXSPI stängde på +0.56%, men i USA fortsatte det nedåt med S&P-500 på -0.81% och Nasdaq 100 på -1.68%.

I Asien är det dock ny styrka på börsen under morgonen med ASX 200 +0.82%, Hang Seng hela +2.36%, Nikkei 225 +0.51% och Straits Times +0.67%.

De amerikanska räntorna föll något under gårdagen och kronan har stärkts lite mot dollarn. USDSEK ligger på 8:39. Kronan stärks mot alla valutapar bloggen följer, utom den nroska kronan som stärks ännu mer och nu är på 0:99 NOKSEK, och snart alltså ligger 1:1 mot svenska kronan.

Guldpriset ligger nere på 467:- SEK per gram.

Inga särskilda nyheter värda att uppmärksamma under morgonen. En expert tycker något och en annan expert tycker något annat, så det går att välja den story man vill.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

1 kommentar:

  1. Man får nog förbereda sig för en volatil marknad framöver. Inget för nervösa.
    Högt värderad börs med dagliga ATH, Corona, Räntor och inflation som knackar på? En perfekt storm?

    SvaraRadera