Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2021-03-21 10:17

Samarbete: Tidiga ansökningar till Finanskursen Årskull 3 upphör söndag midnatt

Detta inlägg är ett samarbete mellan bloggen och Finanskursen, som erbjuder 5% rabatt för bloggens läsare om du gör en tidig ansökan här.
Tidiga ansökningar till Finanskursen Årskull 3 upphör söndag midnatt

Över 200 kursdeltagare från Årskull 1 och 2. 

Över 100 tidiga ansökare har redan reserverat platser för Årskull 3. 

Vill du bli garanterad en av de fåtal resterande platser som finns kvar? 


Finanskursen är en distansutbildning på tolv veckor som tagits fram av hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding. Perfekt för dig som har stort intresse av börsen och vill lära dig analysera aktier, men inte har tid att läsa 100 böcker eller arbeta heltid med att bevaka marknaden.

I Finanskursen får du lära dig:
- Bedöma om en aktie är undervärderad
- Läsa en årsredovisning eller kvartalsrapport
- Hitta nya investeringsidéer och se om de är värda att lägga tid på
- Presentera för andra i ett format de förstår
- Värdera bolag med:
 * Diskonterad kassaflödesanalys (DCF),
 * Relativvärdering,
 *Intervallanalys,
 * och RANGE:r

Detta är mer än nog för att du ska kunna analysera aktier.

Dessutom får du:
- Vara med i en privat grupp av kursdeltagare
- Vara med på ett fysiskt möte på Erik Penser Bank i centrala Stockholm
- Ta del av framtida uppdateringar, gratis

- Årskull 3 av Finanskursen börjar söndagen den 28:e mars.

- Pris: ca 10,000 kr (inklusive moms).

Förtur ges till Tidiga Ansökare mellan söndag 14 - 21 mars.

- Sedan öppnar hemsidans kursregistrering för allmänheten mellan 21-27 mars.

För att säkra en plats och få 5% rabatt på Finanskursen, gör en Tidig Ansökan här: https://finanskursen.se/cornucopia/

Över 30 kursomdömen finns att se här.

Citat från Lars Sveder

"Karl-Mikael Syding demonstrerar med Finanskursen att han alltid är lika grundlig och pedagogisk. Här förmedlar Syding tydligt och lättillgängligt de viktigaste aspekterna av värdebaserade investeringar, med lärdomar för alla som är intresserade av aktier; både privatpersoner och professionella analytiker, avseende noterade och onoterade företag. Det är ingen tillfällighet att Syding lyckats väl historiskt, han kan hantverket."

Citat från Martin Sandquist

"Mikael Syding har dokumenterat extremt goda kunskaper om fundamental aktieanalys. Under sina 15 år på hedgefonden Futuris inom Brummer var han t.ex. delaktig i att skapa Europas bästa avkastning under ett decennium. I Finanskursen lär han ut viktiga och praktiska insikter om analys och värdering av noterade och onoterade aktiebolag."

Karl-Mikael Syding tillbringade bland annat femton år, 2000-2014, på hedgefonden Futuris Asset Management inom Brummer & Partners. År 2010 fick Karl-Mikael för fondens räkning, i egenskap av dess VD, partner och portföljförvaltare, ta emot utmärkelsen European Hedge Fund of the Decade, då den ansedda organisationen HFR utsåg Futuris till den hedgefond av flera tusen verksamma i Europa, som under hela det gångna decenniet hade presterat högst totalavkastning i förhållande till variabiliteten i avkastningen samt maximal realiserad nedsiderisk. Innan Futuris arbetade Syding som högt rankad finansanalytiker inom bland annat mjukvara och investmentbolag. Efter tiden på Futuris har Syding främst investerat i onoterade nystartade företag inom en mängd olika branscher.  

För att säkra en plats och få 5% rabatt på Finanskursen, gör en Tidig Ansökan här: https://finanskursen.se/cornucopia/

Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

6 kommentarer:

 1. "European Hedge Fund of the Decade" ingenting kommer fram om man googla på detta, det brukar inta vara nån seriös tecken om det ska vara bäst i tusentals fonder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I find your lack of Google-Fu disturbing

   https://www.brummer.se/pa-agendan/2014/futuris-avvecklas-och-aterbetalar-investerarnas-kapital/

   "Futuris fick 2010 utmärkelsen ”Hedge Fund of the Decade” och har sedan starten avkastat 490 procent, vilket är cirka åtta gånger så mycket som MSCI:s mest relevanta europeiska totalavkastningsindex (62 procent). Svenska SIX Return index stannade samma period på endast 208 procent. Den så kallade nedsiderisken i Futuris har samtidigt varit mindre än hälften av nämnda index. Trots de senaste årens resultat är vi stolta över vad vi åstadkommit sedan Futuris start."

   Radera
  2. Tog för övrigt cirka 10 sekunder att googla detta.

   Radera
  3. Jag kontrollerar alltid mina annonsörer.

   Radera
  4. Jag är inte i riktigt google bubbla, det finns inte ens brummer.se för mig på första flera sidor när jag googla på "European Hedge Fund of the Decade"

   Jag har funnit nån positiv årsberättelse som visar att han relativ bra räknade med bubbel 2000 och 2008. Verkar jobbar mycket med hävstångsprodukter.

   https://www.yumpu.com/sv/document/read/21364922/futuris-arsberattelse-2010-brummer-partners

   Radera
  5. Från 2010 till 2014 har väl varit lite olyckligt och har även förlorad mycket medan SIXRX gick med 30%.

   https://www.brummer.se/Documents/Swedish/Funds/SingleStrategy/Futuris/%C3%85rsber%C3%A4ttelser/Futuris%20%C3%A5rsber%C3%A4ttelse%202013.pdf?epslanguage=sv

   Radera