Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2021-03-19 13:19

Pre-fredagsmys: Tips familjevänlig a la carte-restaurang Göteborg för ikväll

Ett litet pre-fredagsmys. Läsaren Tim vill ha tips på en familjevänlig a la carte-restaurang i Göteborg för ikväll och har familjen med sig. Max 300:- för en varmrätt.
Try getting a reservation at Dorsia now you fucking stupid bastard! Takterassen på fucking Dorsia.
"Tidigt fredagsmys, behöver tips på restaurang i GBG ikväll har inte haft tid att spana in i förväg. A la carte, barnvänligt, max 300 kr för en varmrätt. Skulle gärna ta Bhoga igen men har familjen med mig. Fokus kvalitet på maten, inte typ Puta Madre där hälften är konceptet."

Kör hårt, experterna på Göteborg. Själv äter bloggaren mest på familjeovänliga restauranger i Göteborg. Spontant tänker jag annars kanske Joe Farellis, Bellora eller La Gondola, men är långt ifrån någon auktoritet på familjevänligt. Eller Pinchos, vilket väl är etablerat och garanterat familjevänligt.

Favoritrestauranger i Göteborg är för min del annars Somm, La Cucina Italiana, Heaven 23, Atelier/Bar Amuse/Hotel Pigalle, Puta Madre, Dorsia, Bar la Lune och säkert någon mer, utifrån att jag gått dit flera gånger och gärna går dit igen. Hm, ser vissa trender. Kan i övrigt rekommendera Somms ta-med-dig-hem-och-värm-färdigt-maten för 350:- för en trerätters. Får bli ett separat blogginlägg. 5/5 kommer pröva igen om inte Wuhan-pesten är över snart.

Familjevänligheten kan ju diskuteras, men tårtorna på Puta Madre bör gå att trycka ner i barn, i övrigt beror det kanske mycket uppfostringsgraden på barnen. Ett alternativ kan vara Twentyfourseven eller Westcoast på Hotel Gothia, då det finns flera barnvänliga smittohärdar att dumpa barnen på i foajen numera medan de vuxna sitter kvar och äter. Eller en av dem iaf.

Dock var det det där med kvaliteten på maten som yttterligare kravnivå. Pinchos kanske inte direkt når upp dit. Vad gäller kvaliteten på maten och servicen kan jag direkt avråda från Norda på Hotel Post. 1/5 kommer inte gå dit igen.

Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

27 kommentarer:

 1. Ramen-Ya längst upp vid Linnéplatsen, avslappnat och prisvärt. Kan varmt rekommenderas om man gillar Japansk Ramen. Riktigt vällagad, mättande och välsmakande vid jämförelse med hur ramen smakar på restaurang i Japan. Finns trevliga Japanska smårätter att ta in som förrätt om man vill. Lämpligt även nu i vårvintern med en rejäl omgång värmande ramen. De har även Hitachino Nest-öl på menyn som passar väl till om man gillar öl.

  Vågar inte svara på barnvänligheten ur menyn eftersom jag inte botaniserat i den dock. Ring och hör med dom vettja.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev faktiskt Ramen-Ya. Vi var i Japan några år sedan och har saknat den ramen-upplevelsen sedan dess, framförallt min fru. Inte riktigt samma nivå som där borta men det är nog svårt att hitta utanför landet. Speciellt då vi mest åt Hakata Ramen nere i Fukuoka som var helt magiskt bra.

   Väl värt ett besök, speciellt för de som tror att nudlar endast är en skiträtt man äter från små påsar för 5 kr styck.

   Radera
  2. Låter gott, sen kan man dock fråga sig hur sunt det är att Stockholmare åker till Göteborg under en brinnande pandemi. Verkar inte klokt faktiskt. Men vi släpper det. Kul ni blev nöjda med restaurangen. Med tanke på pandemin så är det ju extra barnvänliga öppettider

   Radera
  3. @Tim Kul att höra, lite samma berättelse för oss. Vi blev väldigt förtjusta i ramen vid våra vistelser i Japan och har sökt efter bra ramen-restauranger i Europa och Sverige sedan dess. Det är ju svårt att inte tycka om god ramen!

   Inte för att vi så ofta är i Göteborg, max nån gång per år, men det är den ramenrestaurangen som ligger närmast där vi bor och vi har följt restaurangen sedan den öppnade, kul att ni gillade den!

   Radera
 2. Manfreds brasserie på Nordenskiöldsgatan är en personlig favorit med goda kötträtter av olika slag. Funkar på lunchen också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah! Schnitzeln på Manfreds - to die for <3

   Radera
 3. Dorsia på bilden ser väldigt trevligt ut. Letar bara barnovänliga i regel. Fast beroende på hur stora och väluppfostrade barnen är kan det säkert fungera med vuxenrestauranger. Med barn som stimmar, inte vet sin plats och dåligt bordsskick så gör man nog klokast i Pinchos.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker mig ana lite härlig svensk strebermentalitet att barnen gör sig bäst hemma med en iPad :)

   Radera
  2. Tänker mer att det ska vara njutning för alla inblandade (inklusive andra gäster). Pinchos eller Jensens böffhus, passar de med lite mindre barn, då de kan rita och äta popcorn etc. Kanske ett mindre problem idag med pesten förvisso.

   Radera
  3. Märkligt att det fungerar att umgås över generationsgränserna i Spanien men inte här.

   Radera
  4. Barnen i Spanien brukar sitta på cafér etc i ung ålder med mor- och farföräldrar när föräldrarna arbetar. Det är kanske nyttigt för dem. Tyvärr ser man ibland skräckexempel här i Sverige, som gör att man inte tar några onödiga risker. Ikväll ska jag dock på bar med en 5 åring och resten vuxna. Det fungerade klockrent sist (för två veckor sedan). Sen är väl vi i Sverige så himla lättstörda också kanske. Inte heller är vi ett folk som brukar gå ut, så kanske det är dåligt med erfarenhet.

   Radera
  5. Det blir säkert bra, ha en trevlig en/kväll.

   Radera
  6. Jeansen böfhus i Göteborg har stängt, max där nu barnvänligt i alla fall ;-)

   Radera
  7. Fri uppfostran utan gränssättning. Söndercurlade utan regler. Sånt träffar man på ofta senast igår lunch. Skriker gapar och går runt och sparkar på ställets möbler. Föräldrarna bryr sig inte = normalt.
   Skulle vilja se det i Spanien.

   Radera
  8. Mest fascinerad är jag ändå över spanska hundar. De går lydigt bredvid utan koppel och är hur chill som helst medan svenska hundar skäller och drar i kopplet som om domedagen lurar runt hörnet.

   Radera
  9. Tack Östergren, blev en snabb tömning av stället vid 20.30. Alla skötte sig exemplariskt i vanlig ordning, trots att vissa fick lämna halvfulla glas. Ingen var berusad. Tror nog att restauranger och pubar skulle klara vara öppna till 22.00. Men vill vi plocka bort dessa jobb så är det ju uppenbart effektivt.

   Radera
 4. 🎵It’s hip to be square🎵

  Klart han ska till Dorsia... Om han får tag i ett bord!

  SvaraRadera
 5. Pinchos är väl bra om man tycker app är kul men inte är så noga med maten... Hetast just nu är väl Hermanos annars? Men där kan man inte fredagsmysa :)

  Tycker typ Tugg och Benne Pasta är ypperliga att gå till med barnen.

  SvaraRadera
 6. Levantine kanske hade fungerat, beroende på hur högt på vildhetsskalan som odågorna hamnar. God mat, avslappnat ställe.

  SvaraRadera
 7. Familjevänliga restauranger om kidsen är hyfsat uppfostrade: Tacos & tequila, Levantine, Dubbel dubbel, Familjen, Moon Thai (kanske för svennigt), Totale, Magic Flamingo, Syster Marmelad, Tavolo, Bellora (om du kan stå ut med att det kan finnas Boråsare runt Avenyn). Kolla öppettider under covid dock.

  Undvik under alla förutsättningar McDonal..., eh Pinchos.

  För övrigt är SK och Bhoga bästa restaurangerna i Göteborg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bhoga är en av de mest prisvärda avsmakningsmenyerna jag ätit i Sverige. Bastard i Malmö (om det finns kvar) #1 med 550kr för en gedigen meny.

   Radera
  2. Bastard finns inte kvar längre. Öppnar dock snart som Rut.

   Radera
  3. Malmö är mil före Göteborg som restaurangstad för övrigt

   Radera
 8. Kan föreslå restaurang Familjen för familjen. Prisläget stämmer med önskemålet och resturangen är stabil. Ligger på Arkivgatan nära Avenyn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer, men mina erfarenheter är några år sedan nu.

   Radera
 9. Diket i hängmattan låter som ett bra alternativ. Bra mat, rimliga priser, goda viner

  SvaraRadera