Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2021-03-02 10:01

Reklam: Finanskursen årskull 3 - fem procents rabatt med Cornucopia

Nedanstående är en annons publicerad av Finanskursen, som erbjuder 5% rabatt och förtur tillsammans med bloggen Cornucopia? vid tidig ansökan här.

Finanskursen årskull 3 börjar söndagen den 28:e mars.

Finanskursen är en distansutbildning på tolv veckor som tagits fram av hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding. Kursen består av åtta moduler där Syding i tur och ordning går igenom de processer och metoder för värdebaserade investeringar, teknisk analys och makroanalys som han arbetat fram under 25 år som professionell analytiker, förvaltare och privat riskkapitalist.

Finanskursen är praktiskt inriktad på att utan onödiga omvägar uppskatta ett noterat eller onoterat företags fundamentala värde för dig som investerare; genom att svara på frågan när, hur och av vem du kommer få tillbaka dina investerade pengar inklusive kompensation för din tid och risk. Kursen avslutas med en skriftlig examinering och kursintygsutdelning.

Varje modul i Finanskursen föregås av en kortare video där Syding förklarar vad modulen innehåller. Alla centrala insikter och lärdomar återfinns emellertid endast i respektive moduls detaljerade text- och bildmaterial. Pedagogiken är anpassad för att passa även nybörjare inom ekonomi och finans, men materialet är samtidigt relativt koncentrerat med ett minimum av upprepningar eller onödigt målande beskrivningar. Det gäller således att lägga nya begrepp på minnet direkt vid första gången de dyker upp.

Finanskursen går bland annat igenom begreppen “värdering”, “säkerhetsmarginal”, “kunduthållighet”, “intervall- och multipelanalys”, samt beskriver hur man läser ett företags årsredovisning och analyserar dess resultat- och balansräkning och bygger prognos- och värderingsmodeller utifrån dessa. Den fundamentala bolagsanalysen kompletteras även med genomgångar av teknisk analys och grundläggande analys av det ekonomiska läget utifrån ett antal makrovariabler.

Finanskursen är först och främst en distansutbildning som normalt tar några timmar självstudier i veckan i anspråk, men det ingår även några webinarietillfällen samt minst en IRL-träff hos Erik Penser Bank. Alla deltagare får tillgång till den slutna Facebookgruppen för investeringsfrågor, där tidigare deltagare också är medlemmar.

I Finanskursen I (december 2019) och II (augusti 2020) har vi använt aktierna Azelio och Stockwik som räkneexempel vid flera tillfällen. Det har förstås inte rört sig om någon som helst slags rådgivning, men Syding har varit tydlig med att aktierna under 2019 och 2020 har utgjort mer än 80% av hans privata portfölj av noterade aktier.

Azelios aktiekurs steg med 235% under 2020 och Stockwiks kurs med 170%. Finanskursen utlovar inga superavkastningar. Däremot garanteras förmedling av robusta värderingsmetoder som kan visa om det finns en fundamental grund för hög avkastning eller inte. Förhoppningsvis får vi med fler intressanta case till Årskull 3. 

- Årskull 3 av Finanskursen börjar söndagen den 28:e mars.

- Pris: ca 10,000 kr (inklusive moms).

- Förtur ges till Tidiga Ansökare mellan söndag 14 - 21 mars.

- Sedan öppnar hemsidans kursregistrering för allmänheten mellan 21-27 mars.

För att säkra en plats och få 5% rabatt på Finanskursen, gör en Tidig Ansökan här: https://finanskursen.se/cornucopia/

Karl-Mikael Syding tillbringade bland annat femton år, 2000-2014, på hedgefonden Futuris Asset Management inom Brummer & Partners. År 2010 fick Karl-Mikael för fondens räkning, i egenskap av dess VD, partner och portföljförvaltare, ta emot utmärkelsen European Hedge Fund of the Decade, då den ansedda organisationen HFR utsåg Futuris till den hedgefond av flera tusen verksamma i Europa, som under hela det gångna decenniet hade presterat högst totalavkastning i förhållande till variabiliteten i avkastningen samt maximal realiserad nedsiderisk. Innan Futuris arbetade Syding som högt rankad finansanalytiker inom bland annat mjukvara och investmentbolag. Efter tiden på Futuris har Syding främst investerat i onoterade nystartade företag inom en mängd olika branscher.  

För att säkra en plats och få 5% rabatt på Finanskursen, gör en Tidig Ansökan här: https://finanskursen.se/cornucopia/

Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar