Aktuellt

Medias betalväggar ett hot mot den personliga integriteten - och öppnar för insiderinformation

Bidragsmedias betalväggar för att läsa deras av statens skattepengar delfinansierade artiklar är ett hot mot den personliga integriteten. Dä...

2021-03-26 07:41

Stigande börser i Asien på fredagsmorgonen efter positivt i USA och stigande räntor

Trots stigande räntor i USA gick de amerikanska börserna plus igår och börserna stiger nu i de asiatiska tidszonerna, samtidigt som dollarn stärkts något mot kronan.
Veckochart OMXSPI
Stockholmsbörsen backade dock igår med OMXS30 på -0.52% och OMXSPI på -0.40%.

I USA gick S&P-500 +0.52%, Russel 3000 +0.67% och Nasdaq Composite +0.12%. Nasdaq 100 backade dock -0.14% tillsammans med alla FAANG-bolagen utom Apple som gick +0.42%.

Dollarn ligger nu upp något på 8:63 USDSEK, men kronan tappar också mot det brittiska pundet och euron, så det handlar i mycket om en försvagning av kronan och inte nödvändigtvis starkare dollar. Guldpriset är 480:- SEK per gram.

De amerikanska marknadsräntorna steg för första gången sedan förra veckan, men de amerikanska börserna stängde ändå på plus. Räntan kan dock förklara varför de övervärderade Nasdaqbolagen backade, då dessa är extremt räntekänsliga genom sina höga värderingar där högre avkastningskrav kan sänka aktierna rejält.

I de asiatiska tidszonerna fortsätter uppgången. 

ASX 200 +0.49%, Hang Seng +1.76%, Nikkei 225 +1.56% och Straits Times +0.71%. 

Börserna verkar inte bry sig om det fortsatta stoppet i Suezkanalen, trots att det nu ser ut att kan ta veckor att få loss fartyget. Tids nog kommer vi märka hur detta får konsekvenser i slutet av logistikkedjorna.

2 kommentarer:

 1. Ändå lyckades fartyget med avancerade manövrar strax innan det effektivt proppade igen kanalen:

  https://www.perthnow.com.au/news/world/cargo-ship-ever-given-follows-penis-shaped-pattern-before-getting-wedged-in-suez-canal-ng-b881831149z

  SvaraRadera
  Svar
  1. :) Bra för MP:s oljeaktier sam L för reklam av loggan.

   Radera