Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2021-03-04 12:56

Reklam: Fem procent rabatt med Cornucopia? på Finanskursen årskull 3

Denna artikel är reklam för Finanskursen, som erbjuder tidig anmälan och fem procent rabatt till bloggens läsare om de anmäler sig här.

Finanskursen är en distansutbildning på tolv veckor som tagits fram av hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding. Perfekt för dig som har stort intresse av börsen och vill lära dig analysera aktier, men inte har tid att läsa 100 böcker eller arbeta heltid med att bevaka marknaden.

Här är en summering av kursmaterialet: 
Vecka 0: Introduktion av grundläggande begrepp
Vecka 1: 29 mentala modeller för investerare
Vecka 2: Fundamental analys: Är bolaget billigt?
Vecka 3: Fördjupningsmaterial: Relativa multiplar, Screening, Databank och informationskällor
Vecka 4: Är bolaget uthålligt?
Vecka 5: Är avkastningen rimlig?
Vecka 6: Är efterfrågan sund?
Vecka 7: 14 konkurrensfördelar och när de består
Vecka 8: Hur man läser årsredovisningar och gör värderingsmodeller 
Vecka 9: Teknisk analys
Vecka 10: Makroekonomisk analys
Vecka 11: Summering: Värdeskapande investeringar 
Vecka 12: Extramaterial: Formler & checklistor

Räknescheman i Google Sheets och bonusmaterial tillkommer för de flesta veckor.

Efter dessa 12 veckor kommer du ha en stabil grund att stå på för att göra egna analyser.

Du har dessutom tillgång till kursmaterialet även efter de 12 veckorna är över.

Finanskursen inkluderar: 
✓ 12 veckors kursmaterial
✓ Distansbaserad inlärning
✓ Ett möte på Erik Penser Bank i Stockholm
✓ Medlemskap i privat Facebookgrupp tillsammans med andra finansintresserade
✓ Diplom efter slutexamination

Några omdömen från deltagare av Årskull 1 och 2: 
“Jag startade en privat FB grupp med 6 deltagare där vi gjort olika case. Jag är också tacksam att vi kommer åt kursmaterialet framgent samt att jag (som Livedeltagare) kan lyssna in på webinarier. Azeliocaset uppskattar jag mycket. Sammanfattningsvis har jag lärt mig bli mer strukturerad i min analys samt hittat ett både snabbare och lättare sätt att ta mig an nya case. Flera saker har belysts på nya sätt vilket ökat min förståelse.”
—Mattias Mellander

“En lärdom från kursen var att tänka på follow-upen, dvs kolla om ens antaganden och resonemang vid investeringen stämde i efterhand när man har facit.”  
—Stefanie Petterson

“Bäst var de inledande modulerna om värdering och nyckeltal, för det förda resonemanget om hur olika sätt att värdera hänger ihop. Jag gillade också checklistorna på hur man skall jobba och vad man skall ha koll på och att ha en systematisk stringent approach. Helt ärligt så fanns det i stort sett inga nya begrepp eller nya saker jag lärde mig. Det låter negativt och är det motsatta! För det jag lärde mig var hur man systematisk skall gå till väga och HUR man skall använda verktygen i toolboxen. Detta har jag saknat tidigare och jag har varit alldeles för flaxig i min approach. Vad jag kommer göra annorlunda nu är att skaffa struktur och motivera mina innehav bättre samt sätta targets både på upp och nedsidan samt följa upp innehav bättre. Mest spännande är att jag känner bättre tillförsikt att våga mig på mindre och mindre vältäckta företag då kursen ger en självförtroende och verktyg att göra egna vettiga analyser. Angående min kunskapsnivå, så har jag 25 år i finans varav det mesta är Sell Side, Ränte- och kreditmarknaden och jag har lärt mig mer om aktier och aktieanalys de senaste åren på egen hand än jag gjorde inom bank och finans. Oerhört kul och det finns alltid mer att lära sig..”
—Michael, med 25 års erfarenhet Sell Side, ränte-och kreditmarknaden

“Finanskursen har varit lärorik och består av sjukt mycket mer material än jag trodde.” 
—Thomas Welin
 
Kommentar: Vi har fått tillåtelse från deltagare att dela deras omdömen och bilder, men av integritetsskäl valt att inte publicera deras bilder här, på denna populära sida. Du kan dock se fler än 30 kursomdömen (varav 17 bilder) från deltagare här på denna sida.

Frågor? Maila oss på [email protected].

- Årskull 3 av Finanskursen börjar söndagen den 28:e mars.

- Pris: ca 10,000 kr (inklusive moms).

Förtur ges till Tidiga Ansökare mellan söndag 14 - 21 mars.

- Sedan öppnar hemsidans kursregistrering för allmänheten mellan 21-27 mars.

För att säkra en plats och få 5% rabatt på Finanskursen, gör en Tidig Ansökan här: https://finanskursen.se/cornucopia/

Karl-Mikael Syding tillbringade bland annat femton år, 2000-2014, på hedgefonden Futuris Asset Management inom Brummer & Partners. År 2010 fick Karl-Mikael för fondens räkning, i egenskap av dess VD, partner och portföljförvaltare, ta emot utmärkelsen European Hedge Fund of the Decade, då den ansedda organisationen HFR utsåg Futuris till den hedgefond av flera tusen verksamma i Europa, som under hela det gångna decenniet hade presterat högst totalavkastning i förhållande till variabiliteten i avkastningen samt maximal realiserad nedsiderisk. Innan Futuris arbetade Syding som högt rankad finansanalytiker inom bland annat mjukvara och investmentbolag. Efter tiden på Futuris har Syding främst investerat i onoterade nystartade företag inom en mängd olika branscher.  

För att säkra en plats och få 5% rabatt på Finanskursen, gör en Tidig Ansökan här: https://finanskursen.se/cornucopia/

Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar