Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2021-03-17 07:19

Nedåt i Asien på onsdagsmorgonen efter blandad amerikansk börs

Stockholmsbörsen gick starkt igår, men i USA stängde börserna blandat med teknikaktierna på den positiva sidan. Under morgonen är börserna i de asiatiska tidszonerna negativa.
Soluppgång på EU/EES högsta berg är lite finare än soluppgången här hemma just nu
Stockholmsbörsen stängde likt de europeiska börserna på plus. OMXS30 gick +0.85% och OMXSPI +1.01%.

I USA såg det dock annorlunda ut. DJIA stängde på -0.39% och viktiga S&P-500 på -0.16%. Däremot steg teknikaktierna och Nasdaq 100 gick +0.53%, men bredare Nasdaq Composite stängde bara +0.09%. Mycket breda Russel 3000 gick -0.37%. Kort sagt stor variation mellan sektorer och små- eller stora bolag.

I Asien är det tydligare nu under onsdagsmorgonen medan morgonsolen går upp över träden och sticker bloggaren i ögonen klockan 07:13.

ASX 200 -0.47%, Hang Seng -0.15%, Nikkei 225 -0.15% och Straits Times -0.01%. I Kina går SSE Composite -0.13%, men de kinesiska börserna lever sitt eget liv och har inte så stor samvariation med hur det går i exempelvis Stockholm.

De amerikanska marknadsräntorna är stabila för stunden, och ner lite från fredagens notering. USDSEK ligger på 8:51 upp något igår, medan euron ligger på 10:12, ned något från igår.

Guldpriset ligger relativt stabilt på 475:- SEK per gram.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

8 kommentarer:

 1. Jag hoppas fortfarande ett vaccinet kommer utarma pandemin under året. Men blir alltmer tveksam med det strul som förekommer i produktion/vaccinering. Nu även att muterade virus gör att vaccinet inte hjälper. Har vi det värsta framför oss och hur länge håller börsen masken som att inget hänt?
  Dax för en ny stor nedgång igen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Optimismen är väldigt stor i US gällande vaccin och öppnandet av ekonomin.

   Radera
  2. Vandringsmyten att vaccin inte hjälper mot mutationer är inte korrekt.

   Radera
  3. Fast när det gäller AZ-vaccinet och den sydafrikanska variationen rapporterades på morgonen att det är just så det är. Möjligen klarar mtRna-vaccinerna det bättre eller är lättare att anpassa.

   Radera
  4. Det ger skydd mot "severe disease".

   Radera
  5. Jag kan ju inte allt om detta och har inte tid att ta del av allt men det som rapporterades var att det blev lika hög grad av smitta i vaccinerade som i kontrollgruppen med placebo: "Studien, som publicerats i tidskriften New England Journal of Medicine, visar att personer som vaccinerats med Astra Zenecas vaccin smittades i lika hög utsträckning som de som fått placebo"

   Radera
  6. Enligt Sveriges Radio ska jag tiläägga

   Radera
  7. Och det skyddar mot det jag skrev ovan.

   Radera