Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2021-03-10 17:59

Snöstormvarning från SMHI på Västkusten och södra Sverige torsdag morgon

SMHI har gått ut med en klass 1- och klass 2-varning för Västkusten och södra Sverige, där det från i natt och i morgon torsdag förmiddag ska bli kulingvindar kombinerat med 5-15 cm tung blötsnö vilket kan leda till dålig stämning.
Kungligt besök 2018. Kan noteras att det är samma individ som skådades även 2020 och antagligen ...
Det ska alltså blåsa kuling ute i Kattegatt och Skagerack och frisk vind på fastlandet. Samtidigt väntas det komma en snökanon om 15 cm snö i främst norra Bohuslän, inre Dalsand och Värmland, vilket gör att SMHI ger en klass 2-varning för dessa områden.

Snön ser ut att bli tung blötsnö på grund av temperaturer kring nolla, samtidigt som den kan bilda drivor på grund av blåsten. Senare ska nederbörden gå över till regn och göra snön ännu tyngre.

I övrigt södra Sverige ska det bara komma 5 - 10 cm tillsammans men inte så kraftiga vindar, så det blir bara en klass 1-varning för snöfall. Sedan har konstigare saker hänt att SMHI haft fel, men generellt har de fel åt rätt håll sedan den i princip uteblivna varningen för Gudrun 2005. Stormen, inte politikern (aldrig ett gammalt skämt).

Kan ändå vara en idé att se över hushållsberedskapen, då det kan vara mer spännande än vanligt att ge sig ut på vägarna under morgonen och det kanske kan bli lite strömavbrott eller fallna trän på landbygden om snön tynger på tillsammans med vinden.

Om inte annat är det alltid bra att gå igenom beredskapen då och då, så varför inte nu?
... samma individ som lämnat dessa tre vid vår sjö de senaste vintrarna.

6 kommentarer:

 1. Har man valt att bosätta sig runt Regneborg, så kan man ju fråga en prepper varför detta är olämpligt. Finns många prediktioner på detta enligt klimatforskare. Prediktionerna verkar stämma någorlunda dessutom. Blir nog inte mindre sant efterhand tiden går, tyvärr.

  SvaraRadera
 2. Klass 1-varning brukar jag tolka som "var beredd att slå på vindrutetorkarna".
  Skämt åsido, ta det försiktigt i trafiken

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bästa med SMHI är att de har ganska fasta gränser för alla typer av varningar
   https://www.smhi.se/vader/varningar-och-risker/varningsdefinitioner#klass1

   Radera
 3. Här i Roslagen kommer stormen efter lunch. Så det gäller att hålla sig inne från eftermiddagen till fredag morgon. OM man nu inte behöver.
  Lär vara rätt stor risk för riktigt besvärliga vägar främst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 4. Se där ja, en udda 12-taggare som lämnat av hornen om jag ser rätt.

  SvaraRadera